Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2015 13:07
michael281

XXX.XXX.113.11

Dobrý den, jak dlouho mají být pávíci zavření než je můžu pustit, aby mi neuletěli a vrátili se zpět? Mám 1 holku a 2 kluky. A troufne si na ně naše kočka?

Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2015 13:58

Kocka je od prirody lovec takze si na ne urcite troufne...pokud mas jednu holubici a dva holuby tak je nepoustej vubec a nejdriv si sezen dalsi holubici do paru a kazdopadne bys mel sehnad jeste treti par protoze chov dvou paru byva vcelku problematicky jelikoz stech dvou paru bude vzdy jeden samec dominantni a bude ti napadat druheho samce pri vetsim poctu se dominantnost roztristi.

10.1.2015 13:59

Kocka je od prirody lovec takze si na ne urcite troufne...pokud mas jednu holubici a dva holuby tak je nepoustej vubec a nejdriv si sezen dalsi holubici do paru a kazdopadne bys mel sehnad jeste treti par protoze chov dvou paru byva vcelku problematicky jelikoz stech dvou paru bude vzdy jeden samec dominantni a bude ti napadat druheho samce pri vetsim poctu se dominantnost roztristi.

10.1.2015 15:06

Jen jeste doplnim...obvykle staci tyden aby si zvykli ale musi mit dobre okoukane prostredi s vyletu holubniku ale spis to nech na jaro az se vrati vsechno spevne (i jine) ptactvo.

10.1.2015 16:32
michael281

XXX.XXX.113.11

Budu si kupovat ještě 3 holubi. Dva holubi jsou určitě samec a samice, ale ten třetí není jistej. Jak se dá rozlišit pohlaví? Jak to poznám?

11.1.2015 00:45

Holub je celkove mohutnejsi ma vetsi hlavu je sirsi v prsou v postave je vetsi ma jine chovani(dvori se holubici)...ale to poznas az na jare.pokud by te zajmali i pavici v novem typu a chtel by si vystavovat tak dej vedet bflmpz@seznam.cz.

12.1.2015 19:20
ponka1

XXX.XXX.88.99

Nevím jestli, bflmpz "někdy choval pávíky, no podle postavy to vůbec nepoznáte. Mám na holubníku letité velké holubice a malé holoubky. Hlava uplně stejná. Poznáte jen v chování, takže samci se budou dvořit holubici, tahat ocas po zemi, na sebe se točit, ošlapovat, vrkat a prát se spoli. Na holubici budou houkat v místě kde si vyberou k hnízdění. To vypadá tak, že sedí hlavou do rohu budníku a houká táhle.
Jinak pávíci se vám nikam nevrátí, maximálně budou bloudit po sousedních střechách, takže pokud je usazujete bez jiných holubů, tak nechat zavřené týden. Další neboli nové jedince přidávám na noc a už druhý den se drží s hejnem.

13.1.2015 07:29

No ze to nepoznate vy neznamena ze to nepozna nekdo jiny navic mate paviky ve starem typu tam to jde poznat lip.

13.1.2015 19:39
ponka1

XXX.XXX.88.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No ze to nepoznate vy neznamena ze to nepozna nekdo jiny navic mate paviky ve starem typu tam to jde poznat lip.

Tak hlavně, že tomu věříte, protože jsem už několikrát koupila zaručeně samici na výstvě, prodejci, kteří měli spousty holubů a starších ročníků, tam dělali šamanské tiátry, kyvadla a kde co a min. 6 krát co jsem kupovala určité pohlaví v průběhu 15 let, co je chovám se nestrefili

A mezera mezi kustkama a plochá hlava, malé tělo, velké tělo a kde co, z toho jsem už vyléčená a prosím neříkejte mi, co poznám a co ne, leda, že by jste měl věšteckou kouli

13.1.2015 19:42
ponka1

XXX.XXX.88.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak teď se dobře bavím, v jiném příspěvku píšete ( Priteli takhle s fotky tezko rict...holub je ve vetsine pripadu vzdy mohutnejsi tz.ma sirsi a vetsi hlavu je sirsi v prsou a celkove ma mohutnejsi postavu ale nekdy zdani klame mel sem v chovu ceskych stavaku holubice ktere volatosti i postavou predcili i nejlepsi chovne holuby...tudiz moje rada zni pokud mas pobliz nejakeho holubare zkus sveho holuba dat do klece s jinym holubem a pokud se zacnou rvat bude to holub pokud to tvoje bude holubice tak ten holubaruv holub se ji zacne dvorit.pokud mas moznost tak bych dokoupil dalsich aspon pet holoubat a uvidis co cas ukaze takhle to je opravdu jen odhad )

a mě tvrdíte, že to je na 100 % jisté

13.1.2015 20:30

Asi sem vam slapl na kuri oko co?ze tady vytahujete me prispevky z jinych vlaken...jak ubohe...nicmene nikde v mem prispevku nepisu ze je to na 100% takze se klidnete.nevim jak vy ale chovu holubu se venuji bezmala 21 let a tudiz si troufnu rict ze chovu holubu rozumim.to ze vy nejste schopna pohledem rozlisit nebo aspon odhadnout pohlavi zato ja nemuzu...mozna by to chtelo travit vice casu na holubniku ale abych vas aspon trochu potesil kontrolu holubem obcas pouziju take jelikoz i po dvaceti letech chovu si obcas nejsem jist.

13.1.2015 22:01
ponka1

XXX.XXX.88.99

Tak aby bylo jasno, já mladému začínajícímu chovateli vysvětluji, že dle postavy jak uvádíte vy nic nepozná, protože jsou vyjímky jako uvádíte vy u jiných plemen. To vy jste se do mě navezl. Tímto : cituji..., No ze to nepoznate vy neznamena ze to nepozna nekdo jiny navic mate paviky ve starem typu tam to jde poznat lip."

Neznamená přeci, že žena nemůže rozumět a poznat holuby. Muži na to nemaj patent.Holubi chovám 18 let, ale délka držení holubů neznamená na 100 %, že je člověk odborník. Učíme se celý život...

Takže buďme trochu při zemi a netvrďme nesmysle, a hlavně by to chtělo trochu upravit profil, pak vás budou lidi brát, já mám profil už léta, o vás jsem neslyšela. a je dobře, že tu už není anonymní diskuze a dá se dohledat kdo, kde a co řekl...protože urážek a zesměšňování je napříč celým internetem. Třeba časem si lidé tady rozmyslí koho napadnou, či ne. Dejte nějakou foto prezentaci svého chovu a čas ukáže...

13.1.2015 22:02
ponka1

XXX.XXX.88.99

A nikdo neřekl, že nepoznám holuba od holubice, ano počkám si na jisté chování a nebudu někomu prodávat výletka a tvrdit, že to je to nebo ono, chovu zdar a klid v duši

14.1.2015 09:31

Mila pani(slecno) nikdo se do vas nenavazel...u holubu je rozpoznatelny pohlavni dimorfismus neboli jde opticky rozlisit obe pohlavi.samci jsou silnejsi v hrudi robustnejsi postavy, hlavy(u jinych druhu se taky muze jednat o jine zbarveni ci pernate ozdoby) je to dane tim aby samec mel cim zaujmout samici aby doslo k prenosu tech nejlepsich genu cehoz si samice vsimaji.jenomze ne kazdy dokaze opticky toto rozlisit tudiz se prihledne k chovani jedince v obdobi pareni.to ze nektere holubice se podobaji vice holubub je jen dusledek domestikace a dalsiho slechteni ale z 95% je dimorfismus stale zachovan.napriklad u texanu se slechtenim dosahlo rodobarvosti tudiz jde poznat pohlavi uz na hnizde.tim ze sem vam napsal ze pokud to nepoznate vy neznamena ze to nepozna nekdo jiny sem poukazal akurat na to ze spousta holubaru dokaze s jistotou urcit pohledem a prohlidkou v ruce o jake pohlavi se jedna.to ze vy ste tobrala jako urazku bouzel.

14.1.2015 09:39
rudla

XXX.XXX.102.21

Hmmm. Niekto chce poradiť a hneď hádka.
Ten kto má čas a vie vnímať prírodu, časom si samca od samice vie rozlíšit.
Prikladám foto tieto dva páviky sa stihli počas výstavy aj spáriť, samec je ten na pravo.

14.1.2015 14:49
michael281

XXX.XXX.211.17

Dobrý den, já jsem ty své holuby pozoroval a prohlídl jeden je velký a mohutný a dva jsou drobnější. Ten jeden drobný toho druhého občas klovne tak nevím :/.
Přikládám fotky.

14.1.2015 15:44
ponka1

XXX.XXX.88.99

Tak vám řeknu jeden z příběhů, jak se koukám na mé holoubky, páč přírodu vnímám v přírodě, kde jsem skoro denně s koněm, poznám většinu našeho ptactva i dle zpěvu, vím kde co hnízdí atpd...Holuby už nevystavuji, neberu to tak vážně, dělám to pro radost.

Na jedné výstavě jsem koupila zaručenou holubičku. Byla slabší v prsou atak dále...no v zimním oddělení holubic se za čas, ale chovala jak samec, párovala se s jinou dvouletou matadorkou. Takže jsem ji vyhodila k samcům. Okamžitě ji opojímali tři naddržení samci. No sakra tak to bude fakt holka. Ještě večer putovala zpět do dámského klubu . Zase byla za čas vejce a tak jsem je prosvítila a byla oplozená. No a závěr, byl to samec, který mě dal loni s jeho favoritkou 5 hnízd páč byla plonková.
To, že se párují holubice je známé, ale že se pojímají na vzájem holubi jsem musela vypozorovat. To jsem nikde neslyšela. Přesně vám řeknu v kolik hodin kluci střídají holky na hnízdě.A nazpátek. Ale škoda řečí...
Na holubník koukám z křesla v obýváku, mám ho na obytné zahradě, více než na očích, holubi se mě procházejí a dvoří se na parapetu, na skalce, nemám jich moc, ale zato je všechny poznám.Takže o vnímání přírody a čase mě nic prosím nevykládejte .
Už končím, nebudu rušit v tomhle pánském klubu

Přidejte reakci

Přidat smajlík