Vím, že to není štítník. Myslel jsem holuba s barevnými štíty. Možná to není ani bronzová. Matka byla černá. Otec šupinatá kresba ne šupkatá, ale barvu si netroufnu. Na dalším snímku jeho syn po modré černopruhé holubici.
Takovou barvu bych určitě neudržoval a zaměřil bych se raději třeba na ty černé, když je chováte. Každý at si chová, co se mu líbí, ale proč zrovna u čejky, kde je uznaných spousta barev v různých vzorcích šlechtit něco nového a to staré, co už vyšlechtěné je, nechávat pomalu zanikat? Až bude mít každý ráz spoustu chovatelů pak nastane čas šlechtit něco nového. To je můj názor.
Mohou mi, prosím, odborníci na barvy holubů identifikovat barvu tohoto holuba?Otec je "bronzový" výše na 1. foto, matka černá.
Děkuji.
Mám úplně stejně vybarvené dva hanácké voláče. Pokoušel jsem se křížit holuby tak, aby mi vylezli téměř zaniklí černí bělopruzí a oni vylezli černí bronzovopruzí. Použil jsem křížence po bělopruhém pštrosovi s černými rovnými i šupinatými hanáky. Toto zbarvení beru jako pracovní, nikde takové holuby nebudu vystavovat a nikomu nabízet. Na rok je zkusím zapářit s černými taženými ze šupinatých. Tam už by se nějaký ten bílý pruh objevit mohl. Hlavně tyto holuby zapářím s protějšky správných tělesných tvarů a pernatých ozdob.