Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Začátečník156

20.9.2017 19:23
Začátečník156

XXX.XXX.216.18

Dobrý den,
holuby chovám nedlouho a chtěl bych e podívat na nějakou větší výstavu. Známý od nás z města mi poradil Bohdalov. Je tam něco k vidění mám to totiž docela z ruky.

20.9.2017 20:46
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Začátečník156 napsal(a):
Dobrý den,
holuby chovám nedlouho a chtěl bych e podívat na nějakou větší výstavu. Známý od nás z města mi poradil Bohdalov. Je tam něco k vidění mám to totiž docela z ruky.

K dívání je tam toho dost ale napiš odkud jsi ak ti může někdo poradit co je u tebe v okolí.

21.9.2017 16:53
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Dobrý den,
v této chvíli je přihlášeno na 620 holubů více než čtyřiceti plemen. Mezi nimi i takové rarity jako Luzernský holub, Turgauský štítník a mnoho dalších plemen, Od voláčů přes barevné holuby, holuby tvaru, rejdiče, bubláky atd. Předpokládám že počet holubů ještě naroste. Tímto bych chtěl -pozvat všechny příznivce nejenom holubů, na Výstavu Vysočiny do Bohdalova.7-8 10.2017.
Přijeďte se pokochat kvalitními zvířaty a prohlédnout si bohatý doprovodný program.
Vencovský Aleš ZO ČSCH Bohdalov.

Začátečník156

21.9.2017 17:54
Začátečník156

XXX.XXX.216.18

Dobrý den,
děkuji jsem od Kutné Hory tak to já tam vyrazím.

8.10.2017 04:40
chov.

XXX.XXX.168.84

vencovskyales napsal(a):
Dobrý den,
v této chvíli je přihlášeno na 620 holubů více než čtyřiceti plemen. Mezi nimi i takové rarity jako Luzernský holub, Turgauský štítník a mnoho dalších plemen, Od voláčů přes barevné holuby, holuby tvaru, rejdiče, bubláky atd. Předpokládám že počet holubů ještě naroste. Tímto bych chtěl -pozvat všechny příznivce nejenom holubů, na Výstavu Vysočiny do Bohdalova.7-8 10.2017.
Přijeďte se pokochat kvalitními zvířaty a prohlédnout si bohatý doprovodný program.
Vencovský Aleš ZO ČSCH Bohdalov.

- ahoj Aleši,
velice mile mě překvapilo, že jsi mě poznal a přihlásil se ke mně a tak jsme se poznali i osobně.
Takže jsme si zašli i tvým holubům a u nich si "zaholubařili"
V Bohdalově jsem byl díky tomu, že se snad poprvé v termínu nesešla naše výstava s vaší.
Byl jsem, ale poněkud zklamán, asi jsem si vaší výstavu vysnil trochu jinak. I když obsadit 150 klecí holuby, je úctyhodné a smekám! Dobře si dovedu představit, kolik to dá starostí a práce.
Pokud píši o zklamání, tak především nacpat holuby po 5 kusech do tak malých klecí je nevhodné? Divím se, že veterináři na to nic? Proto měli holubi nohy a rousy obalené trusem a na př. pávíci, kudrnáči aj. byli v tak malém prostoru pěkně devastováni. Zajímalo by mě, rozměry klecí?
Také je třeba, aby si vystavující chovatelé uvědomili, že se na jejich holuby bude koukat z půl metru a u velice málo holubů jsem viděl s "povolenou výstavní úpravou" na př. chocholky, ale hlavně většina holubů měla přerostlý zobák / především snad téměř všichni káníci/. Divím se, že na to žádný s posuzovatelů neupozornil a na "posuzovákách" jsem to nenašel?
A ještě k "posuzovákům" - opět se ukázala nevhodnost těch nových! Málo kde se dalo přečíst co je tam napsáno. Nějak se zapomnělo, že dnešní školáci již neumí, vzhledem k tomu, že píší na klávesnicích počítačů a mobilů, psát čitelně! U starých "posuzováků" byla u jednotlivých předtištěných položek /oči, hlava, zobák aj./ napsána ztráta bodů a když si již psaný text nepřečetl, bylo alespoň vidět, kde chybu hledat. I tu čitelnost, by měl posuzovatel ohlídat, než se pod to podepíše? Ale ono je někdy možná lépe, že se to nepřečte, neboť by se nepřečetlo, že u blondinety s ČC a 96 body je v doporučení napsáno: - méně křivá prsní kost - Pokud jsem to dobře přečetl!?
Jinak expozice exotů bída a o burze raději ani nemluvě?
Hlavně však naši "králíkáři" byli spokojeni a nakoupili! Ale mně se zase nelíbilo, že některé klece byly venku přikryté jen tak nějakým plechem a zatížené kusem dřeva a do klecí zahánělo. No počasí v sobotu nic moc a to máte v Bohdalově pěkný kostel.
U slepiček, plechem zakryté pouze jedny hedvábničky, což jim na př. holanďanky záviděly!
Jinak znovu smekám, práce s výstavou musela být a ještě bude ohromná, za což všichni chovatelé děkujeme, ale jak je vidět, je stále co zlepšovat a to nejen v Bohdalově, v Soběslavi, ale i na výstavách jinde!
Béda A.
- a ještě dodám Aleš mně řekl: - tak letos jsem ty moje "čecháčky" poprvé neměl čas na výstavu upravit a poprvé jsem na ně dostal ČC a 96 bodů ! - takže je možná všechno jinak, ať se vede B.

8.10.2017 06:18
jo012810

XXX.XXX.96.211

Bohužel výstavy "pod širákem" v tuto dobu nejsou to pravé ořechové. Já byl v Bohdalově před několika léty a rovněž počasí pokazilo celkový dojem z velkého úsílí a práce všech pořadatelů. Tehdáš jsem byl nevíce spokojený u expozice klubu chovatelů sebritek, která byla "pod střechou" a s dostatečným místem pro návštěvníky. Ostatní nedostatky byly stejné, které popisuje Béda. Je stále co zlepšovat a už se těším na CV v Lysé, kde v halách nemá vliv počasí a určitě bude co zlepšovat také...

8.10.2017 20:18
mysak

XXX.XXX.54.2

jo012810 napsal(a):
Bohužel výstavy "pod širákem" v tuto dobu nejsou to pravé ořechové. Já byl v Bohdalově před několika léty a rovněž počasí pokazilo celkový dojem z velkého úsílí a práce všech pořadatelů. Tehdáš jsem byl nevíce spokojený u expozice klubu chovatelů sebritek, která byla "pod střechou" a s dostatečným místem pro návštěvníky. Ostatní nedostatky byly stejné, které popisuje Béda. Je stále co zlepšovat a už se těším na CV v Lysé, kde v halách nemá vliv počasí a určitě bude co zlepšovat také...

Hezky řečeno... ta závěrečná věta.

10.10.2017 09:36
chovatelales

XXX.XXX.52.168

chov. napsal(a):
- ahoj Aleši,
velice mile mě překvapilo, že jsi mě poznal a přihlásil se ke mně a tak jsme se poznali i osobně.
Takže jsme si zašli i tvým holubům a u nich si "zaholubařili"
V Bohdalově jsem byl díky tomu, že se snad poprvé v termínu nesešla naše výstava s vaší.
Byl jsem, ale poněkud zklamán, asi jsem si vaší výstavu vysnil trochu jinak. I když obsadit 150 klecí holuby, je úctyhodné a smekám! Dobře si dovedu představit, kolik to dá starostí a práce.
Pokud píši o zklamání, tak především nacpat holuby po 5 kusech do tak malých klecí je nevhodné? Divím se, že veterináři na to nic? Proto měli holubi nohy a rousy obalené trusem a na př. pávíci, kudrnáči aj. byli v tak malém prostoru pěkně devastováni. Zajímalo by mě, rozměry klecí?
Také je třeba, aby si vystavující chovatelé uvědomili, že se na jejich holuby bude koukat z půl metru a u velice málo holubů jsem viděl s "povolenou výstavní úpravou" na př. chocholky, ale hlavně většina holubů měla přerostlý zobák / především snad téměř všichni káníci/. Divím se, že na to žádný s posuzovatelů neupozornil a na "posuzovákách" jsem to nenašel?
A ještě k "posuzovákům" - opět se ukázala nevhodnost těch nových! Málo kde se dalo přečíst co je tam napsáno. Nějak se zapomnělo, že dnešní školáci již neumí, vzhledem k tomu, že píší na klávesnicích počítačů a mobilů, psát čitelně! U starých "posuzováků" byla u jednotlivých předtištěných položek /oči, hlava, zobák aj./ napsána ztráta bodů a když si již psaný text nepřečetl, bylo alespoň vidět, kde chybu hledat. I tu čitelnost, by měl posuzovatel ohlídat, než se pod to podepíše? Ale ono je někdy možná lépe, že se to nepřečte, neboť by se nepřečetlo, že u blondinety s ČC a 96 body je v doporučení napsáno: - méně křivá prsní kost - Pokud jsem to dobře přečetl!?
Jinak expozice exotů bída a o burze raději ani nemluvě?
Hlavně však naši "králíkáři" byli spokojeni a nakoupili! Ale mně se zase nelíbilo, že některé klece byly venku přikryté jen tak nějakým plechem a zatížené kusem dřeva a do klecí zahánělo. No počasí v sobotu nic moc a to máte v Bohdalově pěkný kostel.
U slepiček, plechem zakryté pouze jedny hedvábničky, což jim na př. holanďanky záviděly!
Jinak znovu smekám, práce s výstavou musela být a ještě bude ohromná, za což všichni chovatelé děkujeme, ale jak je vidět, je stále co zlepšovat a to nejen v Bohdalově, v Soběslavi, ale i na výstavách jinde!
Béda A.
- a ještě dodám Aleš mně řekl: - tak letos jsem ty moje "čecháčky" poprvé neměl čas na výstavu upravit a poprvé jsem na ně dostal ČC a 96 bodů ! - takže je možná všechno jinak, ať se vede B.

Dobrý den,

co se týká holubích klecí rozměry klecí na holuby jsou 90x90x70cm (vxšxh) standardní holubí voliéra (respektive dvouvoliéra a celkové šířce 180cm) od firmy Prášek. Je mi jasné že pro velké voláče, struktorová plemena, rousná a jiná větší plemena nejsou ty klece ideální, ale bohužel kulturní dům v Bohdalově a jeho okolí není nafukovací, tudíž nelze holubi vystavovat po jednotlivých kusech v klecích. Je jen na zvážení chovatelů těchto holubů, zdali je vystaví či ne a věřte mi, že třeba velké voláče (pomořanské, hanácké) nebo velké holuby jako koburské skřivany a mnoho dalších dávají na výstavu ti sami vystavovatelé do Bohdalova již od roku 2002 kdy výstava nabyla téměř této velikosti každoročně. A věřte mi, že je v roce 2018 vystaví opět a voliéry se pravděpodobně zvětšovat nebudou.
Já osobně i když již nejsem členem ZO Bohdalov (z důvodu přestěhování) pomáhám tuto výstavu připravovat a pořádat již mnoho let a vím v kolika lidech a s jakým úsilím je tato akce uskutěčňována.
Počasí letos opravdu nepřálo a i když jsem věřící člověk mohu se modlit jak chci, ale přírodě neporučím...
Co se týká drůbeže snažili jsme se voliéry proti dešti zabezpečit, ale část expozice (velká plemena hrabavé drůbeže) ve voliérách umístěných na zemi po úplném zakrytí vcelku skryje návštěvníkům vystavená zvířata, proto se voliéry střídavě zakrývali a odkrývali dle aktuálního stavu počasí...samozřejmě to též není ideální stav. Voliéry drůbeže na podlážkách mají ze zadní a horní strany dvouvrstvý igelit již z výroby, tudíž byla tato drůbež relativně v suchu.

Bohužel u výstavy pod širým nebem může s počasím nastat v tomto ročním období vždy nějaká nesnáz, jsme rádi, že alespoň nesněžilo

Jak jste napsal vždycky je co zlepšovat a každý rok se objeví něco dalšího, za Váš objektivní názor Vám děkuji, protože plácání po rameni něhoko nikdy dál neposunulo...

S pozdravem a přáním pěkného dne

Aleš Nedělka.

10.10.2017 18:52
chov.

XXX.XXX.168.84

- dík za upřesnění - asi jste si mákli co, znám to dobře! Pokud jde o ty voliéry - je to paráda, prohlédnout si holuby takto zblízka /měli by si to hlavně uvědomit vystavující chovatelé / a věnovat jim maximální předvýstavní péči a výběr /i když v rozpeřenosti jsem to čekal horší/, ale když holub nedovírá zobák, je to proti oknu vidět a délka přerostlého také.
A pokud jde o velikost voliér, domnívám se, že ty větší plemena, že by stačilo méně kusů? Nevím, ale zda nehodnotíte kolekce?
Také jsem si všiml pěkných pohárů a ČC i pěkného prezentování.
I farmářské trhy - dobré! Dal jsem si bramborák a langoše, což jak jsem se dozvěděl nikde jinde nešlo. Údajně jinde stánky zmizely z důvodů EET !
Ví pánbůh co nás ještě čeká?
Přeji i Vám pěkný den a jak říkáme ať se vede!
Béda A.

10.10.2017 20:44
chovatelales

XXX.XXX.228.49

chov. napsal(a):
- dík za upřesnění - asi jste si mákli co, znám to dobře! Pokud jde o ty voliéry - je to paráda, prohlédnout si holuby takto zblízka /měli by si to hlavně uvědomit vystavující chovatelé / a věnovat jim maximální předvýstavní péči a výběr /i když v rozpeřenosti jsem to čekal horší/, ale když holub nedovírá zobák, je to proti oknu vidět a délka přerostlého také.
A pokud jde o velikost voliér, domnívám se, že ty větší plemena, že by stačilo méně kusů? Nevím, ale zda nehodnotíte kolekce?
Také jsem si všiml pěkných pohárů a ČC i pěkného prezentování.
I farmářské trhy - dobré! Dal jsem si bramborák a langoše, což jak jsem se dozvěděl nikde jinde nešlo. Údajně jinde stánky zmizely z důvodů EET !
Ví pánbůh co nás ještě čeká?
Přeji i Vám pěkný den a jak říkáme ať se vede!
Béda A.

Ano je pravda, že se hodnotí jednotlivci, takže by to asi vyřešilo méně kusů.

...Osobně se ale domnívám, že bohužel holubů celkově každým rokem pozvolna ubývá a doufám, že tomu tak nebude a že se mýlím, ale co chvíli čtu v chovateli v sekci u životních jubileí také odstavec vzpomínáme, kde se objevují též (významná) jména holubářů, které jsem znával z článků nebo i osobně a mladých chovatelů holubů je jako šafránu. U nás v okrese by se dali spočítat na dvou rukách určitě a to si troufám říci, že se většina organizací v okrese mladým věnuje a snaží se přitáhnout další. A i známí páni chovatelé co vystavují v Bohdalově jsou většinou 60+ a starší. A tak i když znovu opakuji doufám že se mýlím, budou třeba do několika let holubi místo 5ks v jedné voliéře rozděleni po 2-3ks do dvou...

Ale dost pesimizmu mě je 26 let a chov holubů mě baví. Tak doufám, že bude víc takových jako jsem já nebo zakladatel této diskuze, kteří se raději dívají na (létající) holubi než na display mobilu apod...

11.10.2017 16:51
chov.

XXX.XXX.168.84

- tak, tak Aleši i u nás začíná téměř každá schůze minutou ticha !
Mladých sice v ZO přibývá, leč chovají většinou zakrslé králíčky beránky, pokud jde o holuby- nic moc!
U holubů je to dnes náročné na peníze a i na čas a je ještě moc překážek, které nepřejí, ať již nemoce, predátoři či akce jako je "ptačí chřipka"!
Domníval jsem se, že odepisuji tvému tátovi /mám dojem, že také chová/ i když ho vlastně osobně neznám/ o to víc si vážím toho co jsi napsal a jdu si to vše přečíst znova.
Béda A.

15.10.2017 16:48
stejskalalik

XXX.XXX.52.74

Se vším plně souhlasím, rozdíl v pořádku a práci garantů v Soběslavi a v Bohdalově je hodně velký a rok od roku v Bohdalově klesá.Vystavování holubů ve voliérách se mně líbí, je dobře, že jsou v kulturáku.Řešením by byly pro větší plemena větší klece nebo menší počet holubů ve voliéře.U drůbeže a holubů byly mezi klecemi pořadatelé vidět.Za to u králíků byl největší bordel a přišlo mi, že pořadatele chovatelé hledali hlavně v šenku... Ale není se co divit, byla zima a mi jsme tam taky strávili víc času než obvykle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík