Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte někdo zkušenost s tím že holubi nesedí.
Normálně se páří, ale vůbec nenasednou.Snesou vejce někam do rohu na klidné místo a nic, dokonce mi do jednoho hnízda snášely dvě holubice a nic.Jako slepice.
napsal(a):
Nemáte někdo zkušenost s tím že holubi nesedí.
Normálně se páří, ale vůbec nenasednou.Snesou vejce někam do rohu na klidné místo a nic, dokonce mi do jednoho hnízda snášely dvě holubice a nic.Jako slepice.
Zničeni příbuzenskou plemenitbou.DEGENERACE!
PPeter

XXX.XXX.12.173
A mne sa zase paria a stále nič žiadne vajcia naháňa ju aj na hniezdo zo 3 dni a ptotom prestane.
PPeter

XXX.XXX.12.173
Môže to byť aj tym že môžu byť aj pribuzne?
Tonda23

XXX.XXX.194.2
U svých holubů letos pozoruji stejné chování, které se neumím vysvětlit. Některé páry hnízdí bez problému a některým sem vyhazoval 4 snůšku čistou. Přitom loni to bylo v pořádku jsou to osvědčené páry a také nevím co s tím.
Jak říkáte, jako slepice, dnes jsou mnohé druhy holubů podobné více slepicím jak holubovi. No a proto se tak ti "dělobuši" začínají i chovat. Příroda selektuje sama...slabým a degenerovaným nedovolí další rozmnožování. Ale i nad tímto se dá zvítězit, vejce podsadit pod pošťáky, těm je jedno co krmí, jsou to nejlepší chůvy.
holubking

XXX.XXX.195.189
Dvě sezony zpět jsem si založil chov kingů, nakoupil jsem kvalitní páry od předních chovatelů, něco i z Maďarska a těšil se na nadcházející sezonu. Byla to katastrofa, hned mi došlo proč jsem u chovatelů kde jsem nakupoval, viděl různé holuby využívané jako chůvy.
Vajíček bylo spousty, ale některé páry nesedí a ty co přeci jen sedí tak to co vysedí nenakrmí a holoubátka nechají uhynout hlady. Raději jsem to pak vše rozprodal a uvažuji nad založením nového chovu, ale už s jiným plemenem.
holubking
napsal(a):
Dvě sezony zpět jsem si založil chov kingů, nakoupil jsem kvalitní páry od předních chovatelů, něco i z Maďarska a těšil se na nadcházející sezonu. Byla to katastrofa, hned mi došlo proč jsem u chovatelů kde jsem nakupoval, viděl různé holuby využívané jako chůvy.
Vajíček bylo spousty, ale některé páry nesedí a ty co přeci jen sedí tak to co vysedí nenakrmí a holoubátka nechají uhynout hlady. Raději jsem to pak vše rozprodal a uvažuji nad založením nového chovu, ale už s jiným plemenem.
Zdravím.
Já bych jiné plemeno nehledal, ale hledal bych chov, kde jsou holubi ještě životaschopní.Možná to bude hledání obtížné, protože všude slyším, že holubáři napříč plemeny holoubata ručně dokrmují, nebo používají chůvy.Musíme však rozlišovat určitá plemena na která člověk "holubář"ještě nesáhl, tedy "nešlechtil" a zůstala do dnešních časů stejná.Jsem rád, že pošťák je ještě pošťákem, stavák, že ještě staví, altenburák s barevnohlávkem ještě umí létat.Z mého pohledu je to katastrofální a nedovedu si holubářství představit za 50 let.Já už tu za těch 50 let nebudu, ale pokud zde jsem, tak všechny dopisovatele, pokud to zde čtou prosím, aby ty zvěrstva o ručním dokrmování alespoň nepublikovali ve dvou jediných chovatelských časopisech, či jiných publikacích.Hrozně mě to ničí, protože holub musí zůstat holubem.Dopisovateli zde přeji, aby se rozhodl správně, protože znám i chov kingů, který je životaschopný.Kouťák.

Bohužel při dnešním trendu chovu vysoce exteriérové vynikajících jedinců se takto s chovných holubů stávají jen jakési nosnice aby ztakovychto holubů bylo získáno co nejvíce materiálu pro další chov a namísto rodičovských povinnosti jen dookola snášejí a jejich potomky vychovávají již zmíněné chůvy tudíž se není čemu moc divit ze po par generacich takového chovu tihleti jedinci naprosto ztratí rodičovský pud bohužel opět je na vine clovek-chovatel-holubar.