natyna
napsal(a):
Poradí mi někdo, co mám dělat, když moje 2 roky stará kočka začala před pár dni mi dělat bobky za sedačkou a čůrat za skříň? Kočkolit má čistý a chodí do něj když jí do obýváku nepustím. Nikdy před tím to nedělala. Kastrovaná neni a v říji momentálně taky ne. Moc děkuji.
Přečtěte si na nemoderované diskusi na str. 2 příspěvek "kastrovaná kočka močí mimo záchod". Pokud to nepůjde jinak, vůbec ji do obýváku nepouštějte.
natyna
napsal(a):
Poradí mi někdo, co mám dělat, když moje 2 roky stará kočka začala před pár dni mi dělat bobky za sedačkou a čůrat za skříň? Kočkolit má čistý a chodí do něj když jí do obýváku nepustím. Nikdy před tím to nedělala. Kastrovaná neni a v říji momentálně taky ne. Moc děkuji.
Mám doma v bytě kočku, už 7 let.Není to má první bytová kočka, i když říkám, že naše kočka je 100% čistotná, taky má občas , jako každá kočka,nějaký "úlet" a něco po ni najdu.Je to sice třeba jen dvakrát do roka, ale naštve to.Ale všímám si, že to kočky dělají z trucu, aby na sebe upozornily, nebo jako naschvál, když je třeba párkrát vyženete ze stolu..
. Vzpomínám , kdysi jsem měla ruskou modrou kočku v bytě, dobývala se mi na křečka a dostala za to, a zavřela jsem ji do pokoje. Během 30 minut byla uprostřed pokoje hromada
.
I sestra vyprávěla, že pokud chtěla, aby její siamka byla opravdu čistotná, že jí musela stále dokazovat, jak ji miluje, a jaká je číča hodná...
Někdy to kočka udělá z rozmaru, takže jsme hned kočku potrestali, a omezili pohyb po domě, třeba jen na jednu místnost.Pár dní jsme s ní "nemluvili", ona byla taky uražená.A pak postupně zvětšovali rajon otvíráním místností...Vždycky to pomohlo, ale pak jsme si zas uraženou kočku získávali dobrůtkama, a museli jí tvrdit, jak ji milujeme.
Na Vašem místě bych se snažila kočku fakt hlídat, a snažit se přistihnout při činu.A pak rázně potrestat.
Přeji Vám , ať to vyjde. Jitka
Pokud kočka provede potřebu mimo WC, jedná se většinou o 2 možné příčiny. Jednak zdravotní - např. onemocnění ledvin (především u starších koček) , nebo se jedná o emocionální problém (stres, pořízení dalšího zvířátka, nový "člověčí" spolubydlící, či jakákoli změna - kočky jsou na změny velice citlivé). Tímto způsobem nám kočka dává najevo, že je něco v nepořádku. Na uklidnění kočky existují přípravky na bázi feromonů, které mohou nečistotu u kočky vyřešit, pokud se ovšem vyloučí zdravotní příčina vykonávání potřeb mimo kočičí záchod. Určitě není vhodné kočku trestat!!!
Přesně tak, dobrý den!
Kočku netrestat! To je naprostá blbost! kočky nikdy netrestejte budete je frustrovat, že je nemáte ráda a také mohou začít dělat tyto potřeby mimo záchod.
Feliway spray i do defuzér do zásuvky (nej cena na zoofast.cz) učinkuje právě proti tomu, co píšete, dále Bachovy kapky na stres anebo krizová esence. Kočka musí cítit vaši lásku a pozornost.
Místa, kde kočka udělá potřabu desinfikujte, ale kočku držte v jiné místnosti, dokud desinfekce vyschne. Kdyby kočka přešla tlapkami po mokrém a pak se olízala, což udělá na 100 procent může se vám otrávit. Používejte na podlahy Sanytol a jako postřik proti bakteriím Desprej. Všude čtěte návody a kočku dejte jinam dokud vše důkladně neuschne.
Naše kočka i přes to začala stříkat a bylo to nesnesitelné. Bylo to ale způsobeno častými říjemi a existuje jedna pomoc a to injekce proti mrouskání,kočka je pak klidnější, mazlivější a neříjí půl roku až rok a půl. Zeptejte se svého veterináře!
Držím palce,
Dobrý den,
Zkuste kočičce přesunout WC na nějaké klidné místo, aby měla soukromí, vyměnit typ kočkolitu apod. Takovéto problémy mohou být způsobeny například ze stresu. Důvodem však mohou být i zdravotní problémy, a proto bych se ještě poradila s veterinářem,. Svůj dotaz můžete zaslat veterináři Puriny One. Online poradnu naleznete zde:http://www.purina-one.cz/poradna/.