Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2016 12:12
Cejka

XXX.XXX.17.93

S čím spárovat 1.0 bronzového štítníka (slitě bronzový), aby se udržela dál bronzová barva? S červenými holubicemi dává červeně plavé se zamodralou letkou, s černou holubicí černé.

24.5.2016 04:00
mysak

XXX.XXX.11.109

Cejka napsal(a):
S čím spárovat 1.0 bronzového štítníka (slitě bronzový), aby se udržela dál bronzová barva? S červenými holubicemi dává červeně plavé se zamodralou letkou, s černou holubicí černé.

Dejte sem fotku holuba.

25.5.2016 08:44
j.n.

XXX.XXX.103.231

Zřejmě se jedná o libanonskou bronzovou, ta je recesivní, pokud chcete stejné odchovy, musíte sehnat stejnou holubičku, nebo ho spárovat s jeho plavou dcerou. Potom v odchovu bude 50% bronzových.

26.5.2016 14:42
Cejka

XXX.XXX.17.93

Vím, že to není štítník. Myslel jsem holuba s barevnými štíty. Možná to není ani bronzová. Matka byla černá. Otec šupinatá kresba ne šupkatá, ale barvu si netroufnu. Na dalším snímku jeho syn po modré černopruhé holubici.

26.5.2016 20:52
hanácký voláč

XXX.XXX.208.162

Takovou barvu bych určitě neudržoval a zaměřil bych se raději třeba na ty černé, když je chováte. Každý at si chová, co se mu líbí, ale proč zrovna u čejky, kde je uznaných spousta barev v různých vzorcích šlechtit něco nového a to staré, co už vyšlechtěné je, nechávat pomalu zanikat? Až bude mít každý ráz spoustu chovatelů pak nastane čas šlechtit něco nového. To je můj názor.

30.5.2016 11:13
Cejka

XXX.XXX.17.93

U české čejky těch barev zase tolik uznaných není. Černá, modrá, červená, žlutá, stříbrná. Všechny v dosti kresbách. Některé kresby drží jen 1-2 chovatelé.

8.6.2016 11:35
Cejka

XXX.XXX.17.93

Mohou mi, prosím, odborníci na barvy holubů identifikovat barvu tohoto holuba?Otec je "bronzový" výše na 1. foto, matka černá.

Děkuji.

8.6.2016 19:48
rudla

XXX.XXX.234.123

Nie som odborník... Tuším má náznak nedokonalej sírovej- rozriedená bronzová.

8.6.2016 22:49
hanácký voláč

XXX.XXX.208.69

Mám úplně stejně vybarvené dva hanácké voláče. Pokoušel jsem se křížit holuby tak, aby mi vylezli téměř zaniklí černí bělopruzí a oni vylezli černí bronzovopruzí. Použil jsem křížence po bělopruhém pštrosovi s černými rovnými i šupinatými hanáky. Toto zbarvení beru jako pracovní, nikde takové holuby nebudu vystavovat a nikomu nabízet. Na rok je zkusím zapářit s černými taženými ze šupinatých. Tam už by se nějaký ten bílý pruh objevit mohl. Hlavně tyto holuby zapářím s protějšky správných tělesných tvarů a pernatých ozdob.

Přidejte reakci

Přidat smajlík