Klec na křepelky(spěchá)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2011 22:18
renatasimicek

XXX.XXX.102.154

dobrý den..Máte někdo zkušenosti s těmito klecemi na křepelky?? Sbírání vajíček je snadné,ale nemají podestýlku,tak jestli by tam netrpěli jako slepice v slepičárnách...Díky moc..

31.8.2011 19:33
rozana

XXX.XXX.85.151

mám sice samovýrobu viz. tady: https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/739466/krepelci-klec , ale používají se v celém světě a ty moje nějak špatně nevypadají. Obsluha a hygiena je určitě příjemnější.
PS: pouze můj názor nikomu nevnucuji :-)

31.8.2011 22:39
renatasimicek

XXX.XXX.102.154

no taky se mi to zdá být ideální...Mám teď jednu křepelku,druhá uhynula a i to jedno vajíčko se mi od té malé bláznivky bere špatně.Lítá tam jak pominutá,tak si nedovedu představit,jak jich budu lovit 10 ,když se mi tam všechny budou motat.... Budu o tom uvažovat.. A nechybí jim ta podestýlka??smajlík

1.9.2011 09:25
caco

XXX.XXX.226.185

renatasimicek napsal(a):
no taky se mi to zdá být ideální...Mám teď jednu křepelku,druhá uhynula a i to jedno vajíčko se mi od té malé bláznivky bere špatně.Lítá tam jak pominutá,tak si nedovedu představit,jak jich budu lovit 10 ,když se mi tam všechny budou motat.... Budu o tom uvažovat.. A nechybí jim ta podestýlka??smajlík

nie podestýlka im nechýba.občas im treba dať škatulu z pieskom aby sa v nom vyváľali.výhoda roštového dna je hygiena.vajíčka sú čiste,vykotúlajú sa dopredu,prepelice sú čisté a nemajú polepené perie.spodný rošt by mal mať max 13,5mmx13,5mm /zvárané pletivo 12,7x12,7/. dobré prepadáva trus a prepelica ma stabilitu všetkých prstov.hrúbka drôtu aspom 1,2
0,9 už spôsobujé rezné rany,najmä pri ťažkých plemenách.niplové napájačky-1ks niplu na max. 10kusov prepelíc.na fotke hore mi tie dva niple na velkosť klietky zdajú málo,jedine že tam bude len 20prepelíc.:-))
ja mám na klietkách odspodu udelanej ešte trusný pás,ktorý sa posúva otáčaním klukov a na jednom konci sa trus samočinne zoškrabe na jedno miesto,takže rýchle čistenie a minimálna práca okolo chovu.smajlík

1.9.2011 10:11
rozana

XXX.XXX.85.151

caco napsal(a):
nie podestýlka im nechýba.občas im treba dať škatulu z pieskom aby sa v nom vyváľali.výhoda roštového dna je hygiena.vajíčka sú čiste,vykotúlajú sa dopredu,prepelice sú čisté a nemajú polepené perie.spodný rošt by mal mať max 13,5mmx13,5mm /zvárané pletivo 12,7x12,7/. dobré prepadáva trus a prepelica ma stabilitu všetkých prstov.hrúbka drôtu aspom 1,2
0,9 už spôsobujé rezné rany,najmä pri ťažkých plemenách.niplové napájačky-1ks niplu na max. 10kusov prepelíc.na fotke hore mi tie dva niple na velkosť klietky zdajú málo,jedine že tam bude len 20prepelíc.:-))
ja mám na klietkách odspodu udelanej ešte trusný pás,ktorý sa posúva otáčaním klukov a na jednom konci sa trus samočinne zoškrabe na jedno miesto,takže rýchle čistenie a minimálna práca okolo chovu.smajlík

A nemohl by jste třeba foto nebo nějaký popis toho trusného pásu . Z čeho je vyrobený jak se stírá trus atd. Rád bych si ho taky vyrobil. Dík :-)

1.9.2011 10:49
renatasimicek

XXX.XXX.102.154

ta klec co je vyfocená nahoře je dobrá ne? smajlík

1.9.2011 12:07
mesič

XXX.XXX.100.81

Dobrý den

také by mě zajímal ten pás. Fotky by byly super, na jaře chci kupovat cca 5 křepelek.
Děkuji

1.9.2011 12:11
rozana

XXX.XXX.85.151

mesič napsal(a):
Dobrý den

také by mě zajímal ten pás. Fotky by byly super, na jaře chci kupovat cca 5 křepelek.
Děkuji

Předem se omlouvám a neberte to osobně , ale 5 křepelek vleze do klece pro kanára smajlík a pás bych jim asi nebudoval, ale proti gustu žádný dišputát a věřím že si jich určitě po zkušenosti pořídíte víc :-)

1.9.2011 18:52
caco

XXX.XXX.226.185

ok ja to rozkreslím lebo podrobne to nafotene nemám,pás je z gumo textílie ako sa dávajú na strechy,len je ta 1mm hrubá. potom to sem hodím

5.9.2011 22:09
rozana

XXX.XXX.85.151

caco napsal(a):
ok ja to rozkreslím lebo podrobne to nafotene nemám,pás je z gumo textílie ako sa dávajú na strechy,len je ta 1mm hrubá. potom to sem hodím

Zdravím kolego nezapoměl jste na nás s tím pásem už mi to vrtáhlavou:-)

16.10.2011 20:33
rozana

XXX.XXX.85.151

Nemůžu stále zjistit jaká gumo textílie se dává na střechy a šla by použít na výrobu pásu smajlík poradí někdo

17.10.2011 08:25
caco

XXX.XXX.202.236

rozana napsal(a):
Nemůžu stále zjistit jaká gumo textílie se dává na střechy a šla by použít na výrobu pásu smajlík poradí někdo

takže tady máš odkaz na tie gumotextílie,ja používam tu sivú na strechy hrúbka 1,2mm. aqua je o kousek tenšia ,ale bude asi drahšia,kedže je to na bazény

http://www.fatrafol.cz/sk/hydroizolacne-folie/stresne-folie-1299146563/

17.10.2011 09:07
caco

XXX.XXX.202.236

rozana napsal(a):
Zdravím kolego nezapoměl jste na nás s tím pásem už mi to vrtáhlavou:-)

trošku jo.:-))
tady to máte rozkreslené,ak bude niečo nejasné napíšte.

17.10.2011 09:16
caco

XXX.XXX.202.236

caco napsal(a):
trošku jo.:-))
tady to máte rozkreslené,ak bude niečo nejasné napíšte.

aby som nezabudol.tá oska je taky závitová tyč,aspom tam kde budete mat kliku na točení pásem.treba naniesť taky trochu vazelíny do rúrok do ktorých sa prestrčia osky,aby sa valce lahšie otáčali. maticami na nohách klietky treba doštelovať pás rovnomerne,aby vám nešiel do šikma.fatrafol sa zlepí dohromady na koncoch,bud teplovzdušnou pištolou,alebo sa to dá aj chemoprénom.

17.10.2011 11:29
caco

XXX.XXX.202.236

caco napsal(a):
aby som nezabudol.tá oska je taky závitová tyč,aspom tam kde budete mat kliku na točení pásem.treba naniesť taky trochu vazelíny do rúrok do ktorých sa prestrčia osky,aby sa valce lahšie otáčali. maticami na nohách klietky treba doštelovať pás rovnomerne,aby vám nešiel do šikma.fatrafol sa zlepí dohromady na koncoch,bud teplovzdušnou pištolou,alebo sa to dá aj chemoprénom.

zabudol som ešte dokresliť škrabku.škrabka je vždy na tej strane valca,kde aj kluka na točenie.dotiahnutím matíc priblížite valec z pásom až ku škrabke a až potom nastavujete opačnú stranu

17.10.2011 12:37
rozana

XXX.XXX.85.151

Tak to je super moc dík za obrázky hned se pustím do kutění smajlík

18.10.2011 09:05
caco

XXX.XXX.202.236

caco napsal(a):
zabudol som ešte dokresliť škrabku.škrabka je vždy na tej strane valca,kde aj kluka na točenie.dotiahnutím matíc priblížite valec z pásom až ku škrabke a až potom nastavujete opačnú stranu

ináč na pás sa dá použiť akýkolvek pevnejšií pás,foliu. .ja som používal predtým takú silonovú textíliu.niečo čo sa velmi neroztahuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík