Mám na zahradě holuba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Toma

30.4.2015 17:28
Toma

XXX.XXX.13.46

Jsem z Frýdku, cca 500 m za Intersparem dnes Albert
Už asi týden mám na zahradě holuba, je šedivý a vypadá zdravě.
Na hohách má celkem tři kroužky, vypadá krotce ale chytit se nedá.
Cca půl dne je na střeše a půl dne je na sousední louce.
Tomáš 724 171 711.

9.5.2015 08:18
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Pokud tam ještě je, krmte ho prosím.On si odpočine, načerpá sílu a poletí dál.
Já mám teď zážitek!Na ulici jsem uviděla zraněného holuba s kroužky.Chtěla jsem ho vzít domů a trošku ho zajistit.Ovšem přihna se ke mne dědek a hned na mne spustil, že je určitě nemocný a že všichni holubi, kteří nemohou létat, jsou nakaženi chorobou, kterou VŽDYCKY přenesou na člověka!Tak jsem se s ním dohadovala, že je to zřejmě "pošťák" a je evidentně zraněný.Dědek vzal kus cihly a mrsknul ji po něm-před míma očima.A zabil ho.Vzal ho do plastového pytlíku a vyhodil do popelnice.Takoví jsou bohužel lidé mezi náma.
Už jsem měla několik poraněných holubů.Jak pošťáků, tak klasických věžáků.A nikdy jsem nic nechytla.Dokonce dvě holubice "věžáků" si vzal jeden holubář(samozřejmě po vyšetření).A světe div se, byly uplně zdravé-tedy krom toho, že byly poraněné a zaléčené.

9.5.2015 16:39
jo012810

XXX.XXX.49.191

Na rozdíl od psů a koček, netrpí holubi nemocemi přenosnými na lidi. Mohou vyvolávat alrgické reakce, ale to ve větší koncentraci v uzavřené místnosti a při přímém styku s nimi. Takže zraněný, či unavený holub, nepředstavuje pro člověka téměř žádné riziko.

9.5.2015 18:31
hanka s.

XXX.XXX.72.61

No vidíte.A ten pán by se za to rval do krve.Mrzí mne, že jsem nebyla rychlejší než ta cihla co po holubovi hodil.

10.5.2015 08:04
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Měla jste vzít druhou cihlu a mrsknout ji po dědkovi, aby věděl jaký to je.a takovým vyděláváme na důchod.

10.5.2015 08:35
jarda.b.valassko

XXX.XXX.202.2

2mazutak napsal(a):
Měla jste vzít druhou cihlu a mrsknout ji po dědkovi, aby věděl jaký to je.a takovým vyděláváme na důchod.

Kamaráde, jsem několik let v důchodu a myslím si, že na svůj důchod jsem si za 48 let produktivního života vydělal sám. Tak nemel hlouposti.
Jestli ty ale nejsi pouze ovlivněn touto rozporuplnou dobou, ve které i nemožné se stává mnohdy skutkem. V tom případě tě ujišťuji, že po dosažení jistého věku to přejde.

10.5.2015 13:02
hanka s.

XXX.XXX.72.61

2mazutak napsal(a):

Ten pán je trošku jednodušší.Sice normálně pracuje, ale vypadá, že kdo mu co řekne, tomu věří.

12.5.2015 22:45
Jinuše

XXX.XXX.13.248

Dobrý den,
dnes jsme se vrátili v 18 hod z chaty a na zahradě seděl holoubek s třemi kroužky, v klidu se dal vzít do ruky. Přišel mi nějak divný-asi moc v klidu. Zvažovala jsme, jestli nemocný či třeba unavený z nějakého dlouhého letu.
Máme velkého psa-tak jsem holuba dala na vyvýšené místo a přikryli jsme jej síťovým poklopem, aby na něj nemohli kočky z okolí, dali jsme mu vodu a zrní. Ve 22 hod začala bouřka, šla jsem jej zkontrolovat a zjistila jsme, že umřel.

Vzhledem ke 3 kroužkům a různým číslům mě napadlo, že by možná majitel chtěl vědět, kde holoubek skončil. Nevíte někdo - kam nahlásit čísla z kroužků? Zajímá to někoho?

předem děkuji za odpověď.

13.5.2015 06:26
jo012810

XXX.XXX.49.191

Mrkněte na www.postovniholub, tam je odkaz na hlášení zalétlých PH.

Přidejte reakci

Přidat smajlík