Nález v Plzni kousek od Jiráskovo náměstí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2017 20:44
pavline

XXX.XXX.110.140

Právě jsem chytla v Plzni pár holubů. Zřejmě je nějaký dobrák vypustil, protože jsou úplně krotcí a pěkně vypasení. Kroužek nemají. Tiskli se k sobě u silnice a když jsem natáhla ruku, normálně se nechali vzít a odnést. Po fyzické stránce jim nic není, jen se zdá že nejsou zvyklí na volný život ve městě. Poraďte, mám si je nechat?

JG 007

9.2.2017 21:01
JG 007

XXX.XXX.236.122

Dobrý večer.
Kde bydlíte, panelák nebo rodinný domek ? V paneláku by jste je neměla kam dát. A jestli rodinej barák tak to je dobry tak v tom případě pod střechou jim udělat malej budniček někde mezi trámama. A je to. V takové malé klícce bejt nemůžou. Já osobně mám na zahradě a na půdě v holubnikách kolem 60 ks holubů. Chovám je už skoro 16 let a je mi necelých 27 let. Zvířata jsou lepší společníci pro život než lidi. Já moc kamarádů nemám tak mám místo nich holubi.

9.2.2017 21:06
pavline

XXX.XXX.110.140

Co se týče prostoru, tak se celkem nebojím - pracuju na školním statku, takže je ubytuju tam. Trochu se ale bojím dát je hned mezi ostatní. Nevypadají nemocně, ale kdo ví...

9.2.2017 21:24
Ufák

XXX.XXX.234.239

pavline napsal(a):
Co se týče prostoru, tak se celkem nebojím - pracuju na školním statku, takže je ubytuju tam. Trochu se ale bojím dát je hned mezi ostatní. Nevypadají nemocně, ale kdo ví...

Ak nie sú krúžkovaní, tak si ich nechajte...určite sa do nich zaľúbite..

9.2.2017 21:34
pavline

XXX.XXX.110.140

Ufák napsal(a):
Ak nie sú krúžkovaní, tak si ich nechajte...určite sa do nich zaľúbite..

Už teď jsem z nich nadšená, akorát lidi okolo mě od toho odrazují. Je pravda že nemocní být mohou a nerada bych si do chovu něco zavlíkla. Když řeknu že jsem chytla v Plzni krotkého holuba, hned každý plaší s ptačí chřipkou...

9.2.2017 21:37
p.lukas

XXX.XXX.42.2

Holub ptačí chřipku nemůže dostat, to akorát na TV Nova šíří poplašné zprávy...

9.2.2017 21:40
pavline

XXX.XXX.110.140

Díky za podporu, taky to všem říkám... je nějaká jiná nemoc na kterou bych si měla dát pozor?

9.2.2017 21:52
Ufák

XXX.XXX.234.239

pavline napsal(a):
Díky za podporu, taky to všem říkám... je nějaká jiná nemoc na kterou bych si měla dát pozor?

Chorôb je viacej...všetko nájdete tu na diskusiach, ale nenechajte sa odradiť...ako prvé im spravte príbytok a sledujte ich...všetko ostatné sa postupne naučíte...a inak...nepočúvajte iných...choroby majú všetky zvieratá, či už psy, mačky, hlodavce, vtáctvo...ale aj tak ich chováme, lebo nám spríjemňujú život...nech sa vám darí...

10.2.2017 06:09
mysak

XXX.XXX.38.16

pavline napsal(a):

Kdyby byli nemocní, budou načepýření jako koule...

10.2.2017 06:21
mysak

XXX.XXX.38.16

pavline napsal(a):

Tady na ifauně od holubářů lze čekat jen podporu, Ať už jsou holubi jakýkoliv. Takže co bychom nepodpořili potencionální holubářku. osobně bych je dal do prostornějšího kotce. Dobře uzavíratelného, aby se k nim nedostala kuna. A že ta se dostane leckde. Pokud je pletivo řidší, i kočka může prostrčit packu a holuba zachytit. Tak pozor na to. Krmení základ jsou obiloviny kromě žita, dále hrách a něco prosa a slunečnice. A denně čistou vodu. Holubi pijí skoro jako lidé. Natáhnou vodu do sebe a nezaklánějí u toho hlavu jako ostatní ptáci. Příjem vody je tak efektivní a vystačí jim takové napití na několik hodin. Říkám to proto, protože nemá cenu tam nechávat vodu v těchto mrazivých dnech celý den, stejně ji nepijí a voda v napaječce akorád zmrzne. Takže po napití vodu klidně vylejte a až příjdete po druhé, dáte novou.

10.2.2017 09:54
pavline

XXX.XXX.119.173

Tak zatím jsem je usadila v králíkárně a za týden je zkusím dát do voliéry k moravským pštrosům a uvidíme ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 11:25

pavline napsal(a):
Tak zatím jsem je usadila v králíkárně a za týden je zkusím dát do voliéry k moravským pštrosům a uvidíme ;).

Za me

10.2.2017 14:04
jeník12

XXX.XXX.73.90

pavline napsal(a):

jste hodná, víc takových lidí. H.

10.2.2017 14:48
stepka

XXX.XXX.225.10

Podle fotky (můžete dát lepší?)
to vypadá na 2,0 texanů.

10.2.2017 15:00
pavline

XXX.XXX.119.173

stepka napsal(a):
Podle fotky (můžete dát lepší?)
to vypadá na 2,0 texanů.

Taky jsem to určila na texany, jak se pozná samec od samice? V pondělí udělám lepší fotky a pošlu...

10.2.2017 15:39

Tzv.rodobarvost texnani jsou jedno z mala pnemen kde jde opticky rozlisit pohlavi...holubice je probarvena holub cisty.

11.2.2017 09:02
jeník12

XXX.XXX.73.90

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tzv.rodobarvost texnani jsou jedno z mala pnemen kde jde opticky rozlisit pohlavi...holubice je probarvena holub cisty.

Pokud jsou to texani, jsou to oba holubi. H.

13.2.2017 13:12
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Nemocí bych se nebála.Mám doma už tři holuby z "přestřelky"v Č.B.A krom zranění, jim není vůbec nic.1holub létat nebude, holubička a druhý holub ano.Zatím jsou ve volierce, až bude po posledním odstřelu a bude teplo, vypustím je.Ale vypadá to, že se sekamarádili s nšimi kingy, tak možná zůstanou u nás.Mají tu své budníky.

13.2.2017 13:26
jeník12

XXX.XXX.73.90

pavline napsal(a):
Tak co myslíte?

Jsou to texani pravděpodobně křížený s kalifornským holubem. Asi proto jste je snadno chytla, jsou na maso a málo lítají. Každopádně si myslím, že jsou to oba holoubci.

H.

13.2.2017 15:58
lupus4

XXX.XXX.175.2

Tak co myslíte?

tak ten s barevným voletem je 1,0 texan - starý plodný typ
druhý holub vypadá na 0,1 kaliforňačku, možná kříženou, ale že je to 0,1 ruku do ohně nedám
jak se k sobě mají, či nemají ?

pokud je to pár, tak za normálních okolností vám dají 6 - 7 párů holoubat za sezonu.

14.2.2017 15:12
pavline

XXX.XXX.119.173

lupus4 napsal(a):
Tak co myslíte?

tak ten s barevným voletem je 1,0 texan - starý plodný typ
druhý holub vypadá na 0,1 kaliforňačku, možná kříženou, ale že je to 0,1 ruku do ohně nedám
jak se k sobě mají, či nemají ?

pokud je to pár, tak za normálních okolností vám dají 6 - 7 párů holoubat za sezonu.

Dokud jsem je měla v malé klícce, tak se mezi sebou trochu klovali, což vzhledem k okolnostem celkem chápu. Teď mají víc prostoru, takže žádné antipatie vidět nejsou. Většinu času sedí a blbě čumí :D.

14.2.2017 20:07
Vági

XXX.XXX.223.60

Zdravím,
Krasavci, držím palce, ať se u Vás zabydlí a dělají Vám radost.

Jinak dávám za to jak jste se jich ujala .

14.2.2017 21:09
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

pavline napsal(a):
Tak co myslíte?

Typuji pár, na první totografii je jednoznačně holub v levo a možná holubice v pravo. Ať vám dělají radost

Přidejte reakci

Přidat smajlík