Dobrý den mám ve voliéře kde jsou holubi a papoušci jezírko na koupání pro papoušky je mělčí část asi tak 3cm hloubka a pro holubi asi 5cm ale zdá se mi že holubům to příjde mělké když se koupají snaží se mít co největší část těla pod vodou.Tak mám na vás několik otázek jestli je hloubka dostatečná?jaká hloubka je asi tak nejideálnější a používáte šampony pro holubi?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může to být i 10 cm. Jinak se prodávají soli na koupání.
jo012810
napsal(a):
S hloubkou koupele si nemusíte, ve vašem případě, dělat starosti.5 cm je dostačujících. Ideálním přípravkem pro koupel je anýzový olej-redukuje vnější cizopasníky a příjemně voní. Důležité je dbát na to, aby holubi vodu z koupele nepili.
Dobry den, muzu se Vas zeptat jak dbate aby holuby nepili vodu z koupele?napadlo mne dat jim to rozkazem ale mi holuby jsou asi anarchisti, neposlouchaji mne peparazak.
Rozkaz není to správné slovo, ale systém koupele mohu nazvat i "rozkazem". O co jde. Holubi dostanou koupel tak, aby měli chuť se koupat a ne pít. Musí být napití předem. Chovatel musí pozorovat, kdy většina je vykoupaná a včas vodu odklidit. Tímto "organizačním" opatřením, chcete-li rozkazem, zamezíte ve větší míře pití vody v koupeli.