Zalétnutí poštovní holubi ze Slovenska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

marie.j.

27.9.2016 22:12
marie.j.

XXX.XXX.120.116

Zdravím,
(předem podotýkám, že s holuby, tím spíš s poštovními, nemám žádnou chovatelskou zkušenost).
Bydlím v menší obci na jižní Moravě a již nám sem přiletěli nejméně dva holubi z OZ Topoľčany (jeden podle kroužku z Čereňan a druhý z Nemčic). Nijak je zde nezadržujeme, ale prostě se tady drží, zahnízdili zde apod. Máme hodně drůbeže, takže žerou s nimi.
Mimo jiné mě překvapilo, že oba, které jsem prohlížela, pocházejí ze stejné OZ - je to náhoda, nebo mají prostě svoje trasy?
(Jinak prvního holuba jsem hlásila a nikdo se neozval, druhého jsem objevila dnes - letošního).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2016 08:17

Dobre rano,

prsim zaslete mi cisla holoubku na mail: nemec.martin@email.cz

Dekuji, majitele dohledame.

Holoubci zcela urcite mají trasu letu přes Vas. Letos byla neuveritelne teza sezonna jak mldat, tak starych holubu. Duvodem byla vedra a další neviditelne faktory.

Dekuji za Vas zajem o nase sportovce.

M.N.

marie.j.

28.9.2016 13:26
marie.j.

XXX.XXX.120.116

Dobrý den,
napsala jsem Vám značky na kroužcích.

Jenom by mě zajímalo (jestli to není tajemství), proč má tento holoubek přes trvalý kroužek navléknuty ještě dva z tenké gumy (rovněž se značkami). To nás včera zaujalo. :).

28.9.2016 14:19

marie.j. napsal(a):
Dobrý den,
napsala jsem Vám značky na kroužcích.

Jenom by mě zajímalo (jestli to není tajemství), proč má tento holoubek přes trvalý kroužek navléknuty ještě dva z tenké gumy (rovněž se značkami). To nás včera zaujalo. :).

Pokud nema holub elektronicky cip na druhe noze ktrery se pouziva k automatickemu zaznamenani casu doletu tak se pouzivaji gumicky ktere se musi po doletu zavodnika sundat a dat do konstatovacich hodin ktere zaznamenaji cas doletu je to vlaste takova pojistka ze dany cas a holub souhlasi.

marie.j.

28.9.2016 14:41
marie.j.

XXX.XXX.120.116

No, mě napadlo, že byl zrovna na závodě. Včera jsme tu měli v obci na drátech obrovské hejno poštovních holubů. Jinak tedy asi vyletěl 4. září? (na gumičce měl SK 49).

28.9.2016 15:21

Na gumicce je univerzalni poradove cislo...s datumem to nema nic spolecneho smajlík

marie.j.

28.9.2016 15:28
marie.j.

XXX.XXX.120.116

Díky za vysvětlení. :) Jinak ti holubi se zde v obci stále drží, teď jsme jich měli plno na dvoře.

28.9.2016 19:00
raspic

XXX.XXX.209.209

Co znamena neuvěřitelně těžka sezona?

ftom

28.9.2016 21:04
  ftom

XXX.XXX.232.51

marie.j. napsal(a):
No, mě napadlo, že byl zrovna na závodě. Včera jsme tu měli v obci na drátech obrovské hejno poštovních holubů. Jinak tedy asi vyletěl 4. září? (na gumičce měl SK 49).

Dobrý den.Říká se tomu výběr košem (závodním).Holubi, kteří přiletí na holubník v časovém limitu jsou
dobří, kteří přiletí pozdě, nebo netrefí zpět, jsou odpad, nežádoucí.

Já.

marie.j.

28.9.2016 22:05
marie.j.

XXX.XXX.120.116

Bohužel, my tady máme dost velké lákadlo pro holuby - velké pole s hromadou vypadané pelušky hned za barákem. To veliké hejno, co jsem viděla na drátech, se tam předtím živilo.

29.9.2016 07:43

raspic napsal(a):
Co znamena neuvěřitelně těžka sezona?

Neuveritelne tezka sezona znamena 60-80 procent ztrat holoubat na všech holubnicich napric republikou. A i ve starych holubech to není veselejsi. Tam je prumer okolo ploviny holoubku ztraty všude.

29.9.2016 08:08
jo012810

XXX.XXX.96.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neuveritelne tezka sezona znamena 60-80 procent ztrat holoubat na všech holubnicich napric republikou. A i ve starych holubech to není veselejsi. Tam je prumer okolo ploviny holoubku ztraty všude.

To jsou smutné výsledky selekčního tlaku na rychlost, podporované farmaky. Dnes je již v republice velmi málo chovů, které sice nedosahují pravidelně špičkových umístění, ale mají velmi malé ztráty a s jedinci, kteří se vrací i po měsících. Pokud chovatelé PH se hromadně a to si myslím, že je spíše fantazie, nezamyslí a nebudou tlačit na přirozenou imunitu a zdraví, bude pomalu tento sport zanikat. A to je jen jeden z důvodů snižování členské základny. Ono jich je daleko více...

29.9.2016 09:34
raspic

XXX.XXX.209.231

Pokoušim se letat druhym rokem a ztraty na zavodech holoubat 3 kusy.Litam na gumy bez chemie a drahych zavodnich směsi:No a vysledek super.V čem je tedy problem?! štětina Petr OS Sever.

29.9.2016 10:20

raspic napsal(a):
Pokoušim se letat druhym rokem a ztraty na zavodech holoubat 3 kusy.Litam na gumy bez chemie a drahych zavodnich směsi:No a vysledek super.V čem je tedy problem?! štětina Petr OS Sever.

Letelo Vam to super, asi jste měli stesti. My leteli take na gumy, téměř bez leciv a stopro bez antibiotik. Udelali jsme titul v OS, ale vykourili jsme 78ks holoubat. Pokud tuto problematiku sledujete, bude asi Vase OS letos unikat. Podivejte se třeba na OS Hana, nebo Valassko a další, viz i výsledky TS, kde lety mladat byly extremne tvrde.

Letu Zdar, M. Nemec OS Chomutov.

29.9.2016 12:09
raspic

XXX.XXX.209.192

V naši os taky ohromne straty ale je zajimave proč někteři maji straty 80% a jini minimum vramci jedne oblasti.

29.9.2016 13:56

raspic napsal(a):
V naši os taky ohromne straty ale je zajimave proč někteři maji straty 80% a jini minimum vramci jedne oblasti.

Diky letošnímu prubehu sezonny, především mladat, vyvstava tolik otázek, ze je vůbec tezke se v tom zorienzovat. Ja mam například hlasene mlade jak z moravy, tak z nemecka, ale v protismeru naší letove osy, třeba 150km opacnym smerem. Nedovedu si to vysvětlit. Když se podivate na nase výsledky, tak my jsme zacali v prvním ostrem letu s 83ks, priletelo jich 57ks. Tyto byly nasazeny na další závod, kde jich doletelo 30ks a s temi jsme zaleteli poslední závod, kdy nam doletelo 24ks.2ks se dotahly a 2ks jsme měli na holubniku zranene od dravce. Tudiz nam zbylo 28ks mladat a 7ks pozdnich. Na poslední závod v OS se nam seslo tragicky malo holoubku, proste jiz nebylo co davat, tudíž 4. závod byl zrusen.

29.9.2016 18:57
raspic

XXX.XXX.209.232

Ja mam opačny problem.Prvni 3 zavody bez ztrat 4 zavod 2 kusy a 5 zavod 1 kus.Takže ze 46 holoubat je 43 doma!Mam celkem přes 100 holubu a holubnik mam na70 kusu Takže cca30 kusu navic.Přes 50 holoubat jsem daroval a hodne jich skončilo v kuchyni.I nyni mam holoubata.

30.9.2016 11:37

raspic napsal(a):
Ja mam opačny problem.Prvni 3 zavody bez ztrat 4 zavod 2 kusy a 5 zavod 1 kus.Takže ze 46 holoubat je 43 doma!Mam celkem přes 100 holubu a holubnik mam na70 kusu Takže cca30 kusu navic.Přes 50 holoubat jsem daroval a hodne jich skončilo v kuchyni.I nyni mam holoubata.

Zdravim,

tak s temi proletanymi holoubaty nehazardujte. Holubareni nemá logiku a není každý rok posviceni

Staci jeden nepovedeny start pristi rok s rocaky a budete mluvit zcela opacne.

Jinak a holoubata vypadaji skvele. Asi byste si ozumel s moji pni skrze ty simle

Letu zdar.

30.9.2016 11:38

Zdravim,

tak s temi proletanymi holoubaty nehazardujte. Holubareni nemá logiku a není každý rok posviceni

Staci jeden nepovedeny start pristi rok s rocaky a budete mluvit zcela opacne.

Jinak a holoubata vypadaji skvele. Asi byste si ozumel s moji pni skrze ty simle

Letu zdar.

Omlouvam se za ty preklepy, mobil, diky.

mariej

2.10.2016 19:51
mariej

XXX.XXX.120.116

Dobre rano,

prsim zaslete mi cisla holoubku na mail: nemec.martin@email.cz

Dekuji, majitele dohledame.

Holoubci zcela urcite mají trasu letu přes Vas. Letos byla neuveritelne teza sezonna jak mldat, tak starych holubu. Duvodem byla vedra a další neviditelne faktory.

Dekuji za Vas zajem o nase sportovce.

M.N.

Dobrý den,
psal jste mi ohledně toho čísla. Skutečně jsem ho opsala přesně, jak bylo na kroužku - SK16 01106, a když se podívám např sem: https://www.mypigeons.eu/sk/results/2016/c-2770-ace-pigeon-old-birds/o-12-11-oz-topolcany/, vidím, že jde opravdu o ZO Nemčice...

Na druhou stranu je tedy možné, že (jak jsem pochopila) o tyto nespolehlivé holuby nikdo nestojí. Zase nám jich tady po tom posledním závodu pár zůstalo. :D.

3.10.2016 10:35

mariej napsal(a):
Dobrý den,
psal jste mi ohledně toho čísla. Skutečně jsem ho opsala přesně, jak bylo na kroužku - SK16 01106, a když se podívám např sem: https://www.mypigeons.eu/sk/results/2016/c-2770-ace-pigeon-old-birds/o-12-11-oz-topolcany/, vidím, že jde opravdu o ZO Nemčice...

Na druhou stranu je tedy možné, že (jak jsem pochopila) o tyto nespolehlivé holuby nikdo nestojí. Zase nám jich tady po tom posledním závodu pár zůstalo. :D.

Dobry den:

sk-stat
16-rok narozeni
01106-cislo zo
vlastní číslo holoubka chybi

M.N.

mariej

3.10.2016 13:23
mariej

XXX.XXX.120.116

To je zvláštní - a je možné, že by tam to číslo nebylo? Ten údaj jsem opsala přesně, protože jsem to několikrát kontrolovala. Jinak ten holub měl ještě jeden trvalý kroužek na druhé noze - takový menší, zelený. Myslím ale, že tam nic napsáno nebylo.

3.10.2016 13:47
jo012810

XXX.XXX.96.211

Je ta 16 příčně(to by měl být rok) a mezi některými některými čísly není náhodou mezera?

mariej

3.10.2016 14:00
mariej

XXX.XXX.120.116

16 bylo skutečně příčně, a co se týče mezery - byla tam.

Možná to číslo vypadalo SK16-01-106, nebo SK16-011-06 (pomlčky tam samozřejmě nebyly).

3.10.2016 14:21

mariej napsal(a):
To je zvláštní - a je možné, že by tam to číslo nebylo? Ten údaj jsem opsala přesně, protože jsem to několikrát kontrolovala. Jinak ten holub měl ještě jeden trvalý kroužek na druhé noze - takový menší, zelený. Myslím ale, že tam nic napsáno nebylo.

V tomto pripade bohužel nevime co hlasime, natoz komu to mame hlasit. Je mi lito.

1655

3.10.2016 17:20
1655

XXX.XXX.82.72

mariej napsal(a):
16 bylo skutečně příčně, a co se týče mezery - byla tam.

Možná to číslo vypadalo SK16-01-106, nebo SK16-011-06 (pomlčky tam samozřejmě nebyly).

V prvom prípade - 01 je OZ Bratislava a druhý prípad je OZ Topolčany.

mariej

3.10.2016 20:15
mariej

XXX.XXX.120.116

Takže se omlouvám za mylné informace... jak měl ten holub přetažené ty gumičky přes kroužek, nevšimla jsem si, že je tam ještě jedno číslo, úplně zvlášť od ostatních - 37

Mezi ostatními čísly mezery nejsou, značka tedy je SK16-01106-37.

1655

4.10.2016 07:36
1655

XXX.XXX.82.72

01106 je OZ Topolčany ZO Nemčice.

6.10.2016 01:18
boubin

XXX.XXX.40.153

Zdravim Nemonhv, k čemu přisuzuješ tak velké ztráty při závodech (psal si že holoubci zranění od dravce dva ) jsou takové ztráty i jinde v Čr, nebo jen v určité lokalitě nebo jak píšeš v určité letové ose, směru, nebo trase. Kolega závodník píše že mněl ztráty malé. nedávno se řešilo že by mohly mít vliv na orietaci různé vlny z vysílačů atd.

6.10.2016 11:52

boubin napsal(a):
Zdravim Nemonhv, k čemu přisuzuješ tak velké ztráty při závodech (psal si že holoubci zranění od dravce dva ) jsou takové ztráty i jinde v Čr, nebo jen v určité lokalitě nebo jak píšeš v určité letové ose, směru, nebo trase. Kolega závodník píše že mněl ztráty malé. nedávno se řešilo že by mohly mít vliv na orietaci různé vlny z vysílačů atd.

Zdravím,

domnívám se, že letos došlo k nedobré kombinaci více faktorů, které lze jen těžko pochopit a poskládat je řádně do souvislostí. Každopádně co mám vypozorované, tak některá mláďata se letos chovala, jakoby ztratila rozum a nepřemýšlela. Kdybych věděl proč, byl bych na míle vzdálen tomu, co jsem prožil letos.

Ztráty až 90% holoubat zaznamenali chovatelé jak v Německu, tak napříč celou republikou.

Zajímavé je, že to hodně odnesla mláďata tzv. rychlých rodin holubů. Kdo letos neměl nachované tvrdé linky holoubat, neuspěl.

M.

Hamza

8.10.2016 12:34
Hamza

XXX.XXX.126.95

Může za to LTE signál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík