Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli v tomto mladém kocourkovi vidíte "normální" pouliční kočku nebo něco vznešenějšího?? Je mi záhadou. Díky moc
Tak hluchý není...to je vidět když zašustím s pytlíkem od granulí nebo když pípne mikrovlnka....to ho mám hned za zadkem je to právě taky nalezenec...přitoulal se k nám. A právě se nám "nezdá" že by to měla být obyč kočka, právě tím že je celý bílý a má každé oko jiné. Když jsem se dívala po inzerátech tak mi to celkově připomínalo britskou bílou
(teď mě možná jejich chovatelé pošlou do háje). Ale nevím no, v kočkách se vůbec nevyznám, mě připadají všechny stejné
Britská kočka je zavalitá silná kočka se širokou hlavou a silnýma nohama, která s touto štíhlou kočičkou opravdu nemá nic společného. Spíš může jít o krátkosrstého křížence turecké angory, která se v bílé barvě chová asi nejčastěji. Různooká bílá kočka ale není nic tak neobvyklého, může se vyskytovat u většiny běžně chovaných kočičích plemen a na každé kočičí výstavě se dvě nebo tři takové kočky různých plemen najdou. Ve své genetické výbavě mají tuto barvu i domácí kočky, ale obvykle ji najdete spíš u koček chovaných v bytě. U venkovních koček je to vzácnost hlavně kvůli tomu že bílá kočka je venku dost nápadná a navíc často bývá hluchá a tak má menší šanci na přežití než třeba mourinka nebo černá kočka.
jituliino
napsal(a):
Tak hluchý není...to je vidět když zašustím s pytlíkem od granulí nebo když pípne mikrovlnka....to ho mám hned za zadkem je to právě taky nalezenec...přitoulal se k nám. A právě se nám "nezdá" že by to měla být obyč kočka, právě tím že je celý bílý a má každé oko jiné. Když jsem se dívala po inzerátech tak mi to celkově připomínalo britskou bílou
(teď mě možná jejich chovatelé pošlou do háje). Ale nevím no, v kočkách se vůbec nevyznám, mě připadají všechny stejné
Britka tam určitě nebude - ty jsou opravdu zavalité až až. Viz foto našeho kocourka.:) Na pohled má Váš kocourek užší hlavičku, která je obvyklá např. u siamských, orientálních a podobných koček.
Máma měla jako dítě doma kočičku - obyč. venkovní čičina s užší hlavičkou a zbarvení jako čistokrevná siamská kočena. Byla fakt pěkňounká. Do teď nikdo neví, kde se ty geny vzaly.
lavacca
napsal(a):
No, vypadá to, že v něm je něco z nějakého orientálního plemene - díky té užší hlavičce, ale jaké to opravdu netuším. Zajímavé je, že má různě barevná očka. Vypadá to trochu komicky.
Neřekl bych, že to vypadá komicky. Jisté plemeno koček se tímto znakem vyznačuje. Jen si teď nemohu vzpomenout jaké.
Bílé kočky vždy vypadají ušlechtile a tak trochu exoticky, takže řada lidí apriory předpokládá, že se musí jednak o nějaké plemeno, Až na zřídkavé výjimky se však jedná o "obyčejné" kočky domácí. Bílá barva u domácí kočky sice není úplně běžná, přesto se nejedná o žádnou raritu - vyskytuje se o u 5% populace.
Relativně nízké procento je dáno jednek principem dědičnosti barev (bíle kotě musí mít alespoň jednoho rodiče bílého s dominantním genem W pro bílou) a jednak tím, že bílé kočky jsou přirozenou cestou eliminovány z dalšího rozmnožování. S bílou barvou se váže geneticky podmíněná hluchota (až 80% bílých koček neslyší). Hluchá kočka je velice hendikepována jak při získávání obživy, tak v reakcích na případná rizika (auta, psi atd.). Nejsou-li v bytě, dožívají se jen nízkého věku a kolikrát se ani nestihnout zapojit do reprodukčního cyklu.
Žádné konkrétní plemeno ve Vaší kočičce nehledejte - je to obyčejná kočka domácí v bílé barvě. Přesto je velice krásná a různobarevné oči jí ještě přidávají na exotickém výrazu!
PS: Kočka určitě nenese žádné znaky orientálky nebo siamky.
LPS Shantai

XXX.XXX.140.178
Má každé oko jinné :3
LPS Shantai

XXX.XXX.140.178
Asi jsi myslel Tureckou van...? :D.