Svět holubů - benešáci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2015 06:58
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak zase přišlo nové číslo Svět holubů. Vždycky se na něj těším a v podstatě ho přelouskám na posezení. V tomto čísle mi ale doslova šokovaly fotky benešovských, už né selských, holubů. Jsou to už taky takový monstra, jako udělali z polských rysů. Obzvlášť ti žlutí a červení mají postavy, na kterých je vidět mondén kaliforňák, king jenom né benešovský selský. Že ten bílej je takovej, jakej je, to už je " normální", to už se dotáhlo k "dokonalosti", ale že i ti ostatní, to mně teda dostalo. Jen takovou otázečku pro " šlechtitele". To už je finíto a nebo je to jen začátčnickej prototip?

27.6.2015 08:48
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Taky by mne zajímalo kdo tomuto dovolím si říci prznění starých dobrých plemen velí. za pár let to stejně chovatelé přestanou chovat, protože se bez preventivní léčby, aby vůbec něco odchovali neobejdou.stejný humbuk byl kdysi s kingem.nebyl k užitku, ale pro zlost, aspon unás.abych benešáka, pštrosa, rysa po dešti hledal po zahradě a nosil do holubníka, je smutné.jsou vtom zase jenom peníze a úspěchy na výstavách, což vlastně ty peníze má přinášet, a pak ty poháry, diplomy a čestné ceny.ovšem ty mají hodnotu jen pro toho dotyčného chovatele.ze zkušenosti vím, že se tyto lapače prachu po smrti chovatele vyhazují, neb to nemá žádnou skutečnou hodnotu.maximálně třeba jeden si potomci nechají na památku takoví pseudo holubi mi nesmí na dvůr

28.6.2015 12:04
chov.

XXX.XXX.79.4

- musel jsem použít obrázky - fotografie by byly příliž "drastické"!

28.6.2015 12:25
holubisemerad

XXX.XXX.249.244

st.toman napsal(a):
Zdravím. Tak zase přišlo nové číslo Svět holubů. Vždycky se na něj těším a v podstatě ho přelouskám na posezení. V tomto čísle mi ale doslova šokovaly fotky benešovských, už né selských, holubů. Jsou to už taky takový monstra, jako udělali z polských rysů. Obzvlášť ti žlutí a červení mají postavy, na kterých je vidět mondén kaliforňák, king jenom né benešovský selský. Že ten bílej je takovej, jakej je, to už je " normální", to už se dotáhlo k "dokonalosti", ale že i ti ostatní, to mně teda dostalo. Jen takovou otázečku pro " šlechtitele". To už je finíto a nebo je to jen začátčnickej prototip?

Tentokrát to odnesli Benešáci, řešení je jednoduché-přešlechtěné chovy benešáků, rysů, pštrosů atd.... zlikvidovat, pochytat si ve městech věžáky, krováky nebo jak se těmto holubům v jižních Čechách říká a kochat se jejich krásou, plodností, životasschopností odchovů...
Hezký den. S.S.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 13:07

Holubareni jde dopredu vyvijise a zdokonaluje coz je dobre ale nejsem si jisty jestli je dobre ze se z plemen ktera byla spise polniho typu delaji nevzhledne buchty kde hmotnost oproti drivejsku i nekolikanasobne vzrostla a postava se zkratila na tohle mame preci jina plemeba jako treba gigant ci texan atd.na vasi fotce mate velmi pekne pstrosy ale zajimalo by me jestli jsou schopni polarit nebo udelat par kolecek kolem baraku jelikoz tohle byla jejich prirozena vlastnost.

28.6.2015 14:56
holubisemerad

XXX.XXX.249.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Holubareni jde dopredu vyvijise a zdokonaluje coz je dobre ale nejsem si jisty jestli je dobre ze se z plemen ktera byla spise polniho typu delaji nevzhledne buchty kde hmotnost oproti drivejsku i nekolikanasobne vzrostla a postava se zkratila na tohle mame preci jina plemeba jako treba gigant ci texan atd.na vasi fotce mate velmi pekne pstrosy ale zajimalo by me jestli jsou schopni polarit nebo udelat par kolecek kolem baraku jelikoz tohle byla jejich prirozena vlastnost.

Polaření od holubů bych ani nepožadoval, nevím kam by letěli polařit, když už i na Vysočině jsou pole zas...jen kukuřicí a řepkou, pro plnění biopl. stanic. Kdybych se chtěl dívat jak holubi krouží nad chalupou tak chovám třeba poštáky, ale polařit by také neměli kde.
Jen pro zajímavost -monogr. orginál Petr Bublák Pštros moravský-1918. strana28.
Dospělý, dobře živený pštros váží 1kg i více.
Dnes dle platného vzorníku max.800g. Ideální hmotnost 700-750g. Tak nevím kde berete ty násobky. Mě stačí když létají po dvoře.Foto pro Vás pořízené před pár minutami.
S pozdravem S.S.

28.6.2015 16:20

Ano vim ze pstrosi maji mit tuhle vahu...rys ci benesak maji mit do 500g jenze ve vetsine pripadu na vystavach vidam holuby o mnoho robustejsi nez jejich idealni standart kuprikladu rys mi vice pripomina mondena nez rysa ale mozna je to jen moje domenka...jak sem jiz vyse psal pstrosy mate krasne a ze jsou na volno je taky super.

29.6.2015 00:27
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.13

Tak když přileju k té váze, třeba mondén... jsem u holubů zelenáč, ale dle vzorníku má jít kolem kila? chovný holub pokud to nemá být hromada peří, ale užitkovej, osvalenej macek je hodně přes kilo. chovatel od kterého je mám, orientačně zvážil většího samce a šel přes 1,5kg. A vidět pak takové hovádko, jak zvedne zadek a vystoupá napřímo do druhého štoku na střechu... upřímně naštval mě. Kvůli sousedům sem chtěl záměrně nelétavé slepice, kde kohout nekokrhá

29.6.2015 17:41
holubisemerad

XXX.XXX.249.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano vim ze pstrosi maji mit tuhle vahu...rys ci benesak maji mit do 500g jenze ve vetsine pripadu na vystavach vidam holuby o mnoho robustejsi nez jejich idealni standart kuprikladu rys mi vice pripomina mondena nez rysa ale mozna je to jen moje domenka...jak sem jiz vyse psal pstrosy mate krasne a ze jsou na volno je taky super.

S tím rysem se Vám to nezdá. Před 15 roky jsem je měl, dvakrát jsem byl s klubem na německých spec. klubu a to mě stačilo, abych je zrušil. Typ mondéna, žluté oči a tenké dlouhé zobáky to už nebyl rys pro mě. S.S.

30.6.2015 20:36
jirinovak

XXX.XXX.180.214

Dobrý den pane Tomane, s benešáky to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát.
Na fotkách jen jsou "špičkoví holubi" od "špičkových chovatelů" Můj je jeden žlutý.
Ale většina holubů je delší a drobnější. Benešák pořád zůstává velmi plodným holubem, který se výborně stará o potomstvo a je schopen lítat ze střechy na střechu, na dvůr, na zahradu...a přinášet chovateli radost. V mém chovu jsem měl několikrát i 15 holoubat za rok od páru, ale průměr je kolem 10.
Proč mám v chovu i holubi těžší než předepisuje vzorník (0,55-0,65kg) ?
1, Líbí se mi
2, Jsou lépe hodnoceni na výstavách (nikdy jsem na oceňovacích líscích nečetl jako vadu- Příliš krátcí, příliš těžcí, ale delší, užší v hrudi, delší křídla, delší ocas)
3, Jsou lépe prodejní (kupci mají zájem vždy o silnější výletky, než o drobné a dlouhé holoubky, loni jsem prodal 47 výletků bez jakékoli inzerce, měl jsem 6 chovných párů)

Přijeďte se podívat na sp. výstavu začátkem prosince do Bystřice. Uvidíte, že to nejsou jen monstra. A i ty monstra dávají normální potomstvo. každý extrém má snahu se vracet k normálu. Ať se Vám daří chov staváčků. S pozdravem JIŘÍ NOVÁK.

1.7.2015 17:42
betrix46

XXX.XXX.163.137

Vždyť ti modří pštrosi vypadají jako Bédův obrázek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík