POZVÁNKA
28. Európska výstava zvierat
13. – 15.11.2015
Francúzsko, Mety (Metz)
ZÁJAZD 141, - €
(platba vopred)
Cena zahŕňa:
• Dopravu komfortným autobusom
• Ubytovanie v hoteli s raňajkami na 1 noc
• Cestovné poistenie
Odchod 12.11.2015 v poobedňajších hodinách
Predpokladaný príchod 15.11.2015 v poobedňajších hodinách
KONTAKT: Peter Nadaždy: 0910446407
Daniel Ryba: d.ryba@ryva.sk.
Kdo se na výstavu nedostal/ nedostane a chtěl by vidět ač zprostředkovaně skrz pár rychlých snímků, nebo si chce výstavu připomenou,... něco málo na www.hellingerovi.rajce.net.
efulin
napsal(a):
Děkuji, hlavně za ty lahore!
U nás na okrese je celkem dobře prezentuje pan Káňa ve více rázech, uvědomil jsem si, že je z 99% fotím jen černé, nebot ty plavé nejsou tak kontrastní, proto jsem se snažil poctivě cvaknout každý ráz. Navíc, kolem lahore bylo dost chovatelů, byl tam šrumec a tak to tak nějak víc vtáhlo, aby něco málo blikl... Překvapilo mne, že černých nebyla dominantní většina, podobný počet (opticky) byl stříbrných a ani některé další barvy nebyly příliš pozadu.Třeba mne hodně překvapila červená barva, která lahore MOC sluší. Škoda, že jen jeden exemplář...
P.S. fotky stále přidávám, je tu špatný signál WiFi
chovatelpodluzi
napsal(a):
U nás na okrese je celkem dobře prezentuje pan Káňa ve více rázech, uvědomil jsem si, že je z 99% fotím jen černé, nebot ty plavé nejsou tak kontrastní, proto jsem se snažil poctivě cvaknout každý ráz. Navíc, kolem lahore bylo dost chovatelů, byl tam šrumec a tak to tak nějak víc vtáhlo, aby něco málo blikl... Překvapilo mne, že černých nebyla dominantní většina, podobný počet (opticky) byl stříbrných a ani některé další barvy nebyly příliš pozadu.Třeba mne hodně překvapila červená barva, která lahore MOC sluší. Škoda, že jen jeden exemplář...
P.S. fotky stále přidávám, je tu špatný signál WiFi
S manzelem jsme studovali webovky francouzskeho klubu lahore. Ma celkem dost clenu a venuji se vsem barevnym razum. A jsou docela aktivni. On ten kontrast u cernych je takovy fotogenicky, ale kdyz toho ptaka vidite treba ve volnem "proletu" (oni moc nenalitaj, spis posedavaji po strese a na zahrade), pak mi ti svetli prijdou jeste elegantnejsi. Ale to je pak fakt vec vkusu. :) Album budu sledovat, jsem v holubech novacek a tohle je pro mne ohromne pokoukani. Jina liga nez Lysa. ;-).
efulin
napsal(a):
S manzelem jsme studovali webovky francouzskeho klubu lahore. Ma celkem dost clenu a venuji se vsem barevnym razum. A jsou docela aktivni. On ten kontrast u cernych je takovy fotogenicky, ale kdyz toho ptaka vidite treba ve volnem "proletu" (oni moc nenalitaj, spis posedavaji po strese a na zahrade), pak mi ti svetli prijdou jeste elegantnejsi. Ale to je pak fakt vec vkusu. :) Album budu sledovat, jsem v holubech novacek a tohle je pro mne ohromne pokoukani. Jina liga nez Lysa. ;-).
Pokud se vás mohu zeptat, v čem je to jiné než Lysá? V Lysé máte možnost vidět několik plemen na jednom místě (ne jen v Lysé), porovnávat si je a z nich si lze i vybrat. Je spousty plemen, které mají rousy nebo jsou hladkonozí. Co se týče Lahore, souhlasím, je to líbivý holoubek. Po většinou jsou vidět holubníky s předsazenou voliérou pro prolet a ještě z voliéry je možnost výletu. Určitě to není holub, který by oplýval nějakými velkými letovými vlastnostmi. Proto patří mezi okrasné. Hezké jsou i české čejky, které jsou pouze menšího tělového rámce, lépe řečeno, nejsou tak robustní v prsou. Také vám jsem dám nějaké fotky.
Zdravím a dovolím si přidat několik fotek z Mét.
Zde krásná reprezentace našeho národního skvostu - ostravská bagdeta bílá př. Pavla Wiedera. Nebýt jeho, asi by se o tomto holoubkovi ve světě málo vědělo. Početná expozice 14 ostravských bagdet bílých v kombinaci s vikvovým i perlovým okem bylo úctyhodná, dalších hezkých 12 kusů červenopruhých o. b. patřilo zahraničnímu chovateli.
mysak
napsal(a):
Zdravím a dovolím si přidat několik fotek z Mét.
Zde krásná reprezentace našeho národního skvostu - ostravská bagdeta bílá př. Pavla Wiedera. Nebýt jeho, asi by se o tomto holoubkovi ve světě málo vědělo. Početná expozice 14 ostravských bagdet bílých v kombinaci s vikvovým i perlovým okem bylo úctyhodná, dalších hezkých 12 kusů červenopruhých o. b. patřilo zahraničnímu chovateli.
Ocenění se pohybovalo u bílých většinou kolem 95 bodů a 4 jedinci 96 a jeden 97.
Červený mor. pštros bělopruhý. v pozadí červení rovní, no... nic moc...drobní.
Český voláč sivý, starwitzký stavák stříbřitý šiml, a španělský voláč zloděj..
Dobrý deň, taktiež by som rád pridal zopár fotografií, zameriaval som sa hlavne na sovky.
Začnem Orientálnymi:.
st.toman
napsal(a):
Nerozumím tomuto plemeni, ale podle toho, co máš doma jsou to nějací chcípáčci, né?
Stando, když tomuto plemeni nerozumíš, tak si udělej obrázek na tomto holubovi, ten vyhrál letos na speciálce výletků v Újezdě.Ahoj Zdeněk.
Jo, hlavy mají asi pěkný, ale ty postavy mi přijdou takový menší, nebo spíš nižší. Nevím, čí je to šlechtění, to na výstavě, ale řekl bych, že je to NV staršího typu, pomalu tak, jak jsem je znal z mládí. Ti Tvoji jsou jako sportovci, našponovaní a na vyšších nohách a i ten tvar těla je takovej řekl bych elegantnější. Nevím, jak má vypadat NV podle ofi. vzorníku, ale je to jen takovej postřeh. Samozřejmě záleží jak je to focený, jak si fotograf holuba postaví. Ať se daří.
Dobrý den všem, chtěl bych se zeptat návštěvníků EV v Metz, jestli si všimli, jak vypadala plemena cravaté rondone, pigeon de Baranja, culbutant de Mitrovica a dainava farbenkopf? Bohužel jsem se osobně nezúčastnil, ale nahlížel jsem do katalogu a internet mi k těmto plemenům nevyhazuje žádný obrázek.
st.toman
napsal(a):
Jo, hlavy mají asi pěkný, ale ty postavy mi přijdou takový menší, nebo spíš nižší. Nevím, čí je to šlechtění, to na výstavě, ale řekl bych, že je to NV staršího typu, pomalu tak, jak jsem je znal z mládí. Ti Tvoji jsou jako sportovci, našponovaní a na vyšších nohách a i ten tvar těla je takovej řekl bych elegantnější. Nevím, jak má vypadat NV podle ofi. vzorníku, ale je to jen takovej postřeh. Samozřejmě záleží jak je to focený, jak si fotograf holuba postaví. Ať se daří.
No vidíš a potom, že jim nerozumíš.Máš pravdu, že fotka může hodně změnit a druhý den v kleci udělá taky své, ale já bych si z těch fotek vybral pouze toho plavého žlutopruhého, který má nádherně zaoblenou hlavu, ale s postavou, musím dodat na fotce, také nesouhlasím.Zdraví Kouťák
-tak něco na pokochání jiného.
Pridávam ešte fotografiu talianskej sovky rondone (cravaté rondone), sú v ľadovej farbe a taktiež sú o poznanie väčšie od talianskych soviek regianino.