Tady na úkázku můj druhý výtvor tentokrát celokovový. Klece ze svařovaného drátu různé síly a průměru ok ( 16 podlaha, 19 boky, 25 čelo z otvory na zobání ). Korýtka a plechy na trus pozink 0,55 Rám vinkl 20x20 natřeno.
Rozměr jednotlivých buněk šířka 100, hloubka 35, výška 14 - 25. celkový rozměr celé baterie je cca 160 x 50 x 100 (V x H x Š )
V jedné buňce mám 15 kusů a myslím, že mají dost místa. Výška vyhovuje i kohoutci v pohodě slipičku pojmou navíc oproti mým původním "hangárům" hodně ubylo prosazování dominance především ze strany starších slepic.
Celé je to ppojízdné na kolečkách vchody ze zadu, osvětlení kosek světelného hada cca 25W.
napaječka zatím na boku z vodovodní plastové trubky, ale mám v ůmyslu vyměnit za niplový centrální systém.
Mám ve dvou na 11 samiček 4 kohoutky ve dvou 3 na 12 slepiček a jednu zatím prázdnou.
Chci své násadové vejce v další baterii kterou vybuduju a osadím už kohoutky asi vynechám čistě z ekonomického hlediska.
Krmím N + voda + vitamíny .
Co víc říct nechám to na diskusi pokud nějaká bude hodím pár foto.
jo vše jen studuji přes net líheň mám vlastní zaizolovaná dřevěná, okno z mikrovlnky dvě žárovky termostat z biosky a ventilátor z PC. patra ( zatím ) po cca 120 ks na lísku.
Taky by mě zajímalo jestli má někdo skušenost kdy začít zbírat násadové po přidání kohoutků ke starým slepicím, četl jsem že 10 dní tak zkusím a uvydím.
Taky bych rád jednu lísku vyzkoušel bez otáčení špičkou dolů do vršků od pet lahvi s vyvrtanou dírkou kvůli rovnoměrnému vyhřátí.
A ještě dotaz na zkušené fáma nebo fakt ? Vyšší tělesná teplota a tím i rezistence vůči bakteriím konkrétně salmonely.
Tak šup fotky a je to
Takže už jsem si vyhlídl ty niplové napaječky a po neděli objednám zkusím jen jednu várku 20Ks dám do kažedé klece plastovou trubku se 4 niply.
A tady ty zkusím http://www.ebay.com/itm/20PCS-Spring-nipple-drinkers-poultry-chicken-chook-/250853321346?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6805ea82#ht_2779wt_908
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já vám mohhu nějaké prodat muj mail J.Frohlichmladej@seznam.cz