Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2016 07:12
Olánek

XXX.XXX.96.246

Tak jsem po čtyřech měsících klidu, na večer, zaznamenal na vzdálenost asi pěti metrů, útok jestřába na kuřičky zdrobnělých velsumek a to hned poté co jsem zahnal housery ze zahrady do husníku.Docela mě překvapil neskutečnou letovou obratností ve větvoví ořechu pod nímž se drůbež kryla a kdybych nezakřičel, tak si přecpal pupek.Ode dneška jsou holubi ve voliéře s dvou hodinovým proletem tedy spíše volným pobytem mimo ní.

Chovv

10.10.2016 17:43
Chovv

XXX.XXX.240.118

Též jsem zaznamenal neúspěšný útok (nejspíš podle velikosti) jestřába, na mé rollery zatím nestačí

10.10.2016 23:14
cajzek

XXX.XXX.168.65

U mne začala lovit krahujice v polovině srpna.to mne překvapilo, záchrana před zavřením holubů přišla od hezké sousedky, ta jí domluvila.Od dneška už zavřený, naučil se je lovit další a mám velký ztráty.

11.10.2016 16:23
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak po dnešku ať mně zase někdo řekne, že i predátoři se musí nažrat !

- měl jsem pochytány ty nejlepší birmingheny a takly, aby mně o ně jestřábi přez zimu nepřipravili
- v 8 hod jsem nakrmil a odjel na ryby
- v 15 hod jsem se vrátil z ryb a...
- a je vymalováno !
B.

11.10.2016 16:44
zajdaps

XXX.XXX.221.196

chov. napsal(a):
- tak po dnešku ať mně zase někdo řekne, že i predátoři se musí nažrat !

- měl jsem pochytány ty nejlepší birmingheny a takly, aby mně o ně jestřábi přez zimu nepřipravili
- v 8 hod jsem nakrmil a odjel na ryby
- v 15 hod jsem se vrátil z ryb a...
- a je vymalováno !
B.

Ach jo...to je zase skody. U mne cely rok nic a kdyz uz mam pomalu vytrideno jen to nejlepsi tak se pokazde priroda prihlasi o svoji dan. Jen se mi zda pletivo na voliere s pomerne velkymi oky. :(.

11.10.2016 18:24
chov.

XXX.XXX.79.4

- no a je to jasné!
- el. ohradník bez el. proudu je zřejmě na prd!
/pokud jde o oka - jasně! Do půlky malá oka pak holt větší - byla to jen odkládací voliera na odchytané či karanténa, ale stejně nikdy se tam nic nezničilo, je to chráněno el. ohradníkem/!
- nepředpokládal jsem, že ty bestie umějí i číst a přečtou si to dříve než já!
- na víc si počkají až tam bude výběr, prostě to nej !
- teď je tam již past a v ní jeden z těch bez hlav.
- pokud jí chytnu, tak jí za živa utopím

11.10.2016 19:17
jo012810

XXX.XXX.96.211

Když vidím tu spoušť, nemám pro to vhodný výraz...Prostě jedině husté pletivo, voliéra a holubník bez škvír, zaručí, pokud člověk nezapomene zavřít, bezpečnost chovanců...

12.10.2016 08:30
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.číst sice neumí, ale že je ohradník bez proudu pozná každé zvíře.v tomto období je třeba být obzvlášt obezřetný, asi chtějí nabrat energii na zimu.na ty mrchy mám nalíčeno stále, potkanů odloveno již 21 kusů, kuny od lonska již tři.čert nikdy nespí, na kuny mám stále nalíčeného živého kohoutka.predátoři v přírodě již nemají co lovit, ale ochranáři jsou stále v klidu, jejich zvířata to nejsou.jo, chránit, to ano, ale krmit to mame podle nich asi my.kdyby hradili škody, to by se asi divili, jakou sebranku vlastně chrání.oni nikdy nepochopí, že neloví z hladu, ale vraždí ve velkém.na utišení hladu by stačil jeden kus.nadarmo němci kunu nenazývají murder, tedy vrahoun.

12.10.2016 08:37
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ještě jednou.podle mne to byla nejspíš lasice, kuna by plotovým pletivem asi neprolezla, leda někde našla větší skulinu, což dokazuje fotka těch holubů mimo voliéru.

12.10.2016 09:28
hlinik

XXX.XXX.14.160

To je masakr, jsou to bestie kdyby si vzali jednoho holuba, ale zabíjejí pro radost, podle mě to byla kuna nebo spíše norek(ukousnutý hlavy).

12.10.2016 11:09
al_bert

XXX.XXX.170.8

Sohlasím s vámi, že to byla nejspíše lasice. S tím ostatním co píšete už tolik souhlasit nemůžu.
Chápu, že když se chovateli stane něco podobného má rudo před očima. O to více oceňuji snahu kolegy výše, nahlížet věc racionálně.
Samozřejmě zde zafungovalo to co vždy v těchto případech. Dravec se díky přítonosti velkého množství snadno dostupné kořisti dostal do jakéhosi "loveckého rauše" v přírode se toto nestane, protože jednoduše ostatní holubi uletí. To nemá nic společného s tím, že by nelovili z hladu a vraždili pro zábavu! Je to asi jako když v supermarketu vyvěsí ceduli, že je třeba mléko zadarmo, taky se tam lidi o to servou a i ti, kteří mléko ze zásady nepijí si ho odtáhnou dva vozíky.
Z mého pohledu je na prvním místě kvalitní zabezpečení, což tady bohužel úplně nebylo byť snaha byla zřejmá a mnoho chovatelů na to kašle mnohem více. Na tomto místě ja také třeba podotknout, že vždy se vše zabezpečit nedá resp. jen za cenu určitých omezení a pak je potřeba přijmout určitou míru rizika a ztrát, ale to nebyl tento případ.
U predátorů, kteří se takzvaně naučí tj. vracejí se opakovaně, může být na místě i odchyt a rychlé a šetrné usmrcení (tady bych klidně přimhouřil oko nad legislativou). Pokud jde o to, kdo za to může, tak na ochranáře zapomeňte a nalijme si čistého vína. Kuny a lasičky nikdo zvlášť nechrání. Lišky taky nikdo zvlášť nechrání, dokonce myslivci mají za povinnost jejich stavy omezovat a stejně toho nejsou schopni. I diskuse zde jsou důkazem, že kdekdo bere v připadě těchto predátorů právo do vlastních rukou a nikdo jej nepostihuje. Jak by jste je chtěl tlumit. Klást otrávené návnady, kterýma se přiotráví všechno možné, zpravidla s výjimkou těch komu byly určeny je taky holý nesmysl.
Rozumím tomu že je jednodušší svést to na někoho jiného, nejlépe nekonkrétního, než převzít vastní odpovědnost a smířit se i s tím, že vždy je něco za něco. Leč moudré to není a hlavně to problém vůbec neřeší. Je to dnes bohužel častý jev v mnoha oblastech.
Kolegovi přeji ať se mu podaří co nejrychleji chov obnovit a napříště ať se mu takové hrůzy vyhnou. Nadávání na kohokoli mu v tom ale mnoho nepomůže.

12.10.2016 15:56
modena5

XXX.XXX.157.210

Tak to je síla. To by mi asi j...o.! F.Z.

12.10.2016 16:23
chov.

XXX.XXX.79.4

al_bert napsal(a):
Sohlasím s vámi, že to byla nejspíše lasice. S tím ostatním co píšete už tolik souhlasit nemůžu.
Chápu, že když se chovateli stane něco podobného má rudo před očima. O to více oceňuji snahu kolegy výše, nahlížet věc racionálně.
Samozřejmě zde zafungovalo to co vždy v těchto případech. Dravec se díky přítonosti velkého množství snadno dostupné kořisti dostal do jakéhosi "loveckého rauše" v přírode se toto nestane, protože jednoduše ostatní holubi uletí. To nemá nic společného s tím, že by nelovili z hladu a vraždili pro zábavu! Je to asi jako když v supermarketu vyvěsí ceduli, že je třeba mléko zadarmo, taky se tam lidi o to servou a i ti, kteří mléko ze zásady nepijí si ho odtáhnou dva vozíky.
Z mého pohledu je na prvním místě kvalitní zabezpečení, což tady bohužel úplně nebylo byť snaha byla zřejmá a mnoho chovatelů na to kašle mnohem více. Na tomto místě ja také třeba podotknout, že vždy se vše zabezpečit nedá resp. jen za cenu určitých omezení a pak je potřeba přijmout určitou míru rizika a ztrát, ale to nebyl tento případ.
U predátorů, kteří se takzvaně naučí tj. vracejí se opakovaně, může být na místě i odchyt a rychlé a šetrné usmrcení (tady bych klidně přimhouřil oko nad legislativou). Pokud jde o to, kdo za to může, tak na ochranáře zapomeňte a nalijme si čistého vína. Kuny a lasičky nikdo zvlášť nechrání. Lišky taky nikdo zvlášť nechrání, dokonce myslivci mají za povinnost jejich stavy omezovat a stejně toho nejsou schopni. I diskuse zde jsou důkazem, že kdekdo bere v připadě těchto predátorů právo do vlastních rukou a nikdo jej nepostihuje. Jak by jste je chtěl tlumit. Klást otrávené návnady, kterýma se přiotráví všechno možné, zpravidla s výjimkou těch komu byly určeny je taky holý nesmysl.
Rozumím tomu že je jednodušší svést to na někoho jiného, nejlépe nekonkrétního, než převzít vastní odpovědnost a smířit se i s tím, že vždy je něco za něco. Leč moudré to není a hlavně to problém vůbec neřeší. Je to dnes bohužel častý jev v mnoha oblastech.
Kolegovi přeji ať se mu podaří co nejrychleji chov obnovit a napříště ať se mu takové hrůzy vyhnou. Nadávání na kohokoli mu v tom ale mnoho nepomůže.

- ale je to poněkud jinak - šel jsem vlastně ukolébán tím, že se zde již dlouho nic nedělo, té potvoře naproti! Také jsem měl důvěru v el. ohradník, který však žel zrovna nefungoval!
Tahle voliéra je ta poslední na konci, není ani podezděna a má velká 6 cm oka! Slouží pouze při odchytu jako to bylo nyní pro vybrání těch nej. párů bermighenů a takel, které měli přijít uzavřít do komoráku do jara, aby přežili. Chtěl jsem odchytit ještě jeden pár a tak tam zůstali přes den a noc!
Nenapadlo mně, že mně ta potvora sleduje a navíc, že si přečetla, že nepůjde el. proud do ohradníku.Jsem přesvědčen, že kdybych odchytával a zavíral ty nekvalitní kusy, na kterých by mně tak nezáleželo, tak by to neudělala!
Byla to kuna a máme zde s ní již zkušenosti, ale zatím byl klid. Kuna je vždy v "loveckém rauši" a nestalo se, aby odnesla kus pro nažrání-prostě zabijí "ze zábavy" a zabije vše co se hýbe!
A ještě jinak - tohle prostě patří do toho chovatelství. Vždycky říkám, až budu končit, napíši knihu, nebo alespoň článek "100+1 důvod proč nechovat holuby" B.

12.10.2016 16:33
tono

XXX.XXX.23.24

No nejsem si jist, zda by tohle kuna v době od 8 do 15 hod provedla =to=.

12.10.2016 16:53
jo012810

XXX.XXX.96.211

tono napsal(a):
No nejsem si jist, zda by tohle kuna v době od 8 do 15 hod provedla =to=.

Kuna, je úžasný lovec a skutečně zabíjí ne pro nasycení, ale vše co se hýbe. Nafocenou spouť dokáže udělat během krátké chvíle a ne v řádu hodin...

12.10.2016 21:00
tono

XXX.XXX.23.24

jo012810 napsal(a):
Kuna, je úžasný lovec a skutečně zabíjí ne pro nasycení, ale vše co se hýbe. Nafocenou spouť dokáže udělat během krátké chvíle a ne v řádu hodin...

Vůbec nemám na mysli dobu cca 7 hodin, ale denní dobu, kdy je kuna v klidu, je to noční lovec, takže doba od 8 do 15 hodin mi připadá pro tuto šelmičku nepravděpodobná. =to=.

12.10.2016 21:27
chov.

XXX.XXX.79.4

- mladé chodí i ve dne!

12.10.2016 21:43
pošťák

XXX.XXX.66.18

Tono to myslel spíš tak, že kuna je noční živočich a zřítka loví za denního světla!
Mě se to taky samozřejmě párkrát stalo, a když jsem zjistil že zabezpečit se holubník nedá zvolil jsem opačnou strategii smajlík prostě jsem ho otevřel dokořán a co nejvíc výletů a děj se vůle boží (přírodní). Je pravda že nechovám žádnou kvalitu, ale zjistil jsem že ty které se zdají jako kvalitní a silní kusy mizí jako první a ty který jsem měl za outsideri a vyhublí trosky dávaj dravce docela dobře! Takže mi asi zbyde chov strakatejch hubeňourů, ale dokáží přežít v tomto drsném světě

12.10.2016 21:45
2mazutak

XXX.XXX.90.153

No snad se vám to podaří odlovit, a bude jasno.

12.10.2016 21:49
pošťák

XXX.XXX.66.18

Než jsem ten román sepsal tak už tono odpověděl jak to myslel

14.10.2016 06:42
laik560

XXX.XXX.72.180

V minulosti na každém dvoře a na selském stavení měli mj. hejna drůbeže a holubů. Všechno volně. Drůbež běhala až do zahrad i do polí. Kdybyste tehdy někomu řekli, ať chová holuby ve voliéře, asi by si poťukal na čelo. Jenže tehdy si hospodáři svého majetku fakt vážili a chránili ho. A především u všeho mysleli hlavou a nenechali se bu.erovat různými hlu.áky. Když zahlédli na statku potkana, už tam byla past. To samé s kunou, liškou, jestřábem atd. Možná tu někteří namítnou, že ti naši předkové byli blbí. Dál už psát nebudu. Prostě - všichni to snad znáte: "komu není rady, tomu není...".

14.10.2016 08:05
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

laik560 napsal(a):
V minulosti na každém dvoře a na selském stavení měli mj. hejna drůbeže a holubů. Všechno volně. Drůbež běhala až do zahrad i do polí. Kdybyste tehdy někomu řekli, ať chová holuby ve voliéře, asi by si poťukal na čelo. Jenže tehdy si hospodáři svého majetku fakt vážili a chránili ho. A především u všeho mysleli hlavou a nenechali se bu.erovat různými hlu.áky. Když zahlédli na statku potkana, už tam byla past. To samé s kunou, liškou, jestřábem atd. Možná tu někteří namítnou, že ti naši předkové byli blbí. Dál už psát nebudu. Prostě - všichni to snad znáte: "komu není rady, tomu není...".

No víte ono všechno souvisí se vším. Jak píšete v každém stavení bylo spoustu havěti a škody způsobené predátory se rozmělnily. Dnes když jsou všude anglické trávníky, bazény a pergoly a hospodářské zvíře je vzácnost jsou samozřejmě i škody viditelnější. Nicméně v posledních dvou suchých letech které přály hlodavcům se skutečně podle mne počet predátorů zvýšil díky nadbytku potravy. Tedy subjektivně alespoň v našem regionu a i já mám více ztrát než v dřívějších letech. Ale na to stačí jedna tužší zima a stavy půjdou zase dolů. Tedy alespoň to je můj názor, ačkoliv přiznávám že letos poprvé několik nejlepších párů asi přečká zimu ve voliéře.

Dady012

14.10.2016 18:53
Dady012

XXX.XXX.240.118

Dobrý den, můžu se zeptat co mohlo udělat tohle?!
Děkuji.

14.10.2016 20:06
st toman

XXX.XXX.32.219

Pernatá škodná - krahujec, či jestřáb a měl na to dost času.

15.10.2016 18:03
chov.

XXX.XXX.79.4

- jak to umně pokračuje:
- půjčil jsem si past - klec a do ní dal jednoho z těch bezhlavých holubů,
to celé jsem dal do voliéry a nechal pootevřeny dveře!
- první den a noc - nic!
- druhý den a noc - past - klec sklapnutá a holub pryč ! Mám dojem, že klec je krátká a dvířka spadnou pred. na záda a ten vycouvá?
- tření den a noc - dal jsem tam vajíčko - klec sklapnutá a byl tam potkan! Kudy chodí vím, mám přepad z rybníčka do kanalizace /10cm trubka asi 5m/. Není problém to zadělat, ale zatím to nechám a líčím dál!
Že by, ale potkan utrhal hlavy 15 holubům se mně nezdá?!
No uvidíme - lovím dál...

15.10.2016 20:19
st toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím Bedo, na mrtvého holuba kunu nedostaneš. Musíš tam dát živýho a nebo nějakou rybinu a nebo švestku a nebo švestkový povidla. Na mrtvolu půjde než potkan, ale i ten je dobrý v pasti.

15.10.2016 21:18
chov.

XXX.XXX.79.4

- ale máme zkušenost, že tam kde to povraždí, tak si potom pro nějakého ještě přijde
- u souseda nechala vloni bažanta a když šel pro rýč, že ho zahrabe, tak mu ho v pravé poledne, před očima sebrala
- tahle zabrala na vejce:.

Alinma

16.10.2016 09:06
Alinma

XXX.XXX.240.118

Pusťte ji, někde daleko. Ona za to nemůže že jste jí nechal možnost přístupu do Vaší voliery s holuby. Zlobit by jste se měl jen na sebe!

16.10.2016 09:35
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.to by jste se divil. mně potkan vytahal za jedinou noc 5 holubů z usazovací klece.prostě zmizeli, nenašel jsem po nich ani pírko.až za delší čas, kdy mi bylo divné, proč mám denně na chodbičce před holubníkem muší larvy, jsem strhl podhled, který byl pouze z lepenky, vypadlo všech 5 holubů, také mi lovil kuřata, a to musel přes den přímo ve výběhu.až když se mi na běžný pohled zdálo, že jich je nějak málo, jsem hledal kde jsou.byly natahané v krytém ohništi udírny.proto dnes tyto zdánlivě nevysvětlitelné ztráty přisuzuji především potkanům.dobře šplhají, hlodají, i dobře plavou, hrabou, je prostě všestranný, což ho v mých očích dělá nejhorším predátorem, který předčí lasici i kunu.stačí mu skutečně malá skulinka někde mezi prkny, kterou si jako hlodavec zvětši, pochopitelně v málo frekventovaném místě, kam chovatel běžně nechodí.

Alinma

16.10.2016 11:00
Alinma

XXX.XXX.240.118

Vlastně, je lepší si kunu nechat, protože Vám potkany loví, jsou její původní potrava. Podle příspěvku nade mnou to není špatná věc.

16.10.2016 12:52
peparazak

XXX.XXX.162.50

Alinma napsal(a):
Vlastně, je lepší si kunu nechat, protože Vám potkany loví, jsou její původní potrava. Podle příspěvku nade mnou to není špatná věc.

Chovate holuby, ja myslim ze ne.hlavne ze radite zkusenym holubarum.proto si kunu nechte, bude vam lovit potkany.hlavne ji musite vysvetlit ze je to jeji puvodni potrava. i kdyz ted si nejsem jisty jestli je kuna stejne jako potkan z asie.?

16.10.2016 12:59
django

XXX.XXX.66.18

chov. napsal(a):
- ale máme zkušenost, že tam kde to povraždí, tak si potom pro nějakého ještě přijde
- u souseda nechala vloni bažanta a když šel pro rýč, že ho zahrabe, tak mu ho v pravé poledne, před očima sebrala

Lesačka, nádherný zvíře jestli jste jí zabil, škoda jí! Ale měla být chytřejší.

16.10.2016 16:50
chov.

XXX.XXX.79.4

Alinma napsal(a):
Pusťte ji, někde daleko. Ona za to nemůže že jste jí nechal možnost přístupu do Vaší voliery s holuby. Zlobit by jste se měl jen na sebe!

- píši tam, že to bylo u souseda!
- na tu moji stále čekám a líčím!
Dnes jsem tam dal odděleně živé holoubě, pokud jsou to potkani mají to spočítané.
Pokud je to kuna - dostanu se do "loveckého rauše" a nedopadne dobře!

16.10.2016 22:09
laik560

XXX.XXX.72.180

django napsal(a):
Lesačka, nádherný zvíře jestli jste jí zabil, škoda jí! Ale měla být chytřejší.

Mýlíte se. Není to větevnice, je to skalní. Těch jsou mraky i ve městech, kde občas okusují kabely v autech. Ty je třeba hladit a hladit a... a vy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.10.2016 11:38

chov. napsal(a):

Nechtěl jsem do této diskuse vstupovat, ale přece. Ta odchycená kuna je skalní, to je ale šumák.

Celkem omylem jsem našel, jak Ti Bédo zdrbala škodná holuby v roce 2009. A zase že jsi tam měl nějaký pitomý el. ohradník. Tímto stylem se můžeš spolehnout, že ti holoubky něco zdrbe znova. Ohradník je asi dobrej pro krávy, jinak na U.H. u holubů.

Martin.

17.10.2016 17:25
boubin

XXX.XXX.72.225

Zdravim, když koukám na tu Vaší fotku tak si ještě živě vzpomínám jak sem taky uklízel v holubníku po návštěvě škodné. nemoh sem to ani unést, a ta díra co sem musel vykopat nebyla taky moc malá. Přeživší holoubci se už do komoráku nechtěli vrátit.

17.10.2016 18:39

boubin napsal(a):
Zdravim, když koukám na tu Vaší fotku tak si ještě živě vzpomínám jak sem taky uklízel v holubníku po návštěvě škodné. nemoh sem to ani unést, a ta díra co sem musel vykopat nebyla taky moc malá. Přeživší holoubci se už do komoráku nechtěli vrátit.

Každá takováto ztráta je tragédie nejen v tom, že příjdete o léta práce a možná již tuto ztrátu nenahradíte, ale i v tom, že to co přežije je odepsané jak závodně, tak chovně na dlouhou dobu. Osobně jsem toto okusil dvakrát za život a vždy to byla moje chyba. Mohl jsem tomu velmi jednoduše zabránit.

17.10.2016 19:39
boubin

XXX.XXX.72.225

Jak se tomu jednoduše zabrání ? třeba se nezapomene zavřít holubník ? nebo tak něco podobnýho.

17.10.2016 21:59
chov.

XXX.XXX.79.4

- pro Martina - pitomý ohradník - /jak píšeš/ je určitě dobrý pro krávy /jak také píšeš/, ale on tam je především kvůli kachničkám na rybníku, ale i kvůli holubům, aby se tam kuny nepromenádovaly.
Pokud funguje - ovšem pokud nejde proud a není to zdvojeno na baterii je zle. U nás je to divočina a predátorů ráj! Vidět mladé kuny jak si hrají není problém. El. ohradník si pochvaluji hlavně v zimě, když vidím na sněhu to množství stop podle plotu!
Pokud jsem tam měl, jak píšeš návštěvu v r.2009 a až nyní, tak to jsem relativně spokojen! Soused neodchoval letos jediné kuře a kachně a nejen letos!
Mám dost přátel, kteří mají plot s podezdívkou a pořádně udělaný a s el. ohradníkem a škodnou tam ještě neměli. Já mám žel tři ploty sousedů a nejsou takové, jako bych potřeboval.
Ještě bych dodal, že tam co mám zvířata bydlím pouze část roku a jinak dojíždím a el. ohradník a automatické zavírání dvířek u všeho je nutností.
Teď jsem chytil potkana, napadlo by tě, že tam lezou přepadovou trubkou z rybníka do kanalizace, než jsem na to přišel a stačila na to mřížka ! Je to věčný boj a to jsem nemluvil o liškách !
Pokud to prostředí neznáš, neměl by si kritizovat. B.

17.10.2016 23:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak já si vážím každého živého tvora. Ofšem některým lidem uniká,
že se vyskytují na webu chovatelském, ne na webu ochranářském.
Nikdo jim názor nebere, nikdo tu nepodporuje týrání zvířat, ale ani
jim nikdo nebrání v tom, založit si vlastní web
a s jeho pomocí se zabývat rozsáhlou osvětovou činností a propagací
na téma užitečnosti a důležitosti kuny lesní, skalní, lasice hranostaje,
potkana, lišky a dalších v současném plenéru.

A ty pověry, že kuna "chodí" jen v noci, jsou legrační.

18.10.2016 07:47

chov. napsal(a):
- pro Martina - pitomý ohradník - /jak píšeš/ je určitě dobrý pro krávy /jak také píšeš/, ale on tam je především kvůli kachničkám na rybníku, ale i kvůli holubům, aby se tam kuny nepromenádovaly.
Pokud funguje - ovšem pokud nejde proud a není to zdvojeno na baterii je zle. U nás je to divočina a predátorů ráj! Vidět mladé kuny jak si hrají není problém. El. ohradník si pochvaluji hlavně v zimě, když vidím na sněhu to množství stop podle plotu!
Pokud jsem tam měl, jak píšeš návštěvu v r.2009 a až nyní, tak to jsem relativně spokojen! Soused neodchoval letos jediné kuře a kachně a nejen letos!
Mám dost přátel, kteří mají plot s podezdívkou a pořádně udělaný a s el. ohradníkem a škodnou tam ještě neměli. Já mám žel tři ploty sousedů a nejsou takové, jako bych potřeboval.
Ještě bych dodal, že tam co mám zvířata bydlím pouze část roku a jinak dojíždím a el. ohradník a automatické zavírání dvířek u všeho je nutností.
Teď jsem chytil potkana, napadlo by tě, že tam lezou přepadovou trubkou z rybníka do kanalizace, než jsem na to přišel a stačila na to mřížka ! Je to věčný boj a to jsem nemluvil o liškách !
Pokud to prostředí neznáš, neměl by si kritizovat. B.

Ahoj příteli,

jsi poslední člověk na světě, kterého bych si dovolil kritizovat, Víš dobře, že si Tě velmi vážím jako člověka i pana chovatele. Je mi jen líto, že takto přicházíš o roky práce. A že to není práce snadná, to víme všichni.

M.

18.10.2016 13:12
al_bert

XXX.XXX.170.8

Mám za to, že podstatou diskuse je prezentací různých názorů shromáždit k tématu racionální argumenty a na jejich základě případně udělat nějaké rozhodnutí. Z podstaty je pak důležité shromáždit co nejvíce názorů tedy i vzájemně protichůdných. K čemu je diskuse, kde spolu budou všichni souhlasit?
Diskuse, kde budou všichni souhlasit s tím jaký je al_bert borec a všechno dělá nejlíp mi bude k prdu neb můj pohled na svět nijak neobohatí právě naopak.
Ale třeba to má honzapm jinak?!

18.10.2016 16:47
chov.

XXX.XXX.79.4

Ještě Martine,
tady u nás je jistě a /asi né jen u nás/ ráj pro predátory. Děláme co můžeme a mnohý to již vzdal. Škody jsou nenahraditelné! Zkoušíme co můžeme. Ten el. ohradník pokud funguje je jednou z nich. Nejvíce vidím v zimě, kolik stop je kolem plotu. Já to sledoval i na kočkách i na veverkách a nakonec i kunách. Ony ti cítí vibrace toho el. proudu vždyť je to 10 000V /asi jako to cítí člověk pod vysokým napětím/. A mají z toho respekt a naskočit se již ani neopováží.Kdybych to vypnul, do týdne mám přinejmenším po kachničkách.
Je to pro ty z nás, co to nevzdali, stálí boj a žel chybami se člověk učí. Po každém maléru se poučíme a jsme o něco chytřejší. A každý malér je nějaká naše chyba a ty potvory to vědí, ale drží s námi bohužel krok, možná jsou o nějaký před námi!
Neuvěřitelné je, že pokud uděláš dvě stejné voliéry, do jedné dáš holuby vybrané na chov či výstavu a do druhé dáš zbytek na kterém ti tak nezáleží - vydrancují ti tu prvou! Z toho, usuzuji, že si i plakát o vypnutém el. proudu přečtou a mnou si tlapky: Spolu se sousedy, bychom mohli napsat knihu neuvěřitelných povídek - hororů! Soused má část chovat. území chráněné rybníkem, teď udělal výlov a liška ho přišla vybílit tím hlubokým řídkým bahnem! A bylo zase vymalováno.!
Jak říkám je to boj...B.

18.10.2016 17:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Alberte, diskuse je fajn.
Tématická, na správném místě.
Nemanipulativní.

25.10.2016 21:15
PavelV

XXX.XXX.226.227

2mazutak napsal(a):
Ještě jednou.podle mne to byla nejspíš lasice, kuna by plotovým pletivem asi neprolezla, leda někde našla větší skulinu, což dokazuje fotka těch holubů mimo voliéru.

Před léty jsem ráno našel podobnou spoušť a mezi ní na mě čekala sousedovic micinka.
Ani se nepokoušela najít díru, kterou tam vlezla. Byl jsem rychlejší a dostala ji mezi oči malorážkou (legálně drženou mým otcem).
A místo bubláků jsem začal chovat pošťáky a vylepšil voliéru.
Pavel.

26.10.2016 00:17
boubin

XXX.XXX.72.225

Taky dobrý, Lupus řikal že spoustu ptáků maji na svědomí kočky.

26.10.2016 09:35
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. to mně minulý týden zabíjel holuby potkan tři dny za sebou, co noc, to jeden holub zabitý a ohlodaný.nikde nic zevnitř nebylo vidět jakékoli narušenné voliery, ale někudy tam musel vniknout.holuby jsem přemístil do vedlejší voliery a usilovně hledal.nakonec jsem místo vniknutí našel, až když jsem vylezl na střechu a prosvítalo světlo zevnitř voliery, zevnitř za trámem nebyla vidět.jeden pronikl i do hlavního holubníku, zabil jedno holoubě, vyhlodal si pod dveřmi práh, i do kurníku vnikl stejným způsobem, vše jsem musel oplechovat.takovou invazi a touhu po mase nepamatuji, až letos, již jsem jich zlikvidoval třiadvacet.jako návnadu používám kukuřici, vločky se sádrou, hlavu z makrely, na tohohle jsem připravil vepřové škvarky s kumatoxem, a zkusím i ten polystiren se sirupem u mne taky mají ideální podmínky, z jedné strany jízdárna, z druhé potok.likviduji je stále ale letos je to abnormální, odchytil jsem dokonce dva napůl bílé.před nimi aby chovatel zařízení pomalu obcházel s lupou, jsou horší než kuna s lasicí dohromady právě touto nenápadnou činností.ovšem zabíjí jen po jednom kusu.kdo si myslí že je nemá protože je nevidí, je na hrozném omylu, mnoho chovatelů žije v domění, že se živí jen zrním, protože je to hlodavec, a ne šelma

26.10.2016 15:18
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.tak skutečně tam lezl tou střechou.předevčírem jsem to oplechoval, včera jsem prosál starou omítku co používám holubům místo gritu a ten plech posypal, a dnes ráno na něm byly potkaní stopy.a návnada škvarky s kumatoxem jeví známky požeru, jsou zřetelně vidět zuby.takže před nimi je třeba kontrolovat skutečně celé chovatelské zařízení kolem dokola, při zemi i zvrchu.

26.10.2016 16:51
incas

XXX.XXX.13.43

Zdravím všechny,
toto video mluví za vše.

https://www.youtube.com/watch?v=suqVVums-sU.

26.10.2016 18:12
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak zatím jsem do té pasti ve voliéře chytil 2x kočku a 1x potkana?
- pomalu jsem nabýval přesvědčení, že to přeci jen byli potkani, lezoucí sem přepadovou rourou z kanalizace, kterou jsem již zadělal mřížkou.
- nyní po zhlédnutí toho videa, koukám, že s tím přeci jen ten potkan zápasí a těžko by vyřídil 12 holubů najednou a také se mně zdají ty hlavičky dost čistě uhryznuté,
- vracím se k tomu, že to bylo zabíjené pro zábavu kunou!

26.10.2016 20:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

Někteří potkani jsou i o polovinu větší, než je tenhle na videu.
Navíc byl ve volném prostoru - kdo ví, co předcházelo skolení.
Na videu už holuba má - třeba ho musel nahánět, a to mu sebralo
energii. Větší bestie ve voliéře - omezený prostor - může být
radikálnější. Navíc nemusí lovit jen jeden potkan, často chodí
po třech atd.

No, potkan dokáže slovit i menší rybníček - malé rybky komplet,
velké pokouše. Pod vodou je jako doma. Sledoval jsem to u nás
na řece v tůních, když jsem venčil psa.

26.10.2016 20:45
tono

XXX.XXX.23.24

incas napsal(a):
Zdravím všechny,
toto video mluví za vše.

https://www.youtube.com/watch?v=suqVVums-sU.

Těm přihlížejícím bych nakopal koule a pí.e. =to=.

26.10.2016 21:45
chov.

XXX.XXX.79.4

tono napsal(a):
Těm přihlížejícím bych nakopal koule a pí.e. =to=.

! - to jsou tedy kreténi !

26.10.2016 22:45
Rotvik

XXX.XXX.190.86

.Je to hnus, ten potyš i ten přihlížející.

28.10.2016 10:31

No jo no lidi jsou svine...jeste se tomu smejou debili...

31.10.2016 00:11
boubin

XXX.XXX.72.225

To video je odporná realita, a je oto víc odpornější že se tam tomu ten "pan kameraman" a spol smnějou jako nenormální. je to asi příroda ale toto je zvláštně nechutná forma. osobně kdybych byl svědkem tak bych potkana přetáh po hlavě jakýmkoli nástrojem který bych našel po ruce. řek bch že by to nebyl zásah do přírody.Predátor vs potrava. Boubín.

Přidejte reakci

Přidat smajlík