Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kamil462

23.7.2017 21:46
kamil462

XXX.XXX.103.246

Dobrý den nevíte někdo co se stalo s gritemod Čechura? holubům jsem ho nestačil dávat jak jim chutnal teď sem ho koupil a holubi si ho ani nevšimnou, vždy býval takový drobivý teď je tvrdý jak kámen (až moc bych řekl) nevíte zda nezměnili recepturu nebo něco podobného?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2017 08:27

kamil462 napsal(a):
Dobrý den nevíte někdo co se stalo s gritemod Čechura? holubům jsem ho nestačil dávat jak jim chutnal teď sem ho koupil a holubi si ho ani nevšimnou, vždy býval takový drobivý teď je tvrdý jak kámen (až moc bych řekl) nevíte zda nezměnili recepturu nebo něco podobného?

Dobrý den, grit Čechura nepodávám již několik let po tom, co jsem v něm objevil několik oblázků o průměru přes 10mm. Tedy váha cihly jistě dobrá, ale holub takovéto kaménky opravdu nepotřebuje.

M.N.

24.7.2017 08:33
Hradečák

XXX.XXX.221.2

Slyšel jsem, že Tollar a Čechura již nejsou partneři a vyrábí grit každý sám.Nevím, ale co je na tom pravdy...

kukacka.com

24.7.2017 09:33
kukacka.com

XXX.XXX.206.153

Tento grit, neboli holubí koláče dávám celý rok, za rok spotřebuji tak 10 krabic, jednou jsem koupil krabici s barevnou verzí a tu my holubi nebraly, zjistil jsem že se Čechura a Tolar rozdělily a každý vyrabý svoje, a s barevnou verzi krabice vyrábý Tolar.Kupuji tedy jenom od Čechuri.

kukacka.com

24.7.2017 09:37
kukacka.com

XXX.XXX.206.153

Samozřejmě nechci nikoho navádět aby si kupovali jen od Čechuri, to si musí každý sám vyzkoušet jaký grit jim holubi budou brát.

kamil462

24.7.2017 16:52
kamil462

XXX.XXX.103.246

Já jsem vždycky bral ten v té bílé krabici a právě ten nechcou brát :(.

24.7.2017 17:40
beny44

XXX.XXX.144.141

Já beru grit od Jirky Dudáka a holubi ho berou opravdu s chutí. Mohu jen doporučit. J.

24.7.2017 20:18
st.toman

XXX.XXX.32.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, grit Čechura nepodávám již několik let po tom, co jsem v něm objevil několik oblázků o průměru přes 10mm. Tedy váha cihly jistě dobrá, ale holub takovéto kaménky opravdu nepotřebuje.

M.N.

Dobrý den, kupuji každý měsíc na trhu v Soběslavi grit od Jirky Dudáka, chovatele a posuzovatele holubů. Je krásně navoněnej a holubi by se strhali, když vybaluju cihličky z krabice.

kamil462

24.7.2017 21:39
kamil462

XXX.XXX.103.246

A je k dostání i jinde než v soběslavo např. na internetu? :).

24.7.2017 22:53
Arisko

XXX.XXX.139.190

Ja si vyrábam vlastný grit a je po problémoch

25.7.2017 05:12
beny44

XXX.XXX.144.141

Myslím že pouze přímo od Jirky.

25.7.2017 07:37

Rotvik napsal(a):
Já upřednostňuji drobný grit pro krátkozobé.Beru tohle a spokojenost.

http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby/holubi-grity/grit-martex-michany-7kg

http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby/holubi-grity/grit-bogaty?sort=p.price&order=ASC.

Hodně dobré prodejní stránky! Těch gritů tu mají veliký výběr

25.7.2017 08:06
kouták

XXX.XXX.168.33

kamil462 napsal(a):
A je k dostání i jinde než v soběslavo např. na internetu? :).

Zeptám se 6.8.2017 na trhu Jirky a buď to zde zveřejní on sám, nebo uvedu já.Kouťák.

25.7.2017 23:58
jarsm

XXX.XXX.164.240

Možnost objednání gritu od J. Dudáka na e-malu:
jd.grity@seznam.cz
takhle to chutná mojim holubům!

26.7.2017 08:03

Hodně dobré prodejní stránky! Těch gritů tu mají veliký výběr

Mohu vsem doporucit! Jezdim tam osobne velky sortiment pro holuby a velice vstřícný prodejce!rad tam utracim chechtaky, tesim se az tam brzy pojedu...

27.7.2017 00:30
OstarekL

XXX.XXX.34.29

Mohu vsem doporucit! Jezdim tam osobne velky sortiment pro holuby a velice vstřícný prodejce!rad tam utracim chechtaky, tesim se az tam brzy pojedu...

Zdravím, taky jezdím do Hatě osobně i když to mám nějaký ten kilometr a z mé strany pouze spokojenost.

31.7.2017 08:59
hlinik

XXX.XXX.14.160

jarsm napsal(a):
Možnost objednání gritu od J. Dudáka na e-malu:
jd.grity@seznam.cz
takhle to chutná mojim holubům!

Od Jirky Dudáka mohu grit vřele doporučit holubi ho berou jak zběsilý

17.9.2017 19:08
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak si trochu zavzpomínám.Grit jsem začal kupovat možná více jak před 30 lety od p.Poláka z Třeboně, protože jsem také z Třeboně a p.Poláka velmi dobře znám.Po letech jsem se od něho dozvěděl, že předal recepturu p.Čechurovi a p.Tolarovi.Kupoval jsem tedy dále od nich, nechal jsem si grit posílat poštou a když se objevil v prodejnách, tak jsem si jej kupoval tam.Opět po letech začal p.Čechura dělat grit sám a za nějaký rok i p.Tolar.Vyzkoušel jsem grit p.Tolara, ale holubi jej nebrali.V loňském roce holubi přestali brát i grit který vyrábí p.Čechura.Že bych měl jiné holuby, nebo je to jiný grit?Zakoupil jsem tedy grit od p.Dudáka a opět nestačím kupovat jak jej holubi berou.Je to jen má vzpomínka a zkušenost.Úsudek ať si udělá každý sám. Zdraví Kouťák.

17.9.2017 20:08
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Tak si trochu zavzpomínám.Grit jsem začal kupovat možná více jak před 30 lety od p.Poláka z Třeboně, protože jsem také z Třeboně a p.Poláka velmi dobře znám.Po letech jsem se od něho dozvěděl, že předal recepturu p.Čechurovi a p.Tolarovi.Kupoval jsem tedy dále od nich, nechal jsem si grit posílat poštou a když se objevil v prodejnách, tak jsem si jej kupoval tam.Opět po letech začal p.Čechura dělat grit sám a za nějaký rok i p.Tolar.Vyzkoušel jsem grit p.Tolara, ale holubi jej nebrali.V loňském roce holubi přestali brát i grit který vyrábí p.Čechura.Že bych měl jiné holuby, nebo je to jiný grit?Zakoupil jsem tedy grit od p.Dudáka a opět nestačím kupovat jak jej holubi berou.Je to jen má vzpomínka a zkušenost.Úsudek ať si udělá každý sám. Zdraví Kouťák.

Zdravím, dělával jsem za bolševika 15 let zootechnika v JZD. Na krmení se mnoho moc nekoukalo, myslím na kvalitu a tak se střídalo kdeco, co narostlo na polích. Začínalo to na jaře žitem, pak jetele, k tomu senáž, siláž, travina atd. Když jsem přišel ráno do kravína, hned jsem věděl, co že to večer přivezli na krmení. Né podle vizáže, ale podle toho, co z krav vycházelo a hlavně jak rychle a i ten čuch vždycky dával vědět, co kravky musely zbaštit. Když se to pak rozebíralo v kanceláři, jako kde je chyba, co vymyslet, tak jsem vždycky říkával, že nejlepší laboratoří je kráva sama. Ta dobře ví, co je dobrý a vždy to ukáže jednak v nádoji a jednak v tom, co z ní vychází. To samý platí i u krmení holubů a v tomto vlákně o gritu. Já kupuju každý měsíc od Jirky Dudáka dvě velké krabice, což je 16 cihliček a někdy ještě víc. Holubi se můžou zbláznit, jak mi uvidí s krabicí v ruce. Vždycky si říkám, to by byl přípravek na výcvik holubů. Já jim to dávám do tří krmítek a dřív né, než vyzobou úplně všechno. To je přátelé také důležité, co zůstane po vyzobání. Po tomto gritu jsou všechna krmítka jako nová, jak jsou do posledního zrníčka vyčištěná. Holuby mám v dobré kondici. A jak to poznám? Zdravej holub v noci spí na jedný noze a když udělá na střeše bobek, tak se ten bobek skutálí až do okapu, žádný stříkance. Jó a ještě musím připomenout, že mám chov na volno a tudíž si mohou moji holubi nahledat na statku co chtějí. Nedokážu si představit tu krabici otevřít ve voliéře.

17.9.2017 21:22
hrabal1

XXX.XXX.251.54

Pozdravujem. Tak, tak.To poznať i na výkone. J.Hrabal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík