Tak jsem byl odměněn...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2017 05:18
chov.

XXX.XXX.168.84

- včera na schůzi naší organizace v Soběslavi mně byl předán "Bronzový odznak III. st. za zásluhy v chovatelství" od Ústředního výboru ČSCH Praha.
A to mně přimělo večer trochu zavzpomínat na moje začátky.
Je tomu letos jubilejních 30 let, co jsem pomalu doopravoval chalupu a napadlo mně postavit na dvoře voliéru a do ní na výstavě v Soběslavi /od předsedy ZO Rejlka/ koupit párek hrdliček ať tam cukrují. Asi po týdnu jsem zjistil, že nemám párek, ale dva kluky. A to mně tedy naštvalo !
Buď jsou ti chovatelé podvodníci, nebo tomu nerozumějí. Tak to tedy né !
Začal jsem se vzděláváním a chovem holubů. Postavil jsem holubníky a četl veškerou dostupnou literaturu, skamarádil jsem se s chovatelem a posuzovatelem holubů /Jirkou Míkou/ a jezdil s ním na výstavy a na posuzování. Začal jsem chovat, vystavovat a navštěvovat kamarády chovatele a výstavy u nás i v zahraničí. Stal jsem se vedoucí odboru holubů v naší organizaci i na okrese. Chovu a vzdělávání jsem věnoval čas, ostatní koníčky, peníze, trochu i zdraví a nechybělo moc i život /při jedné autohavárii v Rakousku při návratu z výstavy/. Zato jsem získal hodně nových kamarádů a mnoho krásných zážitků a chvil s holuby.
Letos mně opět napadlo pořídit si do voliéry na dvoře párek hrdliček ať tam cukrují! Pečlivě jsem vybíral a nepříbuzný párek nakoupil.
Po týdnu jsem zjistil, že nemám, že jsem nekoupil párek, ale opět dva kluky!
Zdravím všechny přátele chovatele Béda.

30.10.2017 06:07
st.toman

XXX.XXX.32.219

Gratuluji k ocenění, ale hlavně k tomu, že jsi se dokázal, jako nechovatel postupem času vypracovat ke špičkovému chovateli, který dokázal svými svěřenci zpestřit kdejakou výstavu ve svém okolí a nejen v okolí, ale i národní výstavy. Jsem rád, že jsem Tě poznal, že Tě znám a přál bych si, aby to tak bylo ještě hodně moc dlouho. Zdraví Tě St Toman.

30.10.2017 06:24
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Dobrý den,
také blahopřeji a hlavně pevné zdraví.
Hrdličáci jsou ve Vašem chovatelském životě určitým znamením, tak třeba se těď rozhodnete zase pro něco nového
Ať se daří

30.10.2017 17:04
kouták

XXX.XXX.168.33

Beďo, i já blahopřeji.Kdo jiný by měl takové ocenění dostat.Osobně poblahopřeji v neděli na trhu.Zdraví Zdeněk FRANTA.

31.10.2017 06:05
chov.

XXX.XXX.168.84

- dík přátelé, ale psal jsem to sem z jiného důvodu.
Chtěl jsem tím ukázat na to, že i kdyby se člověk přetrhl a snažil se co může, stejně je na tu přírodu krátký!
Jak říkám: "na to holubaření je jeden život sakra málo"
B.

Přidejte reakci

Přidat smajlík