Měl bych pár otázek k chovu holubů:
V jakém věku jsou holoubata schopna se rozmnožovat tj. jít do páru?
V jakém věku u nich poznám pohlaví?
Kdy se jim nasazují kroužky (v kolikátém dni)?
Dají se kroužky nasadit i dospělým holubům (např. že by se naštíply)?
A může se na holoubata šahat (od kolikátého dne)? Přijmou je potom ještě rodiče když na nich ucítí lidský pach?
Před měsícem mi kuny vykradly holubník. Měl jsem tam 8 holubů, přežili jen 3 holubi. Předevčírem jsem na chodníku před domem uviděl jednoho holuba a jelikož jsem jediný kdo ve vesnici má pávíky tak mi došlo, že bude můj. Je možné, že by někde měsíc přežíval? A proč se nevrátil do holubníku zpět sám? Odchytil jsem ho a dal k ostatním a všíchni ho hrozně klovou, proč?
Děkuji za veškeré odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

U holubu poznas pohlavi vcelku brzo cca ve veku 3-6 mesicu po vyletnuti ale chce to oko a zkusenost.holuby nejlepe parovat az jako rocaky(tj.12 mesicu po vyletnuti respektive po vylihnuti)holoubata se krouzkuji 7 az 9 den po vylihnuti.holub neni savec tudiz zadne pachy na holoubatech nerozpoznava.stipani nebo prerezavani krouzku je v holubarske obci brano jako podvodne jednani takze se spis toho vyvaruj, pokud si chces nekrouzkovaneho holuba oznacit dej mu plastovy rozlisovaci krouzek.na tvoji posledni otazkku je tezko odpovedet spis bych musel spekulovat ale jo mesic mohl prezit a do holubniku se nevraril protoze nevedel kudy pavik neni postak.
Na první otázku lze odpovědět tak, že záleží na pohlavní vyspělosti holubů. Chovám velké plemeno, pozdě dospívají, někdy déle než rok. Letos tu však mám prvního výletka, který se spářil s volnou holubicí a ve 4 měsících už bude otcem
cajzek
napsal(a):
Špatná rada, holub cítí moc dobře, ale když máte čisté ruce, tak na holoubata můžete šahat bez problému.
- znám tolik holubářů sportovců, tolik holubářů umělců a teprve nyní mě Cajzek
přivedl na to proč nikdo z nich... :.
Uživatel s deaktivovaným účtem

cajzek
napsal(a):
Špatná rada, holub cítí moc dobře, ale když máte čisté ruce, tak na holoubata můžete šahat bez problému.
Mozna sem moji odpoved mel vice rozvest...ano holub citi urcite moc dobre ale urcite se tazatel nemusi bat toho ze kdyz sahne na holoube tak se o neho rodice prestanou starat jen kvuli tomu ze na holoube sahnul tak jak to je treba u savcu hlodavcu apod.mit ciste ruce pri manipulaci s holoubaty je samozdrejmost stim naprosty souhlas.
kingouš

XXX.XXX.241.242
Dobrý den potřeboval bych se zeptat jestli někdo má ve středočeském kraji bílé kingi za rozumnou cenu(do300kč).