Přestěhování holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2016 18:56
Moris 01

XXX.XXX.209.139

Dokončil jsem svůj nový holubník v kůlně. V jedné půlce mám bubláky a v druhé pošťáky. Je to asi o pět metrů výše než byl starý holubník, který je zadělaný. Radil jsem se s dvěma dlouholetými chovateli, jeden mi řekl ať je pustím hned druhý den a ten druhý mi řekl ať je pustím za týden. Co myslíte vy ? Jak jsem řekl je to o pět metrů výše než byl ten starý.
Děkuji za odpovědi.

6.3.2016 20:24
Koloběžka

XXX.XXX.90.226

Určitě je nechte několik dní zavřené, oni si obsadí nové budníky a lépe se budou vracet do nového. Až je budete pouštět, tak nejlépe hladové, aby reagovali na zavolání.

7.3.2016 05:26
jo012810

XXX.XXX.32.78

I když jsou holubníky, vlety, poměrně blízko u sebe, ponechte nějaký den v novém zavřené a na "hlad" vypustit a nezavírat starý holubník, aby jste mohl nechat "neposlušné" nocovat zavřené ve starém vyhladovět a přenést za dva dny do nového, kde je nakrmíte. Postupně si všichni zvyknou a pak teprve zavřít starý. Jinak se vám někteří mohou ztratit, případně při nocování venku je může něco sežrat.

7.3.2016 19:18
bohumil62

XXX.XXX.236.144

Stěhoval jsem pošťáky do nového holubníku zhruba 15 metrů od starého a za 3 dny bylo hotovo. První večer jsem je dal do nového, kde přespali a druhý den ráno jsem je pustil s tím, že starý holubník byl zavřený. Večer jsem musel starý otevřít, protože do nového nevlezl ani jeden. Odnosil jsem je opět na přespání do nového a opět stejný postup. Na druhý den už mi večer zalezlo do nového 9 holoubků a zbytek jsem před setměním opět pustil do starého a odnesl na přespání do nového. Třetí den jsem počítal, že se číslo 9 o něco zvýší a byl jsem mile překvapen, do nového si našlo cestu již všech 40 holoubků. Pokud je to takový kousek, tak to jde snadno, platí zásada, v tom starým nesmí najít ani zrnko žrádla, ani vodu, prostě nic.

8.3.2016 12:24
2mazutak

XXX.XXX.90.153

bohumil62 napsal(a):
Stěhoval jsem pošťáky do nového holubníku zhruba 15 metrů od starého a za 3 dny bylo hotovo. První večer jsem je dal do nového, kde přespali a druhý den ráno jsem je pustil s tím, že starý holubník byl zavřený. Večer jsem musel starý otevřít, protože do nového nevlezl ani jeden. Odnosil jsem je opět na přespání do nového a opět stejný postup. Na druhý den už mi večer zalezlo do nového 9 holoubků a zbytek jsem před setměním opět pustil do starého a odnesl na přespání do nového. Třetí den jsem počítal, že se číslo 9 o něco zvýší a byl jsem mile překvapen, do nového si našlo cestu již všech 40 holoubků. Pokud je to takový kousek, tak to jde snadno, platí zásada, v tom starým nesmí najít ani zrnko žrádla, ani vodu, prostě nic.

Ano tak je to spravne, tak to ma byt.a nejlépe ještě v tom novém jim přilepšit třeba řepkou tu milují všichni holubi, a dobrým holubím kamenem.jak vlezou do starého, nedat jim nic, a ještě je surově vyhodit, a teprve po přijetí nového uzavřít.

11.3.2016 17:34
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Prosím poraďte někdo, co to mám za holubi?

11.3.2016 19:08
2mazutak

XXX.XXX.90.153

S tou lysinkou jsou práchenský káníci, ty štítníci nevím, můžeto být cokoliv.

12.3.2016 20:02
OstarekL

XXX.XXX.215.190

Dobrý den ano ten s tou lysinkou bude pracheňský kaník a nebo kříženec s ním a ten druhý nejspíš jihoněmecký štítník.

13.3.2016 09:19
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Moc děkuji!
Helena.

13.3.2016 09:23
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Nevíte, za kolik se dají prodat?

13.3.2016 09:46
Olánek

XXX.XXX.9.109

Mají nevyčíslitelnou hodnotu, možná výměna za kakadu palmavý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík