Hýl - zkušenosti v chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2017 22:15
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Dobrý den,
rád bych si založil chov holubů. Líbí se mi plemeno hýl. Můžete mi prosím poradit, zda je toto plemeno vhodné pro úplného začátečníka, prosím podělte se se svými zkušenostmi s tímto překrásným a starobylým plemenem.
Vzhledem k tomu, že bydlím v zástavbě, nemyslím si, že bych holuby mohl pouštět (nebo jen krátkodobě). Chci vybudovat holubník cca 4 m2 (zateplený?), voliéru o cca 8 m2. Stačily by mi 3-4 páry. Je to dostačující?
Děkuji.

12.4.2017 22:30
jellec

XXX.XXX.159.250

Je to naprosto dostacujici.rekl bych i pro dvojnasobny pocet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2017 04:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Trapezus napsal(a):
Dobrý den,
rád bych si založil chov holubů. Líbí se mi plemeno hýl. Můžete mi prosím poradit, zda je toto plemeno vhodné pro úplného začátečníka, prosím podělte se se svými zkušenostmi s tímto překrásným a starobylým plemenem.
Vzhledem k tomu, že bydlím v zástavbě, nemyslím si, že bych holuby mohl pouštět (nebo jen krátkodobě). Chci vybudovat holubník cca 4 m2 (zateplený?), voliéru o cca 8 m2. Stačily by mi 3-4 páry. Je to dostačující?
Děkuji.

Zdravím Vas, rozměry které uvadite jsou pro 3-4 páry dostačující víc párů bych nedaval pocitejte s odchovem...hýl je nenáročný holub polního typu takže vhodný i pro začátečníka jde chovat navolno i volierove.holubník zateplovat nemusite holubum mráz nevadí vadí jim průvan ale pokud materiál na zateplení mate určité tím nic nezkazite.

13.4.2017 21:23
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Děkuji za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík