Nikolajevský vysokoletec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2015 22:44
rudla

XXX.XXX.89.198

Zaujímavé holúbky.Dovolím si pripojiť k Vašej prezentácii video z netu

https://youtu.be/SVrUiWyYBmw.

28.12.2015 12:01
danielbratislava

XXX.XXX.211.32

Super Roman. Nech to lieta pre radosť.

28.12.2015 13:35
Strouhy

XXX.XXX.116.253

danielbratislava napsal(a):
Super Roman. Nech to lieta pre radosť.

Diky Dane, pro radost mě již létají okolo dvou hodin. Bohužel útoky dravců jsou nevyspytatelné, tak musí honění dost omezit. Z jara začnu na plno tak doufám že se mi podaří zalétnout aspoň 4h.

28.12.2015 21:59
hrabal1

XXX.XXX.231.166

Pozdravujem. Tak to je výborné, že sa tu objavila nová krv.Viem, že nedávno boli dovezené aj na východ slovenska, údajne z Ukrajiny.O Nikolajevských sa tu už viedla diskusia, myslím roku 2011. Asi pod názvom polský orlík. Vtedy som tam vložil fotky z počiatkov šľachtenia nikolajevských štítohrivových/2007/. Mal som ich vtedy pár kusov. V súčasnosti je situácia podstatne lepšia. Získal som mnoho poznatkov s šľachtením a udržaním kresby. Kresba, ako taká a to i u ustálených plemien napr. moravský pštros, má stále tendencie variability.Takže po 10 ročnom "bavení sa"- robím to pre svoju radosť, zopár fotografií.Myslel som si, že na Ukrajine túto kresbu nemajú, aspoň podľa dostupných kníh. Ale pr. Just ma upozornil, že sa občas vyskytnú pod názvom "skobuni". U štítohrivových je najväčší problém udržať hrivu na zadnom krku oddelenú a presne ohraničenú. Čo sa týka letu, mal som výkony aj hodinové, ale postupne ich zlikvidovali dravci. Takže teraz sa teším, ak polietajú 15-20 minút správnym štýlom a vrátia sa šťastne na strechu holubníka.Hold, na dvoch koňoch sa ťažko sedí/let či kresba/.

28.12.2015 22:05
hrabal1

XXX.XXX.231.166

A jáj, zabudol som sa podpísať.Takže fotečku plemenných párov a podpis J.Hrabal.

29.12.2015 11:09
Strouhy

XXX.XXX.116.253

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem. Tak to je výborné, že sa tu objavila nová krv.Viem, že nedávno boli dovezené aj na východ slovenska, údajne z Ukrajiny.O Nikolajevských sa tu už viedla diskusia, myslím roku 2011. Asi pod názvom polský orlík. Vtedy som tam vložil fotky z počiatkov šľachtenia nikolajevských štítohrivových/2007/. Mal som ich vtedy pár kusov. V súčasnosti je situácia podstatne lepšia. Získal som mnoho poznatkov s šľachtením a udržaním kresby. Kresba, ako taká a to i u ustálených plemien napr. moravský pštros, má stále tendencie variability.Takže po 10 ročnom "bavení sa"- robím to pre svoju radosť, zopár fotografií.Myslel som si, že na Ukrajine túto kresbu nemajú, aspoň podľa dostupných kníh. Ale pr. Just ma upozornil, že sa občas vyskytnú pod názvom "skobuni". U štítohrivových je najväčší problém udržať hrivu na zadnom krku oddelenú a presne ohraničenú. Čo sa týka letu, mal som výkony aj hodinové, ale postupne ich zlikvidovali dravci. Takže teraz sa teším, ak polietajú 15-20 minút správnym štýlom a vrátia sa šťastne na strechu holubníka.Hold, na dvoch koňoch sa ťažko sedí/let či kresba/.

Nikolajevské máš pěkné, ale přece jenom měli by to být holubi spíše výkonní než okrasní. Udržet u takových holubů nějaký standard a kvalitní výkon v letu je dost obtížné. U mě platí, že holubi musí být v první řadě vidět ve vzduchu a předvést kvalitní výkon v letu. Potom mě může zajímat to ostatní. R.S.

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118

30.12.2015 17:05
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Strouhy napsal(a):
Něco z mého chovu.

Zdravím. tak něco takového by se mi líbilo, byla by to výborná alternativa k tipplerům.jeden den trenink tipplerů, a druhý den trenink nikolajevských.ale kde je vzít. mít řidičák a auto, vypravil bych se třeba na ukrajinu, ale bohužel, nemám a neměl, a na starý kolena ho dělat už nechci.tak at se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík