18ti denní kotě ještě nevidí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2011 15:47
j88

XXX.XXX.75.234

Naše kočka -perská zlatá činčila porodila 4 koťata, třem koťatům se začala otevírat očka 8-10 den, ale tomu čtvrtému, největšímu, nejdravějšímu a nejčilejšímu kotěti pořád nic. Máte s tím někdo zkušenosti?Zdá se mi to již dost dlouho.Začínám mít obavy, jestli tam ta očička vůbec má. smajlík

14.7.2011 18:52
lavacca

XXX.XXX.1.1

To je opravdu divné, zašla bych s ním k veterináři. Ještě bych to možná chápala u nějakého nedochůdčete, ale píšete, že je to to největší kotě...smajlík

20.7.2011 09:49
j88

XXX.XXX.75.234

Tak se podezření bohužel potvrdilo,včera jsme byli u veterináře, koťátko má vrozenou vývojovou vadu-nemá očička.smajlík...

20.7.2011 11:10
danurba

XXX.XXX.40.197

Je to sice smutné, ale není to důvod k zoufání. Jelikož kocourek nevidí od narození, bude mít daleko vyvinutější další smysly a pro běžný život u milujících lidí v bezpečném prostředí mu to vadit nebude. Kočka se stejně hodně orientuje sluchem a hmatem. Myslím, že vám, nebo někomu jinému může udělat ještě hodně radosti.

20.7.2011 18:11
j88

XXX.XXX.75.234

Koťátko si určitě necháme doma.Bude ve společnosti maminy a dalších 3 koček, tak doufám, že když se mu budeme všichni společně věnovat, abychom mu jeho handicap usnadnili, že to bude taky v podstatě jinak zdravé a veselé koťě. Pokud máte někdo s nevidomou kočičkou doma zkušenosti, budu ráda, když mi napíšete svoje postřehy a tipy (čeho se třeba vyvarovat, jak jim usnadnit život,tipy na hračky apod. )...a já sem časem můžu napsat ty svoje..:-)..

21.7.2011 16:46
ufounek2

XXX.XXX.170.29

Tak se hlásím do klubu slepích kočiček :-) nášeho kocourka jsme si brali s tím že jedno očíčko ještě půjde zachránit ale nebylo tomu tak a nezbyvalo nic jiného než ho vyoperovat.Ze začátku jsme se docelá báli toho jak to bude zvládat ale je moc šikovný běhá skáče hraje si jako normální kotě občas sice do něčeho ještě narazí ale zlepšuje se:-).Hraček si moc nevšímá zato moc rád loví něčí nohy nebo ruce.

22.7.2011 08:10
j88

XXX.XXX.75.234

To jsem ráda, že jste napsala...Já taky věřím, že se s tou slepotou vyrovná, jinak se totiž projevuje jako normální hravé koťátko-už (jako první) "přepadává" ostatní sourozence a hraje si,určitě má nejvyvinutější čich a sluch, reaguje na tyto podněty vždy jako první. Zpočátku jsem měla obavy, aby se spíš netrápil, ale už si to nemyslím. Dostal jméno Maxík-:-).Časem sem zas napíšu, jak se mu daří a přidám nějakou tu fotku.:-)

4.8.2011 21:22
danurba

XXX.XXX.40.197

tak jak to pokračuje se slepým kotětem? Co už umí, neumí, jaks e chová...povídejte, zajímá mě to a asi nejen mě

5.8.2011 09:51
j88

XXX.XXX.75.234

Moc mně to každý den mile překvapuje,jak je koťátko
-Maxík každý den aktivnější,už začal (samozřejmě jako první) ochutnávat masíčko a granulky,
na zavolání přiběhne hnedka přímo za hlasem, natrénoval si seskok ze sedačky (kam se rád vydrápe a vyžaduje mazlení:-)), naučil se jako první vylézt na malé škrabadlo,dokonce si hraje i s hračkami na něm zavěšenými,rád si hraje se zakroucenou šňůrkou (taková ta na převázání dárků), pobíhá po obýváku velice rychle a bez prolémů se orientuje v prostoru.A to to nemá zrovna jednoduché-máme v obyváku ještě voliéry s papoušky, ze začátku občas do nějaké nohy od voliéry narazil, ale tedka už to má zmapované, když se díváme, jak všechna 4 koťátka pobíhají a hrají si, kdo by to nevěděl, že zrovna tohle kotě nevidí, ani by to nepoznal-jen ta krásná kukadla chybí, ale za to má vyvinutější sluch a čich...musím říct, že jsem spíš očekávala, že to bude problematické, ale zatím opravdu žádný problém a bude to úžasný mazlík:-)

5.8.2011 15:05
lavacca

XXX.XXX.1.3

Ta to je fajn, že se mu daří. Taky jsem čekala, že to bude mít těžší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík