hou4

XXX.XXX.224.246
Mám holubici, která má na krku místa uplně holá bez peří. Holubi se každý týden koupou ve vodě, ve které je holubí šampon. Holubice se koupe vždy, ale jako jediná má tento problém.
pipim

XXX.XXX.160.19
Dobrý den, mám dotaz co je holubí šampón a kde se dá případně koupit, nikde na netu jsem nic kloudného nenašel. Jinak u holubice jde asi jen o zlozvyk pokud to má jen jedna, nebo popřípadě je to práce partnera.
To je parazit, který vykusuje osten peří přibližně na povrchu pokožky. Při podrobnější prohlídce bývají vidět zbytky brku v kůži, proto ta holá místa. Po přepelichání jsou holubi chvíli obroslí normálně, pak se to opakuje, někdy rozšiřuje na ostatní. Léčba je jednoduchá, stačí píchnout Ivomec, vhodné tenkou jehlou, aby to nevyteklo. Dávka úplně nepatrná.
hou4

XXX.XXX.224.246
A kde se dá Ivomec sehnat? u veterináře nebo si ho můžu koupit osobně? a cena?
Dobrý veterinář ti natáhne do stříkačky 1ml za pár korun a máš to na 20 holubů. Lépe jít za nějakým doktorem, který ošetřuje dobytek, je to běžný prostředek na odčervení. Nemusí to být zrovna Ivomec, může to být jiný prostředek, jen se stejnou účinnou látkou - Ivermectinum, např. Galmektin.
hou4

XXX.XXX.224.246
A je lepší přípravkem potírat poškozená místa nebo jim to podat injekčně nebo do zobáku?
hou4

XXX.XXX.224.246
Doktor mi dal dectomax. Má s tím někdo zkušenost? jak je to lepší podat?