Dobrý deň,
potrebujem súrne pomoc. Mala som 1,1 indický pávik a mali spolu 2 holúbätká. Následkom vysokých horúčav samec uhynul. Holubica je teraz velmi smutná, je velmi lahká skoro ju ani necítim, že ju mám v rukách, pravdepodobne málo je. Vyzerá byť velmi slabá, keď sedí na sedačke tak sa kolíše asi neudrží rovnováhu. A zdá sa mi, že ju jeden cudzí samec odháňa od krmítka.
Čo mám robiť?
Neviem, kde je problém, či je smutná, že jej zomrel samec alebo možno sa nevládze starať o mladé. Mladé majú 3 týždne.
Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arisko
napsal(a):
Dobrý deň,
potrebujem súrne pomoc. Mala som 1,1 indický pávik a mali spolu 2 holúbätká. Následkom vysokých horúčav samec uhynul. Holubica je teraz velmi smutná, je velmi lahká skoro ju ani necítim, že ju mám v rukách, pravdepodobne málo je. Vyzerá byť velmi slabá, keď sedí na sedačke tak sa kolíše asi neudrží rovnováhu. A zdá sa mi, že ju jeden cudzí samec odháňa od krmítka.
Čo mám robiť?
Neviem, kde je problém, či je smutná, že jej zomrel samec alebo možno sa nevládze starať o mladé. Mladé majú 3 týždne.
Ďakujem.
Mno... ta holubice nebude v depresi ze smrti holuba a holub pravděpodobně taky neuhynul jen tak kvůli horkům. jestli je vyhublá a neudrží se na nohou, tak je nemocná a brzo uhyne taky.
Arisko
napsal(a):
Dobrý deň,
Čo mám robiť?
Ďakujem.
Zdravím. něčím se vám museli nakazit.smutek po holubovi s tím nemá co dělat.podle chování holubice půjde brzy za ním.pokud je zdravá, do týdne bude v páru s jiným holubem.ale podle vašeho popisu byli oba nakažení adenovirozou, nasvědčuje tomu ta vyhublost.bohužel, dnes, nejdéle zítra bude též po smrti.mohli to přinést divocí ptáci, myši, nebo též nový přikoupený holub.léčit se to nedá, má to celkem rychlý průběh u holubů se slabou imunitou.
Prk

XXX.XXX.146.253
To zvládne, podobné problémy moji holubi většinou přestáli, a to bez léčiv. Je to přirozená selekce slabých jako v přírodě.

Dobrý den Natália,
takto na dálku se nedá cokoliv určit a zjistit. Ti co Vám tu diagnostikují různé onemocnění mohou a nemusí mít pravdu. Osobně bych se bál někomu říci, že je to třeba adeno, ačkoliv adeno je nemocí holouběcí a tudíž ročáky již nenapadá.
Holub málokdy uhyne na teplo, holubi teplo milují. Bohužel při vysokých teplotách se často projevují např. přemnožené trichomoniázy, což v kombinaci s odchovem holoubat může být kritické.
Pokud je ta holubice malátná, tak určitě o.k. zdravá není.
M.N.
Prk

XXX.XXX.8.5
Já si naopak myslím že holubi radši zimu než velké teplo.

Arisko
napsal(a):
Myslím, že uhynul kvôli teplu lebo mal vystreté nohy a to by mohol byť infarkt. Určite neboli chorý. Nemajú sa od čoho nakaziť sú vo voliére a pravidelne im čistím.
Utratiť ju nemôžem lebo je velmi vzácna.
Zhruba před dvaceti lety sem mel holubník na půdě hospodářské budovy kde nebyla izolována střecha v největších vedrech dosahovala teplota i padesáti stupňů nikdy nebyl žádný úhyn jak starých tak holoubat samozřejmě ze tato teplota pro ne není ideální ale velký problém s tím nemají...nicméně tento holubník sem kvůli takovému teplu zrušil...infarkt většinou dostávají holubi při extrémní zátěží většinou se to stává postakum...jak už psal Martin takhle na dálku se špatně něco určuje ale tím ze holubice chřadne a nezere bude projev nemoci ale jaké to vám zde nejspíš nikdo nepovi.