Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2015 22:03
incas

XXX.XXX.231.30

Zdravím všechny,
na naše klubové webové stránky jsem konečně přidal fotky ze dvou letošních akcí. Sice se konaly již v únoru, ale zkrátka nebyl čas. Tak při současných dlouhých večerech snad napravím postupně i všechny tyto resty. Tak kdo budete mít chuť a náladu, můžete mrknout.

http://prazsky-kratkozoby-rejdic.webnode.cz/

S chovatelským pozdravem Jirka Suda.

26.10.2015 06:19
Olánek

XXX.XXX.65.99

Příteli pěkné, co se nedá přehlédnout je slavnostní ráz při výstavách rejdičů zachycený na foto z minulosti, téměř všichni v oblecích, prostě koncert.

26.10.2015 06:31
Olánek

XXX.XXX.65.99

Ještě dotaz, to je opravdu členů klubu pouhých 16 chovatelů z toho nadpoloviční většina pražáků?

26.10.2015 19:26
incas

XXX.XXX.231.30

Olánek napsal(a):
Ještě dotaz, to je opravdu členů klubu pouhých 16 chovatelů z toho nadpoloviční většina pražáků?

Dobrý den,
ano je to tak. Seznam členů na našem webu je aktuální. V dnešní hektické době naštvaných chovatelů se spíše základna tenčí. Staří odcházejí a moc mladých se našemu "archaickému" koníčku nevěnuje. A když už se nějaký mladý najde, rodina a sousedé (dnes už i na měnící se vesnici) mu tuto "podivnou" zálibu brzy rozmluví. S pozdravem J.S.

29.10.2015 22:50
lehotsky

XXX.XXX.137.160

Zdravím, chovám PKL už niekoľko rokov.Nepatrím medzi dobrých, ale snažím sa. Toho roku mi kvalitné mladé chytil dravec.Holubník mám pri hore a holuby púšťam. Zaujímavé, že mi ostali len tie holúbky čo vychovali sami PKL a sami si stavajú hniezdo. Poštovým treba dať aj 3 mladé, lebo vychovajú malé Kingi.
Ako kŕmičov mám Biele poštové a Staronemecké sovky. Som aj v spolku v Martine a Rožňove pod Radhošťom. Je pravda, že pre ťažkosť chovu ich málo chovateľov chová. Chovám holuby aj keď to mám zakázané, ale ako 70 ročnému mi to už nik nezakáže. Preto nezabúdajte pred čistením používať respirátor. Pre zaujímavosť odkedy používam do holubníka a voliéry listy z orecha nemám žiadne parazity.

30.10.2015 06:33
ccira

XXX.XXX.123.200

lehotsky napsal(a):
Zdravím, chovám PKL už niekoľko rokov.Nepatrím medzi dobrých, ale snažím sa. Toho roku mi kvalitné mladé chytil dravec.Holubník mám pri hore a holuby púšťam. Zaujímavé, že mi ostali len tie holúbky čo vychovali sami PKL a sami si stavajú hniezdo. Poštovým treba dať aj 3 mladé, lebo vychovajú malé Kingi.
Ako kŕmičov mám Biele poštové a Staronemecké sovky. Som aj v spolku v Martine a Rožňove pod Radhošťom. Je pravda, že pre ťažkosť chovu ich málo chovateľov chová. Chovám holuby aj keď to mám zakázané, ale ako 70 ročnému mi to už nik nezakáže. Preto nezabúdajte pred čistením používať respirátor. Pre zaujímavosť odkedy používam do holubníka a voliéry listy z orecha nemám žiadne parazity.

Dobrý den do Martina.

PKR nechovám, ale listy z ořechu používám už spousty let. Konkrétně dnes vyčistím holubník, vymaluji a navozím několik koleček listů (dávám i do kurníku) a je na rok pokoj. Nevypadá to sice vábně, ale účel to splní. Listy se dlouho rozkládají a to co jsem navezl před rokem, tak tam udusané ještě částečně je. Jako dítě si pamatuji že listy otec používal na uskladnění řepy tzv. do prýzně. Byla to vykopaná jama cca 70 cm hluboká, dala se tam řepa (používal i na mrkev a petržel), zasypala a byl tam jen větrací komínek z nějaké trubky. Táta říkal, že když je ořechové listí, tak tam nejdou myši. Jiří T., Hodonín.

Přidejte reakci

Přidat smajlík