Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2010 20:01
jituliino

XXX.XXX.64.250

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli v tomto mladém kocourkovi vidíte "normální" pouliční kočku nebo něco vznešenějšího?? Je mi záhadou. Díky moc smajlík

27.12.2010 22:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

No, vypadá to, že v něm je něco z nějakého orientálního plemene - díky té užší hlavičce, ale jaké to opravdu netuším. :-) Zajímavé je, že má různě barevná očka. Vypadá to trochu komicky. :-)

27.12.2010 22:28
krysak

XXX.XXX.3.66

Přesně takové kotě nám jednou někdo hodil do dvora, ale zjistilo se, že je hluchý.... Vzali si ho naštěstí hodný lidi do bytu.

28.12.2010 07:22
jituliino

XXX.XXX.64.250

Tak hluchý není...to je vidět když zašustím s pytlíkem od granulí nebo když pípne mikrovlnka....to ho mám hned za zadkem :-)) je to právě taky nalezenec...přitoulal se k nám. A právě se nám "nezdá" že by to měla být obyč kočka, právě tím že je celý bílý a má každé oko jiné. Když jsem se dívala po inzerátech tak mi to celkově připomínalo britskou bílou :-)) (teď mě možná jejich chovatelé pošlou do háje). Ale nevím no, v kočkách se vůbec nevyznám, mě připadají všechny stejné :-)

28.12.2010 07:53
alenav

XXX.XXX.28.143

Britská kočka je zavalitá silná kočka se širokou hlavou a silnýma nohama, která s touto štíhlou kočičkou opravdu nemá nic společného. Spíš může jít o krátkosrstého křížence turecké angory, která se v bílé barvě chová asi nejčastěji. Různooká bílá kočka ale není nic tak neobvyklého, může se vyskytovat u většiny běžně chovaných kočičích plemen a na každé kočičí výstavě se dvě nebo tři takové kočky různých plemen najdou. Ve své genetické výbavě mají tuto barvu i domácí kočky, ale obvykle ji najdete spíš u koček chovaných v bytě. U venkovních koček je to vzácnost hlavně kvůli tomu že bílá kočka je venku dost nápadná a navíc často bývá hluchá a tak má menší šanci na přežití než třeba mourinka nebo černá kočka.

28.12.2010 09:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

jituliino napsal(a):
Tak hluchý není...to je vidět když zašustím s pytlíkem od granulí nebo když pípne mikrovlnka....to ho mám hned za zadkem :-)) je to právě taky nalezenec...přitoulal se k nám. A právě se nám "nezdá" že by to měla být obyč kočka, právě tím že je celý bílý a má každé oko jiné. Když jsem se dívala po inzerátech tak mi to celkově připomínalo britskou bílou :-)) (teď mě možná jejich chovatelé pošlou do háje). Ale nevím no, v kočkách se vůbec nevyznám, mě připadají všechny stejné :-)

Britka tam určitě nebude - ty jsou opravdu zavalité až až. Viz foto našeho kocourka.:) Na pohled má Váš kocourek užší hlavičku, která je obvyklá např. u siamských, orientálních a podobných koček.

Máma měla jako dítě doma kočičku - obyč. venkovní čičina s užší hlavičkou a zbarvení jako čistokrevná siamská kočena. Byla fakt pěkňounká. :-) Do teď nikdo neví, kde se ty geny vzaly.

4.1.2011 23:22
corin

XXX.XXX.127.17

Postavou, tvarem hlavy a částečně i barvou oka tam vidím siamku. To druhé netuším... Ale je krásný!

5.1.2011 09:13
jituliino

XXX.XXX.64.250

Ahoj, děkuju všem co přispívali za názor. smajlík

23.1.2011 16:39
formule99

XXX.XXX.248.95

lavacca napsal(a):
No, vypadá to, že v něm je něco z nějakého orientálního plemene - díky té užší hlavičce, ale jaké to opravdu netuším. :-) Zajímavé je, že má různě barevná očka. Vypadá to trochu komicky. :-)

Neřekl bych, že to vypadá komicky. Jisté plemeno koček se tímto znakem vyznačuje. Jen si teď nemohu vzpomenout jaké.

23.1.2011 17:28
alenav

XXX.XXX.28.143

formule99 napsal(a):
Neřekl bych, že to vypadá komicky. Jisté plemeno koček se tímto znakem vyznačuje. Jen si teď nemohu vzpomenout jaké.

Různě barevné oči může mít řada plemen a dokonce i domácí kočka.

25.1.2011 08:24
balisek

XXX.XXX.177.233

Bílé kočky vždy vypadají ušlechtile a tak trochu exoticky, takže řada lidí apriory předpokládá, že se musí jednak o nějaké plemeno, Až na zřídkavé výjimky se však jedná o "obyčejné" kočky domácí. Bílá barva u domácí kočky sice není úplně běžná, přesto se nejedná o žádnou raritu - vyskytuje se o u 5% populace.

Relativně nízké procento je dáno jednek principem dědičnosti barev (bíle kotě musí mít alespoň jednoho rodiče bílého s dominantním genem W pro bílou) a jednak tím, že bílé kočky jsou přirozenou cestou eliminovány z dalšího rozmnožování. S bílou barvou se váže geneticky podmíněná hluchota (až 80% bílých koček neslyší). Hluchá kočka je velice hendikepována jak při získávání obživy, tak v reakcích na případná rizika (auta, psi atd.). Nejsou-li v bytě, dožívají se jen nízkého věku a kolikrát se ani nestihnout zapojit do reprodukčního cyklu.

Žádné konkrétní plemeno ve Vaší kočičce nehledejte - je to obyčejná kočka domácí v bílé barvě. Přesto je velice krásná a různobarevné oči jí ještě přidávají na exotickém výrazu!

PS: Kočka určitě nenese žádné znaky orientálky nebo siamky.

LPS Shantai

7.12.2015 18:38
LPS Shantai

XXX.XXX.140.178

Má každé oko jinné :3

LPS Shantai

7.12.2015 18:42
LPS Shantai

XXX.XXX.140.178

Asi jsi myslel Tureckou van...? :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík