Méně chovaná plemena v ČR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vitkis

24.9.2017 11:00
Vitkis

XXX.XXX.2.150

Vždy jsem choval nějaká plemena, která se v ČR tak nevyskytují. A tak mě napadlo, že by se zde mohli vyjádřit chovatelé a napsat o takových to plemenech.

24.9.2017 19:34
pekol

XXX.XXX.28.185

Predpokladám, že ani orientálne sovky nepatria medzi tie rozšírené plemená

satineta modro šupinatá, ktorú som dnes nafotil na výstave v Brezovici okr. Sabinov

vystavovateľ Peter a Michael Adamčíkovci.

25.9.2017 19:48
Strouhy

XXX.XXX.251.239

TURKMENSKÝ AGARAN
Pro svůj vznešený vzhled, mimořádné letové schopnosti, částečně i pro svou nedostupnost a výjimečnost je toto plemeno holubů považováno za jedno z nejcennějších mezi výkonnými rejdiči.
Agaran patří mezi velice dobré letce s mimořádnými projevy akrobacie a řadíme jej do skupiny holubů tleskačů. Někteří chovatelé v Rusku uvádějí určitou příbuznost s uzbeckými plemeny holubů, charakter letu je však odlišný. Agarani dosahuji při letu velice vysokých výšek, tleskají křídly, dělají přemety přes hlavu dozadu a létají sloupovým letem. V letu jsou poměrně vytrvalí a trénovaní holubi dokáži létat i několik hodin.

29.9.2017 21:51
pekol

XXX.XXX.65.231

Pár plemien z dnešného dňa - výstava Veľká Ida pri Košiciach
Mníška, čínan a rumunská holokrčka.

29.9.2017 22:43
mysak

XXX.XXX.54.2

Vitkis napsal(a):
Vždy jsem choval nějaká plemena, která se v ČR tak nevyskytují. A tak mě napadlo, že by se zde mohli vyjádřit chovatelé a napsat o takových to plemenech.

Moravský morák, moravský bělohlávek, slezský lysý, ostravská bagdeta, český voláč sedlatý rousný a jistě by se našla další národní plemena, která se už moc nevyskytují. Jinak z cizích je to celé Rusko a blízký východ. Ze západu třeba celé Švícarsko, což třeba takový brivský černohlávek? Nebo Luzernský holub. Z jihu italská modenka triganino, nebo český holub od našich bavorských sousedů. Na severovýchod Polsko - starwický stavák a řada dalších polských plemen. Anglie show homer. Od německých sousedů rovněž celá řada. Třeba takový jihoněmecký uhlový skřivan, nebo saský měsíčkový holub... a tak dále a tak dále, jmenovat je všechny není v silách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík