Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ještěrka

1.2.2011 10:25
Ještěrka

XXX.XXX.117.184

Včera mi náhle umřel kocourek - 5let. Večer v 18.30, po 30 minutách pobytu venku se objevil u dveří, dávil a potácel se. Měl trochu průjem, ale hodně slinil. Pokoušel se vstát, padal a naříkal. Pak stichl a o půl noci umřel. Rána a veterináře se nedožil.
Bydlím na samotě, proto nevím jak a čím by se mohl otrávit. Nevypadal, že by byl pokousaný od psa a auta tady nejezdí.
Nevíte někdo o co by se mohlo jednat? (Před 2 roky totéž postihlo kočičku.)
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2011 20:57

Karbofuran nebo látky na podobném principu, karbamáty a organofosfáty. Typické příznaky otravy, slinění, průjem, potácení se a rychlá smrt...

23.2.2011 17:58
horallka

XXX.XXX.48.123

Ještěrka napsal(a):
Včera mi náhle umřel kocourek - 5let. Večer v 18.30, po 30 minutách pobytu venku se objevil u dveří, dávil a potácel se. Měl trochu průjem, ale hodně slinil. Pokoušel se vstát, padal a naříkal. Pak stichl a o půl noci umřel. Rána a veterináře se nedožil.
Bydlím na samotě, proto nevím jak a čím by se mohl otrávit. Nevypadal, že by byl pokousaný od psa a auta tady nejezdí.
Nevíte někdo o co by se mohlo jednat? (Před 2 roky totéž postihlo kočičku.)
Děkuji.

To je mi moc líto smajlík Chápu jak vám musí být,my jsme po vánocích přišli o našeho milovaného kocourka smajlík Byli mu 3 roky a přišli jsme o něj ůplně neobviklím až neuvěřitelným způsobem smajlík Když číhal na myšky na rozlehlém poli kosek za domem,naletěli na něj dravci (asi káňata,nevím nepoznám co to bylo) a roztrhali ho smajlík smajlík Kocourek byl velmi bystrý,rychlý...jenže ptáky sám lovil takže nějaký takový ůtok ze vzduchu vůbec nečekal smajlík Nikdy na něj nezapomeneme ,byl to náš Mišáček miláček smajlík

23.2.2011 20:22
danurba

XXX.XXX.40.197

Cože??? To snad neí možný!! Vy jste to viděli, nebo si to jen myslíte? Přemýšlím, který náš dravec by uměl roztrhat kočku, snad jedině havrani nebo krkavci?

24.2.2011 08:37
horallka

XXX.XXX.48.123

danurba napsal(a):
Cože??? To snad neí možný!! Vy jste to viděli, nebo si to jen myslíte? Přemýšlím, který náš dravec by uměl roztrhat kočku, snad jedině havrani nebo krkavci?

smajlík V době kdy jsme kocourka hledali,šel náš známý na procházku po poli s malinkým psem na vodítku.Pořád kolem poletovali(podle mně jsou to káňata) a jak zbystřili toho psa letěli na něj!Pán je doslova odháněl od sebe hůlkou smajlík Pak šel kousek dál a ve sněhu našel onoho kocourka s čerstvě rozpáraným břichem a vybranýma vnitřnostma. Tuhle zimu je jich tu tolik,že to jsem ještě neviděla.Hodně lidí si na svích polích zatloukli taková ty bidla,a oni se tam pořád drží.Pořád tam sedí a poletují.Když jsem to řekla ségře co se stalo,tak ta hned vzpomněla jak si její spolupracovnice koupila yorkšíra za 25tis,slavili něco na zahradě,spousta lidí,pes běhal kolem.A jak se ten pes vzdálil od lidí najednou přilítl obrovskej pták drapl psa a odletěl...všichni co tam byli to viděli!Jen stáli s otevřenou pusou...Věřím že toho kocoura dostali,když naletěli 2nebo víc(což oni dělají) tak nemněl šanci se ubránit.Od psa by se nenechal chytit to vím 100% smajlík Vemte si že bezproblémů tito ptáci chytí velkého zajíce...Když mají hlad,je jim jedno-kočka nebo zajíc.smajlík

24.2.2011 08:46
horallka

XXX.XXX.48.123

Byli to sokoli nebo káňata smajlík

25.2.2011 13:01
krysak

XXX.XXX.147.214

horallka napsal(a):
smajlík V době kdy jsme kocourka hledali,šel náš známý na procházku po poli s malinkým psem na vodítku.Pořád kolem poletovali(podle mně jsou to káňata) a jak zbystřili toho psa letěli na něj!Pán je doslova odháněl od sebe hůlkou smajlík Pak šel kousek dál a ve sněhu našel onoho kocourka s čerstvě rozpáraným břichem a vybranýma vnitřnostma. Tuhle zimu je jich tu tolik,že to jsem ještě neviděla.Hodně lidí si na svích polích zatloukli taková ty bidla,a oni se tam pořád drží.Pořád tam sedí a poletují.Když jsem to řekla ségře co se stalo,tak ta hned vzpomněla jak si její spolupracovnice koupila yorkšíra za 25tis,slavili něco na zahradě,spousta lidí,pes běhal kolem.A jak se ten pes vzdálil od lidí najednou přilítl obrovskej pták drapl psa a odletěl...všichni co tam byli to viděli!Jen stáli s otevřenou pusou...Věřím že toho kocoura dostali,když naletěli 2nebo víc(což oni dělají) tak nemněl šanci se ubránit.Od psa by se nenechal chytit to vím 100% smajlík Vemte si že bezproblémů tito ptáci chytí velkého zajíce...Když mají hlad,je jim jedno-kočka nebo zajíc.smajlík

když naletěli 2nebo víc(což oni dělají)

To je jak z hororu Ptáci :-) ještě jsem neviděla, že by káňata útočila ve smečce :-) :-)) Je smutný, co se stalo vašemu kocourkovi, ale té historce s dravci, které odháněl pán od psa holí, vůbec nevěřím. To už je pravděpodobnější, že ho dostal pes, na poli se kočce špatně prchá.

25.2.2011 13:23
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Dravci ? To nevím , ale zažila jsem na vlastní oči vrány a straky . Kočka přilepená ke větvi . . . .
Slyšela jsem křik ptáků a slétali se další , kočka se bála byt' jen pohnout - shodili by ji , nalétavali na ni.
1x to byly straky , podruhé vrány.

25.2.2011 15:34
danurba

XXX.XXX.204.155

Pokud měli na stromě hnízdo, je to pochopitelné. Brali kočku jako vetřelce a snažili se jí všemi prostředky zahnat. Ale nezdá se mi, že by káně zaútočilo na kocoura, možná tak ještě na dvouměsíční kotě. Ani nevěřím, že káně uloví zajíce. Spíš ho najde pošlého a pochutná si na něm.
Jedině, jetli nějakému sokolníkovi neuletěl větší dravec, orel nebo tak. Kousek od nás je hrad Rabí, tam sokolníci měli kondora, kterému se občas podařilo při předvádění chytit příhodný vítr a jednou ho našli na druhém konci republiky. Ale neuměl lovit.

25.2.2011 21:57
horallka

XXX.XXX.48.123

krysak napsal(a):
když naletěli 2nebo víc(což oni dělají)

To je jak z hororu Ptáci :-) ještě jsem neviděla, že by káňata útočila ve smečce :-) :-)) Je smutný, co se stalo vašemu kocourkovi, ale té historce s dravci, které odháněl pán od psa holí, vůbec nevěřím. To už je pravděpodobnější, že ho dostal pes, na poli se kočce špatně prchá.

Kdybych to neviděla a nezažila taky nevěřím... Odnesl i toho psa a vidělo to přes 10lidí na vlastní oči.Mněli asi hlad proto udělali takovejto ůtok.Teť jak slezl sníh tak je jich ta míň ale celou zimu jsem tam chodila několikrát denně a pořád tam kroužili nad polama a číhali... smajlík Neůtočili na pána ale na toho jeho malýho psa chápete...dokud nezažijete a neuvidíte asi neuvěříte. Taky mne hned napadlo že to mohl být pes ale sníh nám byl největším důkazem- žádné stopy od psa tam opravdu nebyly smajlík

26.2.2011 06:34
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

danurba napsal(a):
Pokud měli na stromě hnízdo, je to pochopitelné. Brali kočku jako vetřelce a snažili se jí všemi prostředky zahnat. Ale nezdá se mi, že by káně zaútočilo na kocoura, možná tak ještě na dvouměsíční kotě. Ani nevěřím, že káně uloví zajíce. Spíš ho najde pošlého a pochutná si na něm.
Jedině, jetli nějakému sokolníkovi neuletěl větší dravec, orel nebo tak. Kousek od nás je hrad Rabí, tam sokolníci měli kondora, kterému se občas podařilo při předvádění chytit příhodný vítr a jednou ho našli na druhém konci republiky. Ale neuměl lovit.

- hnízdo tam nebylo . Stalo se to v zimě , na stromě zbyl sem tam nějaký ořech .
Vrány i straky se vyloženě svolávaly . . . . . naštěstí byly plaché a stačilo , že jsem se objevila . . . .

27.3.2011 14:23

máme několik venkovních koček a psy , ted na jaře jsem k ránu slyšela strašný nářek , myslela sem že se kočky perou , jedno loňské kotě zmizelo , musel ho odnést nějaký dravý pták , protože zvíře které přijde po zemi např. liška ,cizí pes apod. by psi roztrhali a myslím že by se ani nedostalo přes plot, takže kocourka fakt odnesl nějaký dravec ,je mě ho líto byl ze všech koček ten nejhezčísmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík