Chlubení se cizím peřím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2017 07:31
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Kamarádům prodávám i špičková zvířata, aby pozvedli svůj chov. Nezastávám teorii, to je lepší zabít, než podpořit konkurenci.
Letos na celostátní výstavě, najednou stál mnou prodaný holub, proti mým holubům jako vážná konkurence. Jen náhodou nedostal čestnou cenu prodaný holub. Kamarád dostal na koupeného holuba 95b, na holuby z vlastního chovu po 93 bodech.
Je etické vystavovat na celostátní výstavě koupené holuby?

Jiří Novák.

19.11.2017 08:34
jo012810

XXX.XXX.96.211

jirinovak napsal(a):
Kamarádům prodávám i špičková zvířata, aby pozvedli svůj chov. Nezastávám teorii, to je lepší zabít, než podpořit konkurenci.
Letos na celostátní výstavě, najednou stál mnou prodaný holub, proti mým holubům jako vážná konkurence. Jen náhodou nedostal čestnou cenu prodaný holub. Kamarád dostal na koupeného holuba 95b, na holuby z vlastního chovu po 93 bodech.
Je etické vystavovat na celostátní výstavě koupené holuby?

Jiří Novák.

Prostě někoho těší čestné ceny, poháry atd. Jiného vlastní chov a tudíž by "nikdy" by nesoutěžil s tím co nakoupil. Podle toho se pozná chovatel od soutěžitele. Na speciálkách by to mělo být ošetřeno, že se vystavují jen vlastní odchovy s přidělenými kroužky přímo v propozicích, ale to vyžaduje evidenci kroužků a to mnohde naráží na nezájem. Vím o čem mluvím z vlastní zkušenosti. Na druhé straně, u PH existují "soutěžitelé" v tom nejmasovějším měřítku, kteří třeba jen nakoupí holoubata, soutěží s nimi a pak je rozprodají v aukci(ne u nás, ale ve světě). sofistikovanou podobou jsou tkzv. testovací stanice, kde jde spíše o podnikatelský projekt, než vlastní soutěžení. Nebo chovatelé nakoupí holoubata a otestují je "košem" a pak teprve zařadí do chovu. U okrasných holubů jde skutečně jen o rozhodnutí chovatele, zde nejde o nějaké testování...

19.11.2017 16:15
raspic

XXX.XXX.209.196

Kamaradum prodavam i špičkova zviřata!Ja kamaradum DAVAM i špičkova zviřata a VUBEC mi nevadi když tato zviřata vystavi.Pokud dobře zaboduje TIM LEPE.Ja nejsem sběratel plechaču.A pro po.Daroval jsem i PH, ktere mě nakonec PORAZILI.Věřte mel jsem radost, že jsou sakra dobry a ne brak.Měl by jste mit radost a ne si stěžovat.Nebo neprodavat.ŽE BY ZAPLACENA ZAVIST?

19.11.2017 16:54
raspic

XXX.XXX.209.196

A to ŽLUTE na foto je co?Snad ne to kvalitni...Typuju king/benešak.OMLOUVAM SE aleT vy jste si začal.Tim nehajim vašeho ( s vašim) KONKURENTA.Ja osobne bych zakoupeneho H nevystavoval.Jenom mi vadi vaše stižnost misto hrdost.

19.11.2017 17:08
chov.

XXX.XXX.168.84

- je majitelem holuba a může si s ním dělat co chce!
Já se domnívám, že se s ním nechtěl nějak předvádět, ale chtěl si ho nechat posoudit, tak ho zařadil mezi své k posouzení na celostátní? I když holub měl nejdříve projít, výstavami nižšími, což se však u nás neděje.
Spíše se setkávám s tím, že chce-li se někdo s holubem předvést, tak dodává: " ten pochází, nebo je z chovu... " - nehledě k tomu, že kdo tomu rozumí, tak to často pozná?!
Pokud se budeme stále hned obviňovat a podezírat - budeme tam, kde jsme!
B.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2017 17:51

U výstavních andulkaru je vcelku běžná praxe že zakoupena zvířata si nechají posoudit na klubových výstavách a nikdo se nad tím moc nepozastavuje...osobně kdyby někdo vystavil zvíře které odeme koupil a získal na něho cenu asi bych spíš byl rád jelikož je to i vizitka mého chovu ale samozřejmě by měl daný chovatel uvést že to není jeho odchov.

19.11.2017 18:13
raspic

XXX.XXX.209.196

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U výstavních andulkaru je vcelku běžná praxe že zakoupena zvířata si nechají posoudit na klubových výstavách a nikdo se nad tím moc nepozastavuje...osobně kdyby někdo vystavil zvíře které odeme koupil a získal na něho cenu asi bych spíš byl rád jelikož je to i vizitka mého chovu ale samozřejmě by měl daný chovatel uvést že to není jeho odchov.

ANO VIZITKA MEHO CHOVU.TO ASI STĚŽOVATEL TROCHU NEDOMYSLEL.PRODAT KAMARADOVI A PAK PLAKAT.

19.11.2017 18:34

raspic napsal(a):
ANO VIZITKA MEHO CHOVU.TO ASI STĚŽOVATEL TROCHU NEDOMYSLEL.PRODAT KAMARADOVI A PAK PLAKAT.

Víte tohle je taková trošku ošemetna věc já taky kdysi vystavil koupeného holuba tuším že to byl Němec vystavil jsem ho za účelem posouzeni ať vím co mám v chovu ikdyz danému plemenu které sem tehdá choval rozumím dobře chtěl sem znát i názor posuzovatele shodnou okolností holub získal čestnou cenu která nakonec nebyla uznána s vysvětlením že udělili jednu čestnou navíc tudíž mi ji odebrali...vadit mi to nevadilo jelikož mi především šlo ó posouzení dane kvality zakoupeného jedince a jelikož měl německý kroužek tak bylo jasné že holub nebyl můj ale spíš mě zklamala reakce ostatních kteří si na to udělali názor že sem podvodník apd.

19.11.2017 19:01
raspic

XXX.XXX.209.196

Holub se musi libit hlavně vam.Nazor posuzovatele muže i hodně uškodit (mimo posuz..spec. daneho plemene).Př.2 krat posouzeno 95,95 po třeti NEHOTOVY vyletek.Navic poprve a potřeti stejny posuzovatel.A to vynecham vesnicke vystavy, kde je vše jen o učasti.Proto nemam potřebu nechavat posuzovat zokoupene holuby.

19.11.2017 19:16

raspic napsal(a):
Holub se musi libit hlavně vam.Nazor posuzovatele muže i hodně uškodit (mimo posuz..spec. daneho plemene).Př.2 krat posouzeno 95,95 po třeti NEHOTOVY vyletek.Navic poprve a potřeti stejny posuzovatel.A to vynecham vesnicke vystavy, kde je vše jen o učasti.Proto nemam potřebu nechavat posuzovat zokoupene holuby.

Jak už sem psal danému plemenu sem rozuměl dobře ale je vždy dobře znát názor i někoho jiného tj.napriklad posuzovatele...oblastní či okresní výstavy pro mě v mém chovu nejsou až tak důležité hlavní a určovací výstava je pro mě naše speciálka strukturovych holubů tam má pro mě posouzení opravdovou váhu...

19.11.2017 19:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak už sem psal danému plemenu sem rozuměl dobře ale je vždy dobře znát názor i někoho jiného tj.napriklad posuzovatele...oblastní či okresní výstavy pro mě v mém chovu nejsou až tak důležité hlavní a určovací výstava je pro mě naše speciálka strukturovych holubů tam má pro mě posouzení opravdovou váhu...

Ještě dodám letos na naši výstavě posuzoval můj kamarád z klubu Př.Mirek Kuras a opět to některým nebylo po chuti ikdyz mě nijak nešetřil z 13ti přihlášených holubů bylo 9x po 93b.2x po 94b.1x nehotový vyletek a 1x 95b+ čestná cena a opět kámen urazu ale radost z úspěchu sem si zkazit nenechal navíc si myslím že ani nevěděl že posuzoval moje holuby...navíc i pro tuhle skutečnost ze se známé sem ani nebyl vypomáhat při posuzovani.

19.11.2017 19:40
raspic

XXX.XXX.209.196

Specialka tak tomu rozumim.Ostatni posuzovani je jen ztrata.Ale to už jsme trochu mimo tema.At se daři.

19.11.2017 19:43

raspic napsal(a):
Specialka tak tomu rozumim.Ostatni posuzovani je jen ztrata.Ale to už jsme trochu mimo tema.At se daři.

Vám taky

Přidejte reakci

Přidat smajlík