Dobrý den!!
Potřebuji poradit. Mám už 2 roky kastrovaného kocourka - venku i doma. Teď jsem se ujala dvou bezprizorních vychrtlinek, jsou to kocouři 1 a 3 roky, nekastrovaní. Bydlí ve sklepě a chodí za námi po zahradě jako psi a vše je OK - až na mého původního kocourka. Ten má trauma, je z nich hrozně nervózní, nevychází s nimi. Když doma spí a já kolem něj projdu strašně se vyděsí a ukryje se pod gaučem. To nikdy dřív nedělal. Také přestal chodit ven a mazlit se jako dřív. Myslíte, že by situaci vyřešila kastrace těch dvou darebáků (no stejně je nechám vykastrovat tak jako tak, otázka je, jestli si je můžu nechat) nebo že se prostě 3 kocouři v jednom domě nesnesou?
tritteny
napsal(a):
Dobrý den!!
Potřebuji poradit. Mám už 2 roky kastrovaného kocourka - venku i doma. Teď jsem se ujala dvou bezprizorních vychrtlinek, jsou to kocouři 1 a 3 roky, nekastrovaní. Bydlí ve sklepě a chodí za námi po zahradě jako psi a vše je OK - až na mého původního kocourka. Ten má trauma, je z nich hrozně nervózní, nevychází s nimi. Když doma spí a já kolem něj projdu strašně se vyděsí a ukryje se pod gaučem. To nikdy dřív nedělal. Také přestal chodit ven a mazlit se jako dřív. Myslíte, že by situaci vyřešila kastrace těch dvou darebáků (no stejně je nechám vykastrovat tak jako tak, otázka je, jestli si je můžu nechat) nebo že se prostě 3 kocouři v jednom domě nesnesou?
A jak dlouho si na sebe zvykají? Tři kocouři rozhodně mohou žít pohromadě, např. i moje kamarádka má v bytě tři kocoury (samozřejmě vykastrované), ale musíte počítat, že seznamování dospělých zvířat může nějakou dobu trvat (týdny i měsíce). Rozhodně musíte svému původnímu kocourovi dát najevo, že se příchodem "vetřelců" nic pro něj nezměnilo a že ho máte stejně rádi a budete ho stejně rozmazlovat jako předtím a. Rozhodně doporučuji oba nově příchozí kocoury co nejdříve nechat vykastrovat jakmile to jejich zdravotní stav dovolí, myslím že právě to že nejsou vykastrovaní nejvíc přispívá ke stavu vašeho staršího kocoura.