Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2017 19:52
Filip K.

XXX.XXX.161.25

Dobrý den,

vyrušili jsme holuba v hnízdě, kde měl mladé a holub uletěl. Holoubě tam pískalo. Za dvě minuty jsme se tam šli opatrně podívat a u hnízda už zase holub byl..nevím jestli ten samý. A vrkal na pískající holoubě.

Chci se zeptat, jestli se matka holubice do hnízda vrátí i po vyrušení? A jestli ten nějaký cizí holub, který k hnízdu přiletí, třeba ty mladé nevyhodí?

Děkuji moc za odpověď, FK.

10.3.2017 08:23
holubička

XXX.XXX.187.200

Dobry den, holoube obvykle piska, kdyz ma hlad. Rodice by se meli na hnizdo vratit, pokud nejsou permanentne vyrusovani. Je ted venku jeste malo potravy, mozna byste mohli rodicum nabidnout zrni (u hnizda), aby mohli poradne nakrmit. Ale pozor na prekrmeni, okamzite zacnou snaset dalsi vejce! :) Pecivo jim nedavejte.
Pozn.: pres den sedi na hnizde i holub, v noci vzdycky holubice.

10.3.2017 08:35
holubička

XXX.XXX.187.200

A jeste k tem utokum.. holuba jsem videla zautocit na cizi mlade, jen kdyz se dostalo do jeho teritoria, na cizi hnizdo jsem nikdy utok nezaznamenala, i kdyz jedinci jsou ruzni, je to uplne stejne jako u lidi. Holubi utoky take nebyvaji fatalni, jinymi slovy ani agresivni jedinci druhe holuby nezabijeji.
Nekteri holubi zavrkaji pri kazdem prichodu na sve hnizdo, neznamena to, ze chce mlade vyhnat.. to nastane az pozdeji, az bude mlade schopno letu. :(.

13.3.2017 21:10
Filip K.

XXX.XXX.161.25

Dobrý den,

děkuju mnohokrát za reakci, dnes jsem se tam byli podívat a vše je asi v pořádku :).

Jen mě překvapilo chování jiného holuba. Mají tam hnízdo v takovém výklenku, kam není vidět. Ale vykukovalo tam odsud už větší holoubě. Přiletěl tam holub, najednou hlasité pípání, bylo slyšet mávání křídel až se tam odsud prášilo. Trvalo to pár minut, pak holub zase odletěl a ticho. To ho krmil nebo už učil jak mávat křídly? :)

Jinak trochu slunečnicových semen jsme donesli.

Díky, FK.

13.3.2017 21:18
kko

XXX.XXX.249.94

To ho krmil.

13.3.2017 21:21
Filip K.

XXX.XXX.161.25

Díky :), nečekal jsem, že je takový hlasitý proces :). Asi se to holoubě dožadovalo.

14.3.2017 06:33
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Včera jsem vypustila holuba, který se u nás zotavoval po odstřelu holubů v našem městě.Měl poraněné křídlo a nohu.Ale jak jsem viděla, péči měl dobrou.Při odletu dvakrát zakroužil nad naším blokem, aby se zorientoval a byl fuč.Nikdy jsem netušila, že holubi jsou tak úžasní ptáci.Ten loňský je "pěšák".Mám ho ve volieře.Ještě s jedním, kterého jsem objevila na jedné burze-asi mu přivřeli nohu do dvířek u klece, protože skákal po jedné.Majitel říkal, že už je na "odpis".Tak jsem si ho odvezla.

14.3.2017 18:45
holubička

XXX.XXX.187.200

hanka s. napsal(a):
Včera jsem vypustila holuba, který se u nás zotavoval po odstřelu holubů v našem městě.Měl poraněné křídlo a nohu.Ale jak jsem viděla, péči měl dobrou.Při odletu dvakrát zakroužil nad naším blokem, aby se zorientoval a byl fuč.Nikdy jsem netušila, že holubi jsou tak úžasní ptáci.Ten loňský je "pěšák".Mám ho ve volieře.Ještě s jedním, kterého jsem objevila na jedné burze-asi mu přivřeli nohu do dvířek u klece, protože skákal po jedné.Majitel říkal, že už je na "odpis".Tak jsem si ho odvezla.

Hanko, vy jste taky úžasná!

14.3.2017 19:31
Ufák

XXX.XXX.234.29

holubička napsal(a):
Hanko, vy jste taky úžasná!

Balzam na dušu číta´t takéto veci...nech vám robia radosť, ale oni asi robia.Všetko dobré vám prajem...

Přidejte reakci

Přidat smajlík