Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2016 19:03

Krásný večer,

mám několik dotazů. zatím je to předběžné, protože na dostupném pozemku je džungle největší a je potřeba nejdřív to tam trochu zkulturnit. ale kromě jiného bych tam chtěla taky holubník. s holuby.

s holuby, kteří by lítali venku volně, pokud bych chtěla stavět voliéru, tak si pořídím papouška.

k tomu holubníku. holubník na kůlu prý není pro holuby nic moc. ale nějaké chaty (v havlínovi píšou ke komorovému holubníku strašidelné rozměry) stavět taky nechci. zatím mám takovou představu, že by holubník byl vlastně jen jako holubník na kůlu, takže jen budníky, otočené všechny na jednu stranu a celé by to mohlo být v nezateplené boudě ala psí kotec (tři stěny pevné a čtvrtá pletivo), ale je to reálné, pro holuby? google mi nic mezi holubníkem na kůlu a chatou nenachází.

pak se taky nemohu rozhodnout pro ty holuby. co vlastně všechno může lítat venku, aniž by to bylo rychle sežrané? pošťáci se mi moc nelíbí, pěkné jsou čejky, co lyska, je to u nás vůbec ke koupi? nebo staroholandský kapucín, může létat, nebo je to pěkné krmení pro dravce? nebo voláč sivý?

13.7.2016 19:42
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásný večer,

mám několik dotazů. zatím je to předběžné, protože na dostupném pozemku je džungle největší a je potřeba nejdřív to tam trochu zkulturnit. ale kromě jiného bych tam chtěla taky holubník. s holuby.

s holuby, kteří by lítali venku volně, pokud bych chtěla stavět voliéru, tak si pořídím papouška.

k tomu holubníku. holubník na kůlu prý není pro holuby nic moc. ale nějaké chaty (v havlínovi píšou ke komorovému holubníku strašidelné rozměry) stavět taky nechci. zatím mám takovou představu, že by holubník byl vlastně jen jako holubník na kůlu, takže jen budníky, otočené všechny na jednu stranu a celé by to mohlo být v nezateplené boudě ala psí kotec (tři stěny pevné a čtvrtá pletivo), ale je to reálné, pro holuby? google mi nic mezi holubníkem na kůlu a chatou nenachází.

pak se taky nemohu rozhodnout pro ty holuby. co vlastně všechno může lítat venku, aniž by to bylo rychle sežrané? pošťáci se mi moc nelíbí, pěkné jsou čejky, co lyska, je to u nás vůbec ke koupi? nebo staroholandský kapucín, může létat, nebo je to pěkné krmení pro dravce? nebo voláč sivý?

Dobrý den,
to co jste popsala voliéru ze předu pletivo a tři strany plné je pro holubi super, otuží se a budou zdravější. Co se týče volného chovu, bude Vás tu spousta lidí odrazovat ale je to jiné místo od místa a určitě to není tak že by na každém metru republiky byl dravec a číhal na holuby. Ačkoliv jak píši v každém koutě naší vlasti je to jiné. Co se týká výběru plemene myslím že čejka nebo sivák jsou rozhodně vhodné do takových podmínek co uvádíte jinak opravdu záleží na podmínkách někde vám vydrží celoročně venku i pávík a jinde to zase nedá ani pošťák. Ale nejdůležitější je začít a sbírat zkušenosti. Dávejte na rady zkušenějších ale hlavně si musíte najít co bude vyhovovat Vám a vašim holubům.
Vencovský Aleš.

13.7.2016 23:17
rudla

XXX.XXX.147.120

Dobrý neskorý večer.

Nie je zlé si niečo o holubníkoch naštudovať v knihách, časopisoch a pod.
Ale konečné rozhodnutie ako bude bývanie pre holubov vyzerať je len na Vás.
Podľa Vašich možností a cítenia.

Ja som to vyriešil takto, je to voliera pre holuby a zároveň tam mám aj 4 ks sliepok na vajíčka.
Na foto ešte nie sú dorobené sedačky. Holuby sú neustále na vzduchu, vetrom ošlahaní smajlík
Na zimu im to z časti v najhoršom nečase obalím pevnou foliu.

14.7.2016 05:46

Muj holubnik o nijak zavratnych rozmerech 2.5 x 1.7 x 2 D x S x V.

Přidejte reakci

Přidat smajlík