Ako zacat s chovom rysa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jonhy

25.1.2016 19:27
jonhy

XXX.XXX.24.7

Kto mi porady ako zacat s chovom rysa a co je tomu potrbne.

25.1.2016 22:40
atteam

XXX.XXX.153.238

Dobrý deň

Určite by sa vám tu dal napísať manuál na chov rysa ale lepšie raz vidieť než sto kráť počuť (čítať) takže tento bod by som si dovolil preskočiť.

Bez náznaku irónie vám doporučujem navštíviť chov pana Navrátila. Ten rysy údajne chová. Tejto ponuke aj tak asi v najbližších dňoch budete čeliť, takže to navrhujem hned takto zkraja. Urobte si výlet.

Určite však navštívte ZOO Bojnice, kde majú rozbehnutých niekolko projektov ohladne rysov, majú tam špičkové chovné zariadenie, majú skúsenosti s chovom a okolo rysov sa tam točí partia profesionálov, ktorí vám určite tiež radi poradia.
Doporučujem sa nakontaktovať aj na ZOO Ostrava

Ak absolvujete všetky tri misie, sám si utvoríte názor, kam chcete s chovom smerovať a či vôbec.

25.1.2016 23:55
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Potřebný je k tomu rys
Ne vážně, já můžu doporučit navštívit na Slovensku třeba Jozefa Fridmana z Jasenie. Chová nejen rysy a hlavně je velmi vstřícný, rovný a nebude Vám nic nutit!

Jak řekl atteam- lepší jednou vidět než 100x číst
Též bez ironie- počtěte na Navrátilových webovkách, tam se dočtete o chovu, o pořízení i o legislativě. A samozdřejmě doporučuji navštívit i moje webovky. Jsou sice stručnější ale myslím, že vystižné
Marek.

27.1.2016 12:32
selmicka

XXX.XXX.248.241

Příspěvky kolegu se pokusím obohatit o praktické poznatky, zejmena ze zajištění nebo získání rysa ostrovida.

Podotýkám, že spadá do CITES A.

Z toho vyplývá, že pokud si rysa zaopatřím, tak pouze s doklady CITES, předávacím protokolem nebo kupní smlouvou.

Pokud nebudu vlastnit tyto dokumenty, vystavuji se riziku pokuty pro fyzické osoby 200000, Kč, pro právnické osoby 1000000 Kč.
Proč toto zminuji?

Zejména v posledním dění na forech, cca 7 dní, mi byly učiněny nabídky udajně z odchytu, za směšné ceny bez dokumentu CITES A ( 15 - 20 tis Kč ¨) - POZOR, NIKDY NEKOUPIT.Porušení zákona CITES - lidsky řečeno - velký problém, pro toho co by koupil. Zmíněná POKUTA.

Společnost Duha odmění pytláky 100000,0 Kč za informaci pytláctví na rysech, pokuta další byla mnou zmíněná.

Takže závěrem přeji všem pěkný den

RN

27.1.2016 16:44
selmicka

XXX.XXX.248.241

Snad ještě dodám, že návratem do historie zdejších for, připomenu, na základě udání mého chovu rysu, s velkou pravděpodobnosti prvotním učastníkem a zakladatelem těchto for, který mi i vyhrožoval na soukromých meilech cca rok před
vstupem na fora, že mne navštíví kontola CITES, což se tak stalo za necelý měsíc, kdy nás navštívilo 5 pracovníku CITES, ředitelství Praha NA ZÁKLADĚ UDÁNÍ.

ZAČÁTEK KONTROLY BYL VELMI NEPŘÍJEMNÝ, POSLÉZE VŠAK VŠE SE NAKLONILO NA NAŠI STRANU S TÍM, ŽE KONTROLA ODJELA VE VŠÍ SPOKOJENNOSTI S TÍM, ŽE POKUD NĚCO BUDU POTŘEBOVAT, MOHU SE NA ŠÉFOVOU OBRÁTIT.ANO, JE TO JIŽ CCA 6 LET, TEN ČAS SAKRA BĚŽÍ A CHOV RYSU POKRAČUJE DÁL.

Snad dodám i zajimavost, když šéfová mi položila otázku, s tím, že její dizertační práce zněla na předmět RYS OSTROVID.

Zmínila, že rysa ostrovida však v životě neviděla, pouze na foto s tím, že u nás na živo vidí rysa poprve a to dokonce i skupinu 4 rysu ostrovidu v těsné blízkosti, což je prý vyjimečné vzhledem k výrazné plachosti tohoto predátora..

Usmála se.
Podali jsme si ruce. A odjeli.

Prostě příběhy ze života jsou vsklutku k nezaplacení.

VŠEM CO SE PRO TYTO NÁDHERNÉ PREDÁTORY ROZHODNOU, PŘEJI HODNĚ RADOSTI Z NICH.

TAK, JAK ČINNÍ NĚKOLI LET NÁM.

PĚKNÝ VEČER.

RN

27.1.2016 18:03
rys.leo

XXX.XXX.158.238

To by mě zajímalo, kdo a kde chytí rysa a ještě ho takhle nabízí mezi lidi?
Nějaké podrobnější info pro zajímavost?

Tak to jsi jistě už oslovil Duhu a podal jim informace, vedoucí k dopadení těchto lumpů, že? Očekávalo by se to Já bych jim dal kremplům

27.1.2016 18:21
chondro

XXX.XXX.18.197

Zdravím,
dle mne si to smadoch vymyslel aby byl zajímavý když už nemá co psát a taky aby zpochybnil atraktivní nabídku ostrovidů v inzerci.

O tom že ten chudák diletant píše o údajných zákonech CITES což samozřejmě není zákon a další nesmysly se nemá cenu rozepisovat.

27.1.2016 20:19
selmicka

XXX.XXX.248.241

29.1.2016 10:26
selmicka

XXX.XXX.248.241

Nejsem až tak zajimavý pro každého, ale příběhy provázejicí praxi v chovu bývají vskutku velmi zajimavé.

Zmínka o rysech UDAJNĚ z odchytu ze Slovenska ( kotata )
mi byla učiněna a to 2 x telefonicky.

Což jsem samozřejmě odmítl.Již jen pro pořádek: každý ví, že existují testy DNA.

NĚKTEŘÍ LIDÉ JSOU I VELMI NEVSTŘÍCNÍ K DRUHÝM A RÁDI UDÁVAJÍ.
KONSTALACE VŠEHO TOHO DOHROMADY JE JASNÝM KROKEM DO PEKEL ZÁKONU A URČITĚ BY TAKOVÁ ČINNOST ZAUJALA ORGANIZACE ZABÝVAJICÍ SE OCHRANOU FAUNY V ČR.

Jen hlupák a diletant by se nechal vtáhnout do zmíněných problému.

Jednoduchá rada.

Když rysa, tak s CITES A.

RN

29.1.2016 15:23
chondro

XXX.XXX.227.51

Když rysa tak napřímo a né přes překupníka a podobné „poradenské“služby
které tu diletant nabízí.

Poradenství nezískáte, jeho odborná zdatnost je nulová. Spíš se dočkáte dezinformací všeho možného i nemožného druhu.

Zájemci necht si uvědomí že jde jen a pouze o zájem o vaši peněženku!

Požadovaná dobrovolná povinná návštěva slouží jen a pouze k odhadu vaší solventnosti a jakou další finanční zátěž unesete
. Pro zájemce zbytečnou, tyto zbytečně vydané peníze je lépe investovat do zvířat než do příživníka že anooo

Přidejte reakci

Přidat smajlík