Zdravim
Ako vyradujete mlade holuby? Nie vsetko moze ostat v holubniku k buducej sezone.
Chovam holuby letovo vyuzitelne.
Mam tam take augustove vyletky, zdaju sa mi omnoho mensie, ale po kvalitnych rodicoch. Oplati sa ich ponechat? ak by ony nedosahovali pozadovane letove vykony, da sa to ocakavat od ich potomkov?
Za odpoved dakujem.
Několik let se zabývám chovem akrobatických holubů (kelebek, wuta, wammen, dolapci) a můžu Vám s klidem poradit, abyste do chovu zařazoval pouze takové jedince, kteří ve vzduchu předvádějí opravdu to, co mají. Neprolétaný jedinec se sebelepším původem ještě není zárukou, že jeho potomstvo požadovaný letový výkon předvede. S pozdravem Petr Charvát.
Jaké plemeno chováte? Tréning u létavých plemen může trvat i rok a více než vám předvedou to co od nich požadujete. Samozřejmě jsou holubi které vám budou předvádět různé letové prvky i dříve. Já považuji letově hotového po roce kdy je holub vyspělí a přepeřen. Pozdní výletky mám zavřené přes zimu, a při příznivém počasí lehce trénuji. Na jaře začnu tréning intenzivní. Nevhodné holuby vyřadím.