Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chkm

13.3.2017 17:25
Chkm

XXX.XXX.209.206

Dobré odpoledne, jsem začínající chovatel. Dosud jsem holuby krmil jen obilovinami. Ale postupem času jsem si u chovatelů všiml jiného krmení. Holuby bych pořád krmil obilovinami, ale bohužel většinu jídla, co jim dàm, snědí myši. Pastičky nastražuji každý den, ale nezabírá to. Dokonce i kocoura jsem si pořídil, ale ten také moc nevychytá. A tak mě napadlo, že by mi sem mohli napsat zkušenější chovatelé, čím krmí. Za případné odpovědi děkuji.

13.3.2017 18:09
pavko

XXX.XXX.213.38

Chkm napsal(a):
Dobré odpoledne, jsem začínající chovatel. Dosud jsem holuby krmil jen obilovinami. Ale postupem času jsem si u chovatelů všiml jiného krmení. Holuby bych pořád krmil obilovinami, ale bohužel většinu jídla, co jim dàm, snědí myši. Pastičky nastražuji každý den, ale nezabírá to. Dokonce i kocoura jsem si pořídil, ale ten také moc nevychytá. A tak mě napadlo, že by mi sem mohli napsat zkušenější chovatelé, čím krmí. Za případné odpovědi děkuji.

Vážený, na myši jedině sádra, nic jiného nepoužívám a docela super !

13.3.2017 18:25
OstarekL

XXX.XXX.248.167

Chkm napsal(a):

Krmit jen takové množství které holubi sežerou během cca 20 minut a nic nezůstávalo v krmítku a je po problému.

Chkm

13.3.2017 20:30
Chkm

XXX.XXX.209.206

pavko napsal(a):
Vážený, na myši jedině sádra, nic jiného nepoužívám a docela super !

Sádru? A mohl byste mi vysvětlit, jak jim to dáváte? Zvyknou si na to? Jak je mám přeučit? A kde nakupujete? Já bych tohle vúbec netypl. Omlouvám se, ze se tak vyptavam, ale přijde mi to zajímavé.

Chkm

13.3.2017 20:31
Chkm

XXX.XXX.209.206

OstarekL napsal(a):
Krmit jen takové množství které holubi sežerou během cca 20 minut a nic nezůstávalo v krmítku a je po problému.

Holubum stačí dávat jednou denně? Nebo vícekrát?

14.3.2017 10:47
lupus4

XXX.XXX.90.11

2x pokud nemají mladé, při odchovech adlibidum (ve voliéře).

14.3.2017 18:52
OstarekL

XXX.XXX.248.167

Chkm napsal(a):
Holubum stačí dávat jednou denně? Nebo vícekrát?

Já osobně krmím mimo chovnou sezónu jednou denně a v chovné sezóně 2x denně, a to třeba když mám odpolední tak nakrmím ráno kolem 8 hodiny a potom kolem 13 když odjíždím do práce a potom zase až druhý den. Nikdy nenechávám krmítko pořád plné, protože moje osobní zkušenost je taková že pokud mají holubi nasypáno pořád tak mi nekrmili dobře holoubata a takhle když nasypu tak jsou holoubata doslova napráskána a rostou uplně před očima. Ale jak píši je to jen má zkušenost tak to tak dělám a jsem s tím spokojen a hlavně nemám problém s hlodavcema v holubníku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 20:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

OstarekL napsal(a):
Já osobně krmím mimo chovnou sezónu jednou denně a v chovné sezóně 2x denně, a to třeba když mám odpolední tak nakrmím ráno kolem 8 hodiny a potom kolem 13 když odjíždím do práce a potom zase až druhý den. Nikdy nenechávám krmítko pořád plné, protože moje osobní zkušenost je taková že pokud mají holubi nasypáno pořád tak mi nekrmili dobře holoubata a takhle když nasypu tak jsou holoubata doslova napráskána a rostou uplně před očima. Ale jak píši je to jen má zkušenost tak to tak dělám a jsem s tím spokojen a hlavně nemám problém s hlodavcema v holubníku.

Musím souhlasit...delam to přesně stejně. Nemluvě o rozezranosti když je krmitko plne, zbytečné část zrnin vyhazi.Ono pokud chovatel chce mit zdrave, vitalni, letove schopne jedince nesmí je chovatel učit k takovým návykům, holub není slepice.raději častěji a méně, tak at holubi vše sežerou.. a s hlodavci není žádný problém!

Chkm

16.3.2017 16:24
Chkm

XXX.XXX.209.225

Děkuji za rady. Budu krmit podle Vašich rad.

16.3.2017 19:27
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Stejně jako kokino a alternburak
Krmit s rozumem, jak tu bylo napsáno, nejsou to slepice

Přidejte reakci

Přidat smajlík