Český stavák Kolín 8.- 9.12.2017

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2017 16:50
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, před chvilkou jsem se vrátil z Kolína, kde byla výstava Českého staváka. Bylo mi s podivem, že na těchto stránkách, které jsou častokráte záplavou reklam a pak i následných fotek z takovéto přehlídky našeho nejrozšířenějšího národního plemene, nepadlo tentokráte ani jedno jediné slovo. Jakmile jsem vstoupil do haly a začal s prohlídkou, hned mi bylo jasno, odkud vítr fouká.
Přátelé, nevím proč, ale je mi z toho fakt smutně, že se nedokáží chovatelé s funkcionáři sjednotit né na formuláři, ale na tom, aby si mohl klub v rámci Svazu, ač zkostnatělého, zvolit systém posuzování. Vždyť je už dávno po době, kdy jsme nesměli a nebo nemohli říci veřejně svůj názor a ten si pokusit prosadit. Vím, že se toho na Svazu nic moc nezměnilo, viz můj komentář k Celostátní výstavě v Lysé, ale přesto si myslím, že doba je už jinde. Svaz si asi neuvědomuje, jaká je obrovská chovatelská základna chovatelů, kteří chovají Českého staváka a jaká by to byla ztráta, kdyby tito chovatelé odešli a hlavně přestali platit příspěvky a další věci, z kterých přitékají peníze do ústředí.
Přehlídka jednotlivých barev, kreseb i rázů byla pestrá. Škoda, že tam někteří chovatelé, zřejmě ze shora popsaného důvodu nevystavovali, ale klece byly všechny plné a holubů bylo dost a takže to byla vlastně škoda jejich samotných.
Stanislav Toman.

8.12.2017 18:40
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ono to s tím přitékáním peněz z členských příspěvků není pro hlavní spolek ČSCH tak zásadní. Použiji čísla(zaokrouhlená) z VH návrhu rozpočtu na rok 2015. Bylo asi 14700 členů po 250, - Kč(odhad mládežníků snížil částku) t.j. cca 3,7 mil. Kč. jsou to peníze, ale z cekového rozpočtu cca 15,4 mil Kč to představuje cca 42%. Zbytek jsou dotace a výnosy z nemovitostí. myslím, že výše rozpočtu zůstala zhruba stejná, ale podíl příspěvku je mírně nižší-úbytek základny. Na vlastní správu hlavního spolku bylo určino cca 10,9 mil. Kč. Takže pokud bude nulová členská základna, vlastní ústředí se lehce ufinancuje a může klidně rozprodávat a nechat si, případně VH odsouhlasit prodeje podstaty. Domnívám se, že problém propagace, či nepropagace, způsob oconěvání na výstavách, je v rukou chovatelů ČS a nikoho jiného. Mohou si klidně založit vlastní spolek, nezávislý na ČSCH, ale vše je o zájmu chovatelů a nedostatku schopných a ochotných funkcionářů odpracovat vše potřebné a vzdát se svých osobních animozit a přiložit ruku k dílu.

8.12.2017 20:48
poty76

XXX.XXX.145.250

Propagace této výstavy je v hlavní sekci holubi od 5.12., vložena v čase 19.06h.. I s foty holubů, kteří byli předvedeni na Cv Lysá. Jinak standartně dal klub velkou upoutávku a letos dokonce barevně do časopisu chovatel, dále je to na klubových stránkách. A na našem dlouhém vlákně o čs. Tudíš na 4 místech! Je to málo? Takže se ptám, jak nepadlo ani slovo? Stando, tohle už nemyslíš vážně, nebo ano? Takto to tady věsím už 6 let, v týdnu cirka 3 - 5 dní do začátku výstavy a to z toho důvodu aby to bylo co nejdéle na první straně. Mimochodem, cirka před hodinou jsem na to koukal, stále je to na první straně, otevřeno 393x a absolvoval jsem několik telefonátů z důvodu burzy, kterou jsem tam zapomněl napsat. Lépe řečeno kdy a od kdy bude probíhat. Upřesňoval jsem to po telefonu s omluvou. Chyba vznikla na mém softweru i přesto, že tohle není mojí povinností. Jen má dobrá vůle pro propagaci plemene, protože jak jsem se přesvědčil, sem to nedá nikdo! Tak že prosím, nepsat sem nepravdivé a zkreslující informace. Děkuji a zdravím do jížních čech. Bohouš

Ps: Fotky přichází vždy až někdo tu výstavu absolvuje a podělí se s námi o ně. Což už si mohl několikrát také udělat ty, k čemuž jsem tě několikrát v minulosti vyzíval. Odpověď já nefotím = neuspokojivá. Je to o tom, že když fotíš a neumíš si to vychutnat přes objektiv, tak z výstavy nic nemáš! Navíc na ty kamarády které se těšíš po roce a někdy i déle nemáš moc času. Mohl bych už vyprávět. Není to o předpojatosti vůči tobě, nechtěl jsem ani reagovat, ale nemám rád když někdo něco napíše a je to jinak. Díky

8.12.2017 22:42
st.toman

XXX.XXX.32.219

poty76 napsal(a):
Propagace této výstavy je v hlavní sekci holubi od 5.12., vložena v čase 19.06h.. I s foty holubů, kteří byli předvedeni na Cv Lysá. Jinak standartně dal klub velkou upoutávku a letos dokonce barevně do časopisu chovatel, dále je to na klubových stránkách. A na našem dlouhém vlákně o čs. Tudíš na 4 místech! Je to málo? Takže se ptám, jak nepadlo ani slovo? Stando, tohle už nemyslíš vážně, nebo ano? Takto to tady věsím už 6 let, v týdnu cirka 3 - 5 dní do začátku výstavy a to z toho důvodu aby to bylo co nejdéle na první straně. Mimochodem, cirka před hodinou jsem na to koukal, stále je to na první straně, otevřeno 393x a absolvoval jsem několik telefonátů z důvodu burzy, kterou jsem tam zapomněl napsat. Lépe řečeno kdy a od kdy bude probíhat. Upřesňoval jsem to po telefonu s omluvou. Chyba vznikla na mém softweru i přesto, že tohle není mojí povinností. Jen má dobrá vůle pro propagaci plemene, protože jak jsem se přesvědčil, sem to nedá nikdo! Tak že prosím, nepsat sem nepravdivé a zkreslující informace. Děkuji a zdravím do jížních čech. Bohouš

Ps: Fotky přichází vždy až někdo tu výstavu absolvuje a podělí se s námi o ně. Což už si mohl několikrát také udělat ty, k čemuž jsem tě několikrát v minulosti vyzíval. Odpověď já nefotím = neuspokojivá. Je to o tom, že když fotíš a neumíš si to vychutnat přes objektiv, tak z výstavy nic nemáš! Navíc na ty kamarády které se těšíš po roce a někdy i déle nemáš moc času. Mohl bych už vyprávět. Není to o předpojatosti vůči tobě, nechtěl jsem ani reagovat, ale nemám rád když někdo něco napíše a je to jinak. Díky

Zdravím Bohouši, že to bylo napsáno v textu příspěvku, je přehlédnutelné. Já měl na mysli např. takovou upoutávku, jakou byla v roce 2015 jako samostatnou, pro mně nepřehlédnutelnou. Vždyť víš, jak tam bylo každý den "přihořívá" atd. Já o té výstavě samozřejmě věděl, ostatně jako o dalších, protože český stavák je můj život a nikdy, pokud to jde, si nenechám ujít žádnou příležitost se na něj přijet podívat. Bohužel zítra máme naháňku na černou a tak jsem vyrazil už dneska. Mrzí mi, že tam bylo, nebo spíše nebylo nic k prodeji, protože potřebuji něco do krve červených rovných, či lysých a černých sedlatých. Že se sem dávají fotky po výstavě je mi jasný, taky jsem napsal "následných fotek". Nic v tom nehledej. Mně jen zarazila prázdná hala cca 1 hod od otevření, kde bylo asi 4-5 návštěvníků. Zdraví S.Toman.

10.12.2017 17:51
kchchp

XXX.XXX.7.52

L.

13.12.2017 13:19
cajzek

XXX.XXX.168.65

Hezká výstava, poděkování všem, kdo se o to zasloužili.Vystaveno 1205 holubů, posuzování bodovým způsobem, tak jak to u českého staváka má být.

13.12.2017 13:38
st.toman

XXX.XXX.32.219

cajzek napsal(a):
Hezká výstava, poděkování všem, kdo se o to zasloužili.Vystaveno 1205 holubů, posuzování bodovým způsobem, tak jak to u českého staváka má být.

Přesně tak, bodový způsob je pro laickou i častokráte pro začátečnickou chovatelskou veřejnost nejpřesnější a hlavně nejpřehlednější. Bohužel to někteří pomazaní né a né uznat. Je to určitě na škodu hlavně holubářů a i holubů. Strávil jsem v pátek mezi klecemi skoro dvě hodiny a pořád jsem se k některým jedincům, barvám, či kresbám vracel. To víš Vláďo, my Jihočeši jsme holt tvrdý palice a těžko to někdo napraví. Ať to staví, ať to bouchá, za chvilku je jaro a to je nejkrásnější chvíle na staváčkářském dvoře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík