Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Misaas

31.8.2022 12:03
Misaas

XXX.XXX.40.63

Poradíte někdo
Máme tu týden nové slepičky, a špatně se večer ještě učí chodit do kurníku. Spíš se ukrytí na stromě nad kurnikem. Včera jsme to špatně skontrolovali a ve 4 ráno se něco stalo. Vzbudilo mě to a než jsem tam doběhla už sebou jen cukala. Ráno jsem zjistila že chybí ještě další dvě slepice.
Myslela jsem si že to byla kuna . Ale našla jsem peří co není od našich plepic.
Neporadí někdo co by za dravce zautocilo ve 4 ráno,byla ještě tma. A ty dvě tažné ráno, asi od drapu. Achjooo
Má někdo podobnou zkusenost ?děkuji za odpověď

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Misaas napsal(a):
Poradíte někdo
Máme tu týden nové slepičky, a špatně se večer ještě učí chodit do kurníku. Spíš se ukrytí na stromě nad kurnikem. Včera jsme to špatně skontrolovali a ve 4 ráno se něco stalo. Vzbudilo mě to a než jsem tam doběhla už sebou jen cukala. Ráno jsem zjistila že chybí ještě další dvě slepice.
Myslela jsem si že to byla kuna . Ale našla jsem peří co není od našich plepic.
Neporadí někdo co by za dravce zautocilo ve 4 ráno,byla ještě tma. A ty dvě tažné ráno, asi od drapu. Achjooo
Má někdo podobnou zkusenost ?děkuji za odpověď

Převážná většina škodné Vás bude naštěvovat právě v nočních hodinách. Jen vyjma dravců ty loví přes den (za světla). A pokud jste zbylé 2 slepice vůbec nenašla těla tak to vypadá na lišku.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

A u mě mám podezření na psíka mývalovitého ten bohužel navštěvuje nejspíš nás 😕 a zdecimoval nám tak chov Indických Běžců.

Misaas

31.8.2022 13:30
Misaas

XXX.XXX.40.63

Já si právě taky v první chvíli myslela že kuna nebo tu máme jezevce. Ale je tam hnědé peří jako od dravce, ale právě mi zas nesedí ten čas. Ve 4 ráno a tmy. Proto mi to nejde do hlavy . Děkuji za reakce

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2022 17:47

Rány desinfikovat, zkuste sešít, nebo jen nechat zaschnout. Slepici někam do tepla a sucha, krmit. Ptáci se hojí velmi rychle, důležité je, aby se tam nedostala infekce. Hlídat, čistit. Betadine apod.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rány desinfikovat, zkuste sešít, nebo jen nechat zaschnout. Slepici někam do tepla a sucha, krmit. Ptáci se hojí velmi rychle, důležité je, aby se tam nedostala infekce. Hlídat, čistit. Betadine apod.

Nechci se nějak mýlit ale myslím si že z kontextu je vidno že slepice již žádné ošetření nepotřebuje protože ji stejně k životu nepomůže.

31.8.2022 18:03
2mazutak

XXX.XXX.3.126

zdravím.oni exzistují i noční pernatí dravci.klidně to mohl být i výr.nebo kalous.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

2mazutak napsal(a):
zdravím.oni exzistují i noční pernatí dravci.klidně to mohl být i výr.nebo kalous.

Zajímavé a ty také loví tzv. do zásoby ??

31.8.2022 18:54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zajímavé a ty také loví tzv. do zásoby ??

Nemusí být do zásoby, ale rodiče + mládě, které se učí.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2022 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Nemusí být do zásoby, ale rodiče + mládě, které se učí.

Nějak Vám teď nerozumím .

31.8.2022 21:51

To máte tedy blbý….😎

31.8.2022 21:52

To máte tedy blbý….😎

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 05:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

To máte tedy blbý….😎

Nevím proč bych to měl mít blbý . Otázka byla úplně pro někoho jiného ale nevadí že. Tady si ,,odborník 😄 a profi chovatel " pěkně vyřadil Vaše rady zde já až smekám 😂.

Marti.

1.9.2022 06:58
Marti.

XXX.XXX.251.240

Misaas napsal(a):
Já si právě taky v první chvíli myslela že kuna nebo tu máme jezevce. Ale je tam hnědé peří jako od dravce, ale právě mi zas nesedí ten čas. Ve 4 ráno a tmy. Proto mi to nejde do hlavy . Děkuji za reakce

To hnědé peří je slepičí.

1.9.2022 09:46

Že na ty slepice mohli zaútočit 3 dravci, ne jeden, který loví do zásoby.

1.9.2022 09:47

Marti. napsal(a):
To hnědé peří je slepičí.

Přikláněla bych se k lišce.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.197

Že na ty slepice mohli zaútočit 3 dravci, ne jeden, který loví do zásoby.

Jo aha takhle je to myšleno nevím já se stále přikláním k lišce nejvíc a nebo k tomu mývalovci. A pokud tam mají i jezevce mohl to být i možná právě on.

1.9.2022 10:28
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Přikláněla bych se k lišce.

Jestli slepice sedají na stromě (jak píše zadavatelka) , tak spíš ten dravec...ale liška je vynalézavá a chytrá 🦊, určitě by si poradila..

1.9.2022 15:23

To máte tedy blbý….😎

milý Fru-fru - osobne mi pripadá blbé a neúčinné dokazovať niekomu inému (inde Vami nazvanému "kverulant"), že je menej chápavý, zopakovať to pritom až trikrát a ešte predtým v tom istom vlákne radiť ako ošetriť sliepku, ktorá pri umieraní už len "cukala" takto:

"Rány desinfikovat, zkuste sešít, nebo jen nechat zaschnout. Slepici někam do tepla a sucha, krmit. Ptáci se hojí velmi rychle, důležité je, aby se tam nedostala infekce. Hlídat, čistit. Betadine apod. "

Že ste si nevšimli celkom dobre popis, to by mi nevadilo, ale kúsavé poznámky áno.

Je mi jasné, že pomsta a asi aj dokazovanie mojej blbosti ma z Vašej strany neminie, keď som sa zastala Jirku a dovolila som si poukázať na neadekvátnosť Vašich posmešných poznámok.

Nevadí. Každý výrok svedčí o autorovi výroku nie o človeku, na adresu ktorého bol výrok výtvorený.

Bola som nadšená týmto fórom, ale - aj tu je veľa zloby. Zistila so však, že je tu aj hodne ľudí, ktorí nemusia iných ponižovať. A mnohí z nich sú aj naozajstní odborníci a aj ochotní pomôcť.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Já se omlouvám zadavatelce Misaas.

Ale chci reagovat na to co zde bylo napsáno. On Frufru se jeví z počátku jako chovatel a odborník a pak ho zde člověk poznává co má za příspěvky a on to až takovej odborník nebude 😕 a ten ,,chovatel" . A nejvíc na tom všem je smutné že někdo ho může snad i brát vážně a pak to dopadá na zvířata jako taková to je na tom nejhorší 😕.

Ps: Shrnul bych to takto myslel si že jedl Šalamounovo a ono bylo od Hedvábničký 😂

1.9.2022 16:53
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Ale chci reagovat na to co zde bylo napsáno. On Frufru se jeví z počátku jako chovatel a odborník a pak ho zde člověk poznává co má za příspěvky a on to až takovej odborník nebude 😕 a ten ,,chovatel" . A nejvíc na tom všem je smutné že někdo ho může snad i brát vážně a pak to dopadá na zvířata jako taková to je na tom nejhorší 😕.

Ps: Shrnul bych to takto myslel si že jedl Šalamounovo a ono bylo od Hedvábničký 😂

Tedy,Jirko, to jste opravdu přehnal..

1.9.2022 17:11

Písala som o inom
´
Jirko, Vaše zhrnutie je urážajúce ...nemám slov. Asi to tu tak chodí. A už mlčím.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

ančovička1 napsal(a):
Tedy,Jirko, to jste opravdu přehnal..

Ok jako napsat tohle tak když mě dostatečně přesvědčí narozdíl od něj nemám problém se mu omluvit 🙂 a respektovat ho.

1.9.2022 18:43

milý Fru-fru - osobne mi pripadá blbé a neúčinné dokazovať niekomu inému (inde Vami nazvanému "kverulant"), že je menej chápavý, zopakovať to pritom až trikrát a ešte predtým v tom istom vlákne radiť ako ošetriť sliepku, ktorá pri umieraní už len "cukala" takto:

"Rány desinfikovat, zkuste sešít, nebo jen nechat zaschnout. Slepici někam do tepla a sucha, krmit. Ptáci se hojí velmi rychle, důležité je, aby se tam nedostala infekce. Hlídat, čistit. Betadine apod. "

Že ste si nevšimli celkom dobre popis, to by mi nevadilo, ale kúsavé poznámky áno.

Je mi jasné, že pomsta a asi aj dokazovanie mojej blbosti ma z Vašej strany neminie, keď som sa zastala Jirku a dovolila som si poukázať na neadekvátnosť Vašich posmešných poznámok.

Nevadí. Každý výrok svedčí o autorovi výroku nie o človeku, na adresu ktorého bol výrok výtvorený.

Bola som nadšená týmto fórom, ale - aj tu je veľa zloby. Zistila so však, že je tu aj hodne ľudí, ktorí nemusia iných ponižovať. A mnohí z nich sú aj naozajstní odborníci a aj ochotní pomôcť.

Ale Jirka54 neumí počítat do tří (psala jsem rodiče + mládě, na to fru fru reagoval). Nebo nechápe psaný text. Nebo obojí. Fru fru je za mě odborník.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Ale Jirka54 neumí počítat do tří (psala jsem rodiče + mládě, na to fru fru reagoval). Nebo nechápe psaný text. Nebo obojí. Fru fru je za mě odborník.

Jo jistě já neumím možná ani do 2 😄 a nevadí mi to protože to zde nepotřebuji . Jen jsem přečetl zadavatelku a porozuměl tomu tak . Že přišla o 3 kusy slepic (1 na fotu mrtvá a 2 pouze chyby do počtu) a ptá se na možného predátora. A na dravce se mi to nezdá (můj názor) A zajímalo by mě jestli tady je nějaký odborník na dravce který by potvrdil že u dravců útočí celá ,,rodina".

1.9.2022 19:28

Tiež urážka.

Ani ja neumím "počítat do tří", Vašu reakciu som tiež nejasne pochopila. A Jirka Vám nenapísal otázku provokačne, aspoň ja som ju tak nedešifrovala.

A navyše, ak Vy viete, čo ste chceli skratkou vyjadriť, nemusí to pochopiť každý. Lovia do zásoby?

no a teraz zopakujem slová jedného naslovovzatého ochotného, skromne vystupujúceho odborníka, pred ktorým "smekám" a ktorý nikoho nemá potrebu urážať: "A invektivy o používání mozku a podobně bych si nechal na zdejší řešitele blbostí. 80 příspěvků je o lidské malosti a blbosti zdejších diskutérů.
Juraj Kafka "

Občas to tu takto vyzerá.

Odznelo v téme https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3369437/novy-mlady-kohoutek-u-vetsich-slepic

čas 9.10.2017 16:33

Celkom správna diagnóza, i keď nie o odbornosti, čo poviete? Ale inak sme fajn.

1.9.2022 19:52

Tiež urážka.

Ani ja neumím "počítat do tří", Vašu reakciu som tiež nejasne pochopila. A Jirka Vám nenapísal otázku provokačne, aspoň ja som ju tak nedešifrovala.

A navyše, ak Vy viete, čo ste chceli skratkou vyjadriť, nemusí to pochopiť každý. Lovia do zásoby?

no a teraz zopakujem slová jedného naslovovzatého ochotného, skromne vystupujúceho odborníka, pred ktorým "smekám" a ktorý nikoho nemá potrebu urážať: "A invektivy o používání mozku a podobně bych si nechal na zdejší řešitele blbostí. 80 příspěvků je o lidské malosti a blbosti zdejších diskutérů.
Juraj Kafka "

Občas to tu takto vyzerá.

Odznelo v téme https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3369437/novy-mlady-kohoutek-u-vetsich-slepic

čas 9.10.2017 16:33

Celkom správna diagnóza, i keď nie o odbornosti, čo poviete? Ale inak sme fajn.

Přečtěte si celé vlákno znovu.

Jirka54 se ptá - a dravci (myšleno noční pernatí) také loví do zásoby?
Moje odpověď - nemusí to být do zásoby, ale rodiče (2) + mládě (1).
Jirka54 tomu nerozumí, ale to není můj problém.

Jakou zkratku máte na mysli? Kdo má lovit do zásoby?

A stojím si za tím, že lidi obecně přestávají chápat psaný text. Vidím to tady i ve škole. A za to taky nemůžu.

1.9.2022 20:05

"Psaný text" má byť jasný a zrozumiteľný. Jednoznačne vyložiteľný.

Ale podstata problému je inde, nie v tom, že ľudia prestávajú rozumieť písanému textu.

Viete, sme všelijakí. niektorí nerozumejú písanému textu a iní sa uspokoja s napísaním nejasného textu. Ale to nie je dôvod na výroky typu "Ale Jirka54 neumí počítat do tří ..." Iste si nemyslíte, že nevie naozaj. Potom je to invektíva.

Dokonca aj keby nevedel, citlivý človek sa mu nebude posmievať. Lebo aj potom je to invektíva.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2022 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Doufám že ještě 2mazutak jsem dorazí aby to objasnil.

1.9.2022 20:28

"Psaný text" má byť jasný a zrozumiteľný. Jednoznačne vyložiteľný.

Ale podstata problému je inde, nie v tom, že ľudia prestávajú rozumieť písanému textu.

Viete, sme všelijakí. niektorí nerozumejú písanému textu a iní sa uspokoja s napísaním nejasného textu. Ale to nie je dôvod na výroky typu "Ale Jirka54 neumí počítat do tří ..." Iste si nemyslíte, že nevie naozaj. Potom je to invektíva.

Dokonca aj keby nevedel, citlivý človek sa mu nebude posmievať. Lebo aj potom je to invektíva.

Já se neposmívám. Ale co je nesrozumitelné ve větě "rodiče (myšleno dva, což je standard) a mládě (jasné, že jedno)"?

2.9.2022 07:43

Nemyslím si, že by Fru-fru nebol odborník, ak to tak vyznelo, ospravedlňujem sa (nechcela som naznačiť, že je neodborník, ale že mu kúsavá a zbytočná reakcia nezameraná na tému nevyšla).

"Zajímavé a ty také loví tzv. do zásoby ?? - odpoveď "Nemusí být do zásoby, ale rodiče + mládě, které se učí."

Odpoveď postráda prísudok k tomu, aby sa dala jednoznačne dešifrovať.Len podmet tam je. Pýtajúci sa netvrdí, že pozná všetky deje, ktoré sa uskutočňujú pri love nočných dravcov.

Tvrdenie, že Jirka nevie počítať alebo nerozumie písanému textu alebo oboje, ančovičku nepobúrila? Je to dvojaký meter, dokonca aj s tipom pre kométu za kúsavý výrok. Lebo to napísala kométa.

Takže nemá zmysel pokračovať.

2.9.2022 09:01
2mazutak

XXX.XXX.3.169

zdravím.stojím si za svým názorem, že to byl noční pernatý dravec,který učil mladého lovit.ta nalezená slepice je dílo mladého,ty nenalezené dospělý odnesl.mně liška odnesla 16 slepic,a nenalezl jsem ani pírko.snímky,kde je vidět peří,a snímek mrtvé slepice na které jsou vidět ty rány, jsou jednoznačně od dravčího pařátu.

2.9.2022 09:23
2mazutak

XXX.XXX.3.169

možná by nebylo od věci, aby si zadavatelka udělala výlet do přírody po okolí, možná by našla místo, kde noční predátoři nocují,zvláště sovy nocují na stálém místě kde také hnízdí a odtud vyrážejí na lov.tam najde ty zbývající dvě slípky.

2.9.2022 09:47

Nemyslím si, že by Fru-fru nebol odborník, ak to tak vyznelo, ospravedlňujem sa (nechcela som naznačiť, že je neodborník, ale že mu kúsavá a zbytočná reakcia nezameraná na tému nevyšla).

"Zajímavé a ty také loví tzv. do zásoby ?? - odpoveď "Nemusí být do zásoby, ale rodiče + mládě, které se učí."

Odpoveď postráda prísudok k tomu, aby sa dala jednoznačne dešifrovať.Len podmet tam je. Pýtajúci sa netvrdí, že pozná všetky deje, ktoré sa uskutočňujú pri love nočných dravcov.

Tvrdenie, že Jirka nevie počítať alebo nerozumie písanému textu alebo oboje, ančovičku nepobúrila? Je to dvojaký meter, dokonca aj s tipom pre kométu za kúsavý výrok. Lebo to napísala kométa.

Takže nemá zmysel pokračovať.

V odpovědi jsem použila výpustku, což pravidla českého jazyka umožňují.

2.9.2022 09:47

2mazutak napsal(a):
zdravím.stojím si za svým názorem, že to byl noční pernatý dravec,který učil mladého lovit.ta nalezená slepice je dílo mladého,ty nenalezené dospělý odnesl.mně liška odnesla 16 slepic,a nenalezl jsem ani pírko.snímky,kde je vidět peří,a snímek mrtvé slepice na které jsou vidět ty rány, jsou jednoznačně od dravčího pařátu.

Já na té lišce zase tak netrvám. Nejspíš máte pravdu.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2022 10:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.127

2mazutak napsal(a):

Děkuji za odpověď a objasnění.

2.9.2022 11:20

V odpovědi jsem použila výpustku, což pravidla českého jazyka umožňují.

Myslím, že fakt je ztráta času na takové příspěvky reagovat, furt s tím taky bojuju, s tou potřebou odpovídat, ale jsou různá přísloví, která najdou uplatnění. O mlčení a drahých kovech, moudrosti, hrachu a zdi atd..

Přidejte reakci

Přidat smajlík