marie.j.

XXX.XXX.120.116
Zdravím,
(předem podotýkám, že s holuby, tím spíš s poštovními, nemám žádnou chovatelskou zkušenost).
Bydlím v menší obci na jižní Moravě a již nám sem přiletěli nejméně dva holubi z OZ Topoľčany (jeden podle kroužku z Čereňan a druhý z Nemčic). Nijak je zde nezadržujeme, ale prostě se tady drží, zahnízdili zde apod. Máme hodně drůbeže, takže žerou s nimi.
Mimo jiné mě překvapilo, že oba, které jsem prohlížela, pocházejí ze stejné OZ - je to náhoda, nebo mají prostě svoje trasy?
(Jinak prvního holuba jsem hlásila a nikdo se neozval, druhého jsem objevila dnes - letošního).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobre rano,
prsim zaslete mi cisla holoubku na mail: nemec.martin@email.cz
Dekuji, majitele dohledame.
Holoubci zcela urcite mají trasu letu přes Vas. Letos byla neuveritelne teza sezonna jak mldat, tak starych holubu. Duvodem byla vedra a další neviditelne faktory.
Dekuji za Vas zajem o nase sportovce.
M.N.
marie.j.

XXX.XXX.120.116
Dobrý den,
napsala jsem Vám značky na kroužcích.
Jenom by mě zajímalo (jestli to není tajemství), proč má tento holoubek přes trvalý kroužek navléknuty ještě dva z tenké gumy (rovněž se značkami). To nás včera zaujalo. :).

marie.j.
napsal(a):
Dobrý den,
napsala jsem Vám značky na kroužcích.
Jenom by mě zajímalo (jestli to není tajemství), proč má tento holoubek přes trvalý kroužek navléknuty ještě dva z tenké gumy (rovněž se značkami). To nás včera zaujalo. :).
Pokud nema holub elektronicky cip na druhe noze ktrery se pouziva k automatickemu zaznamenani casu doletu tak se pouzivaji gumicky ktere se musi po doletu zavodnika sundat a dat do konstatovacich hodin ktere zaznamenaji cas doletu je to vlaste takova pojistka ze dany cas a holub souhlasi.
marie.j.

XXX.XXX.120.116
No, mě napadlo, že byl zrovna na závodě. Včera jsme tu měli v obci na drátech obrovské hejno poštovních holubů. Jinak tedy asi vyletěl 4. září? (na gumičce měl SK 49).

Na gumicce je univerzalni poradove cislo...s datumem to nema nic spolecneho
marie.j.

XXX.XXX.120.116
Díky za vysvětlení. :) Jinak ti holubi se zde v obci stále drží, teď jsme jich měli plno na dvoře.
ftom

XXX.XXX.232.51
marie.j.
napsal(a):
No, mě napadlo, že byl zrovna na závodě. Včera jsme tu měli v obci na drátech obrovské hejno poštovních holubů. Jinak tedy asi vyletěl 4. září? (na gumičce měl SK 49).
Dobrý den.Říká se tomu výběr košem (závodním).Holubi, kteří přiletí na holubník v časovém limitu jsou
dobří, kteří přiletí pozdě, nebo netrefí zpět, jsou odpad, nežádoucí.
Já.
marie.j.

XXX.XXX.120.116
Bohužel, my tady máme dost velké lákadlo pro holuby - velké pole s hromadou vypadané pelušky hned za barákem. To veliké hejno, co jsem viděla na drátech, se tam předtím živilo.

raspic
napsal(a):
Co znamena neuvěřitelně těžka sezona?
Neuveritelne tezka sezona znamena 60-80 procent ztrat holoubat na všech holubnicich napric republikou. A i ve starych holubech to není veselejsi. Tam je prumer okolo ploviny holoubku ztraty všude.
napsal(a):
Neuveritelne tezka sezona znamena 60-80 procent ztrat holoubat na všech holubnicich napric republikou. A i ve starych holubech to není veselejsi. Tam je prumer okolo ploviny holoubku ztraty všude.
To jsou smutné výsledky selekčního tlaku na rychlost, podporované farmaky. Dnes je již v republice velmi málo chovů, které sice nedosahují pravidelně špičkových umístění, ale mají velmi malé ztráty a s jedinci, kteří se vrací i po měsících. Pokud chovatelé PH se hromadně a to si myslím, že je spíše fantazie, nezamyslí a nebudou tlačit na přirozenou imunitu a zdraví, bude pomalu tento sport zanikat. A to je jen jeden z důvodů snižování členské základny. Ono jich je daleko více...

raspic
napsal(a):
Pokoušim se letat druhym rokem a ztraty na zavodech holoubat 3 kusy.Litam na gumy bez chemie a drahych zavodnich směsi:No a vysledek super.V čem je tedy problem?! štětina Petr OS Sever.
Letelo Vam to super, asi jste měli stesti. My leteli take na gumy, téměř bez leciv a stopro bez antibiotik. Udelali jsme titul v OS, ale vykourili jsme 78ks holoubat. Pokud tuto problematiku sledujete, bude asi Vase OS letos unikat. Podivejte se třeba na OS Hana, nebo Valassko a další, viz i výsledky TS, kde lety mladat byly extremne tvrde.
Letu Zdar, M. Nemec OS Chomutov.

raspic
napsal(a):
V naši os taky ohromne straty ale je zajimave proč někteři maji straty 80% a jini minimum vramci jedne oblasti.
Diky letošnímu prubehu sezonny, především mladat, vyvstava tolik otázek, ze je vůbec tezke se v tom zorienzovat. Ja mam například hlasene mlade jak z moravy, tak z nemecka, ale v protismeru naší letove osy, třeba 150km opacnym smerem. Nedovedu si to vysvětlit. Když se podivate na nase výsledky, tak my jsme zacali v prvním ostrem letu s 83ks, priletelo jich 57ks. Tyto byly nasazeny na další závod, kde jich doletelo 30ks a s temi jsme zaleteli poslední závod, kdy nam doletelo 24ks.2ks se dotahly a 2ks jsme měli na holubniku zranene od dravce. Tudiz nam zbylo 28ks mladat a 7ks pozdnich. Na poslední závod v OS se nam seslo tragicky malo holoubku, proste jiz nebylo co davat, tudíž 4. závod byl zrusen.
Ja mam opačny problem.Prvni 3 zavody bez ztrat 4 zavod 2 kusy a 5 zavod 1 kus.Takže ze 46 holoubat je 43 doma!Mam celkem přes 100 holubu a holubnik mam na70 kusu Takže cca30 kusu navic.Přes 50 holoubat jsem daroval a hodne jich skončilo v kuchyni.I nyni mam holoubata.

raspic
napsal(a):
Ja mam opačny problem.Prvni 3 zavody bez ztrat 4 zavod 2 kusy a 5 zavod 1 kus.Takže ze 46 holoubat je 43 doma!Mam celkem přes 100 holubu a holubnik mam na70 kusu Takže cca30 kusu navic.Přes 50 holoubat jsem daroval a hodne jich skončilo v kuchyni.I nyni mam holoubata.
Zdravim,
tak s temi proletanymi holoubaty nehazardujte. Holubareni nemá logiku a není každý rok posviceni
Staci jeden nepovedeny start pristi rok s rocaky a budete mluvit zcela opacne.
Jinak a holoubata vypadaji skvele. Asi byste si ozumel s moji pni skrze ty simle
Letu zdar.

napsal(a):
Zdravim,
tak s temi proletanymi holoubaty nehazardujte. Holubareni nemá logiku a není každý rok posviceni
Staci jeden nepovedeny start pristi rok s rocaky a budete mluvit zcela opacne.
Jinak a holoubata vypadaji skvele. Asi byste si ozumel s moji pni skrze ty simle
Letu zdar.
Omlouvam se za ty preklepy, mobil, diky.
mariej

XXX.XXX.120.116
napsal(a):
Dobre rano,
prsim zaslete mi cisla holoubku na mail: nemec.martin@email.cz
Dekuji, majitele dohledame.
Holoubci zcela urcite mají trasu letu přes Vas. Letos byla neuveritelne teza sezonna jak mldat, tak starych holubu. Duvodem byla vedra a další neviditelne faktory.
Dekuji za Vas zajem o nase sportovce.
M.N.
Dobrý den,
psal jste mi ohledně toho čísla. Skutečně jsem ho opsala přesně, jak bylo na kroužku - SK16 01106, a když se podívám např sem: https://www.mypigeons.eu/sk/results/2016/c-2770-ace-pigeon-old-birds/o-12-11-oz-topolcany/, vidím, že jde opravdu o ZO Nemčice...
Na druhou stranu je tedy možné, že (jak jsem pochopila) o tyto nespolehlivé holuby nikdo nestojí. Zase nám jich tady po tom posledním závodu pár zůstalo. :D.

mariej
napsal(a):
Dobrý den,
psal jste mi ohledně toho čísla. Skutečně jsem ho opsala přesně, jak bylo na kroužku - SK16 01106, a když se podívám např sem: https://www.mypigeons.eu/sk/results/2016/c-2770-ace-pigeon-old-birds/o-12-11-oz-topolcany/, vidím, že jde opravdu o ZO Nemčice...
Na druhou stranu je tedy možné, že (jak jsem pochopila) o tyto nespolehlivé holuby nikdo nestojí. Zase nám jich tady po tom posledním závodu pár zůstalo. :D.
Dobry den:
sk-stat
16-rok narozeni
01106-cislo zo
vlastní číslo holoubka chybi
M.N.
mariej

XXX.XXX.120.116
To je zvláštní - a je možné, že by tam to číslo nebylo? Ten údaj jsem opsala přesně, protože jsem to několikrát kontrolovala. Jinak ten holub měl ještě jeden trvalý kroužek na druhé noze - takový menší, zelený. Myslím ale, že tam nic napsáno nebylo.
mariej

XXX.XXX.120.116
16 bylo skutečně příčně, a co se týče mezery - byla tam.
Možná to číslo vypadalo SK16-01-106, nebo SK16-011-06 (pomlčky tam samozřejmě nebyly).

mariej
napsal(a):
To je zvláštní - a je možné, že by tam to číslo nebylo? Ten údaj jsem opsala přesně, protože jsem to několikrát kontrolovala. Jinak ten holub měl ještě jeden trvalý kroužek na druhé noze - takový menší, zelený. Myslím ale, že tam nic napsáno nebylo.
V tomto pripade bohužel nevime co hlasime, natoz komu to mame hlasit. Je mi lito.
1655

XXX.XXX.82.72
mariej
napsal(a):
16 bylo skutečně příčně, a co se týče mezery - byla tam.
Možná to číslo vypadalo SK16-01-106, nebo SK16-011-06 (pomlčky tam samozřejmě nebyly).
V prvom prípade - 01 je OZ Bratislava a druhý prípad je OZ Topolčany.
mariej

XXX.XXX.120.116
Takže se omlouvám za mylné informace... jak měl ten holub přetažené ty gumičky přes kroužek, nevšimla jsem si, že je tam ještě jedno číslo, úplně zvlášť od ostatních - 37
Mezi ostatními čísly mezery nejsou, značka tedy je SK16-01106-37.
1655

XXX.XXX.82.72
01106 je OZ Topolčany ZO Nemčice.
Zdravim Nemonhv, k čemu přisuzuješ tak velké ztráty při závodech (psal si že holoubci zranění od dravce dva ) jsou takové ztráty i jinde v Čr, nebo jen v určité lokalitě nebo jak píšeš v určité letové ose, směru, nebo trase. Kolega závodník píše že mněl ztráty malé. nedávno se řešilo že by mohly mít vliv na orietaci různé vlny z vysílačů atd.

boubin
napsal(a):
Zdravim Nemonhv, k čemu přisuzuješ tak velké ztráty při závodech (psal si že holoubci zranění od dravce dva ) jsou takové ztráty i jinde v Čr, nebo jen v určité lokalitě nebo jak píšeš v určité letové ose, směru, nebo trase. Kolega závodník píše že mněl ztráty malé. nedávno se řešilo že by mohly mít vliv na orietaci různé vlny z vysílačů atd.
Zdravím,
domnívám se, že letos došlo k nedobré kombinaci více faktorů, které lze jen těžko pochopit a poskládat je řádně do souvislostí. Každopádně co mám vypozorované, tak některá mláďata se letos chovala, jakoby ztratila rozum a nepřemýšlela. Kdybych věděl proč, byl bych na míle vzdálen tomu, co jsem prožil letos.
Ztráty až 90% holoubat zaznamenali chovatelé jak v Německu, tak napříč celou republikou.
Zajímavé je, že to hodně odnesla mláďata tzv. rychlých rodin holubů. Kdo letos neměl nachované tvrdé linky holoubat, neuspěl.
M.
Hamza

XXX.XXX.126.95
Může za to LTE signál.