Když už tu máme tolik krásných témat s českými plemeny, ať už nádherní bubláci, PKR anebo staváci. Tak se ke mně třeba někdo přidá i tady..
vencovskyales
napsal(a):
Když už tu máme tolik krásných témat s českými plemeny, ať už nádherní bubláci, PKR anebo staváci. Tak se ke mně třeba někdo přidá i tady..
Zdravím,
díky za další načaté "monografické" vlákno o našem dalším, nádherném plemeni holubů. Tak na rozjezd dávám pár "akčních" fotek českých rejdičů z chovu J. Dostála z Libčic nad Vltavou. J.S.
Tak já se taky přidám, fotil jsem včera trochu narychlo, tak jsou fotky pouze samců. V holubníku co mam holubice nejsou dobré světelné podmínky.
Zblízka, na posledních dvou fotkách ještě nedopeřený mladíček a kříženec přes PRK.
Krásne fotky ČR, vidno, že toto plemeno má väčšiu obľubu ako pár rokov dozadu.
Majú stále vlastnosti rejdiča? Nemyslím tým poletovanie zo strechy na strechu...
Zopár taktiež akčných fotiek, síce horšej kvality.
Na posledných dvoch sú aj s trénerom pri rozcvičke...
JG 007

XXX.XXX.236.122
Zdravím. Mám dotaz. Ten černý kříženec Českého rejdiče a čeho dalšího ?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Otec Český rejdič matka Kánik. Dostal jsem ho od kámoše holubáře líbil se mi tak mi ho nechal.
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122
Uživatel s deaktivovaným účtem

JG 007
napsal(a):
Můj jedinej Čecháček mám ho v páru s Orientálním rollerem.
Na vlkaknu o kanicich se ti to snazil vysvetlit kamarad Bohous potucek(timto te zdravim Bobe )tak tet to zkusim ja...co chchces tim docilit ze sparujes vytrvalostniho letce s akrobatem?svym zpusobem potlacujes jejich prednosti k zaniku...na vlakne o kanicich si psal ze je ti 27 tudiz uz bys mel mit dost rozumu na nejake smyslupne uvazovani !?a ne krizit bez rozmyslu neco z necim!navic kdyz se jedna o protiklady!?!
JG 007

XXX.XXX.236.122
Mám většinou plemena z burz a to po jednom kusu většinou která se mi líbila. Nejbližší chov Českých rejdičů je ode mě 150 km. Tak dávám do páru to co je. Já nemám auto jsem v částečném invalidním důchodě. Takže autobus. Jinak jsem členem dvou holubářských klubů a to u tipplerkářů a pošťáčkáŕů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JG 007
napsal(a):
Mám většinou plemena z burz a to po jednom kusu většinou která se mi líbila. Nejbližší chov Českých rejdičů je ode mě 150 km. Tak dávám do páru to co je. Já nemám auto jsem v částečném invalidním důchodě. Takže autobus. Jinak jsem členem dvou holubářských klubů a to u tipplerkářů a pošťáčkáŕů.
Priteli ja taky auto nemama presto mam kvuli holubum projetou takrka celou republiku(autobusy+vlaky)nejednou jsem potkal na svych cestach za holuby spoustu super lidicek
JG 007
napsal(a):
Odkud jste? Pokud to nemáte daleko na Vysočinu rád Vám nějaké čechy daruji.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Kousek od Moravské Třebové.
Zdravím, zjistil jsem že v ČR jsou dva kluby které sdružují chovatele tohoto plemena. Já i kamarád jsme členy toho Libčického, tak máme nějakou představu jakým směrem jde, ale zajímalo by mě, jakým směrem se ubírá klub v Klimkovicích, mám to tam hodně daleko abych se přijel podívat na speciálku, tak by stačila menší aktuální fotoreportáž zvířat chovaných členy klubu z Klimkovic. Děkuji Kukla.
Dobrý den pane Kukla a všichni návštěvníci tohoto fóra .Klub Českých rejdičů a Pražských rejdičů středozobých se v chovu čecháčků určitě ubírá stejným směrem, (aspoň doufám), jako Klub rejdičů a racků, a to ve znění platného vzorníku pro toto plemeno.Není to klimkovický klub, ale klub s celorepublikovou působností.V Klimkovicích jsme přijali azyl pro naše klubovky a speciálku.Pro všechny zájemce přidávám odkaz na naše stránky, kde je i náš šlechtitelský plán http://www.ceskyrejdic.estranky.cz Jinak se určitě na speciálku dojeďte podívat.Já jsem Libčice navštívil poznal fajn lidi, kteří na politiku kašlou a jde jim opravdu o holuby.Třeba v Klimkovicích zažijete to samé Jiří Jackiv.
jackiv
napsal(a):
Dobrý den pane Kukla a všichni návštěvníci tohoto fóra .Klub Českých rejdičů a Pražských rejdičů středozobých se v chovu čecháčků určitě ubírá stejným směrem, (aspoň doufám), jako Klub rejdičů a racků, a to ve znění platného vzorníku pro toto plemeno.Není to klimkovický klub, ale klub s celorepublikovou působností.V Klimkovicích jsme přijali azyl pro naše klubovky a speciálku.Pro všechny zájemce přidávám odkaz na naše stránky, kde je i náš šlechtitelský plán http://www.ceskyrejdic.estranky.cz Jinak se určitě na speciálku dojeďte podívat.Já jsem Libčice navštívil poznal fajn lidi, kteří na politiku kašlou a jde jim opravdu o holuby.Třeba v Klimkovicích zažijete to samé Jiří Jackiv.
Zdravím a děkuji za odpověď. Mě jenom přišlo že na fotkách na vašich klubových stránkách, má většina holubů slabší a mírně delší zobáky a užší a šikmější čela. A celkově mě připadají jemnější než co je vidět na speciálce v Libčicích. Ale, je to jen můj názor který může být zkreslený i kvalitou fotografií. Přeji ať se Vám v šlechtění ČR a i v klubu daří. Kukla.
Zdravím všechny,
na oživení tohoto hezkého vlákna o ještě hezčím plemeni, přidávám několik fotek od př. Honzy Dostála z Libčic nad Vltavou. Je to foceno na mobil, ale kása holubů je patrná...
J.S.
incas
napsal(a):
A ještě něco "málo" z chovu Jirky Kukly z Vašírova
Tak jsem včera narychlo něco vyfotil, bělouši chovní + pozdní výletci, na poslední fotce F2 po PRK.
První dvě letošní líhně i od ostatních barevných rázů, nechtělo se mi vyhánět ty elstry, tak to je namíchané.
incas
napsal(a):
Ahoj Jirko,
koukám, že chovatelé čecháčků oněměli úžasem, co jsi z nich za dva roky dokázal udělat Ať se daří. J.
Ahoj Jirko, dík za kompliment.
Tak jsem včera dokončil zbytek přípravy, měl jsem poslední den volna před speciálkou, ale dalo se to v tom větru. jirka.