Dobrý deň.Včera, keď som sa večer vrátil z práce, tak som zistil, že mi 7 holubov sedí na holubníku a nešli dnu.Myslel som že ich niečo vyplašilo, ale dnes som odpozoroval, že jeden holub mi zostáva vo vletovom otvore a odháňa mi všetkých, ktorí chcú ísť dnu.Nie je to nejaký dominantný holub, ktorý by si chcel strážiť hniezdo, ale je to májový výletok.Poraďte prosím, ak má s tým niekto skúsenosti, dá si dohovoriť, alebo musí ísť preč ?Ďakujem.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.až ho načapete na tom výletu, odchytte ho, a hned na výletu mu nafackujte, pochopitelně s citem.a třeba několikrát.zrovna tak, když takový dominantní kus zabírá budníky, kterému nepatří.většinou po třetím výprasku ho to přejde.
Len horšie je to, že v týždni chodím domov po 17.30, takže ho budem riešiť až v sobotu..vďaka za odpovede..
Ufák
napsal(a):
Len horšie je to, že v týždni chodím domov po 17.30, takže ho budem riešiť až v sobotu..vďaka za odpovede..
Ne, opravdu stačí výlet rozšířit.
V úzkém průchodu se snadno usadí, ale širší neobhájí. Výprasky nepomužou, akorád docílíte, že se Vás bude holub bát a až zalezete do baráku, stejně tam bude sedět.
Juraj Kafka.
mysak
napsal(a):
Ne, opravdu stačí výlet rozšířit.
V úzkém průchodu se snadno usadí, ale širší neobhájí. Výprasky nepomužou, akorád docílíte, že se Vás bude holub bát a až zalezete do baráku, stejně tam bude sedět.
Juraj Kafka.
Jasné že ho nebudem trestať..ja som rád keď idú holúbkovia za mnou a nechcem aby sa ma báli.Chovám ich iba prvý rok, tak zbieram skúsenosti a toto mi urobili prvý krát.Inak mám tam možnosť ten vlet trocha rozšíriť, tak to cez víkend skúsim...Ďakujem za rady..