Náš kocour byl éro...nestále si chtěl jen hrát takže jsem to většinou odnášela já O nějakém mazlení jsem si mohla nechat jen zdát. Po kastraci se sklidnil a teď přijde sám a dožaduje se mazlení. Lehává vedle mě a packou mi jasně dává najevo že se mu musím věnovat
Nám kastrace pomohla. Za začátku po ní nebyly změny znát ale časem z něho je prvotřídní mazel
lucielhotáková
napsal(a):
Náš kocour byl éro...nestále si chtěl jen hrát takže jsem to většinou odnášela já O nějakém mazlení jsem si mohla nechat jen zdát. Po kastraci se sklidnil a teď přijde sám a dožaduje se mazlení. Lehává vedle mě a packou mi jasně dává najevo že se mu musím věnovat
Nám kastrace pomohla. Za začátku po ní nebyly změny znát ale časem z něho je prvotřídní mazel
Ještě jsem se chtěla zeptat na jednu věc. Naše kočička se bojí lidi, ale jak byla malá (3 měsíce), tak se cizích lidí vůbec nabála. Myslíte, že po kastraci její strach z cizích lidi zmizí? Nesnáším hlášky našich známých, že naše kočka je zlá, škrábavá a nepřátelská. Ona je fakt super číča, a nikdy bych ji nedala někde darovat nebo tak...
Kocour se bál ze začátku hlavně chlapů - ale to bylo tím že veterinář byl taky chlap ALe celkově lidi moc nemusel,ale zlepšil se a teď chodí návštěvy vítat. Docela mi pomohla kamarádka jelikož mu nosila pamlsky a tak.. a on si prostě vyčůránek spojil že když přijde někdo nový tak něco dobrýho dostane. Je hrozně na pamlsky a tohle jeho strach fakt překonalo. Ale samozřejmě záleží na jeho náladě. Někdy když přijde návštěva a nemá náladu tak nepomůže ani sebelepší pamlsek.
lucielhotáková
napsal(a):
Kocour se bál ze začátku hlavně chlapů - ale to bylo tím že veterinář byl taky chlap ALe celkově lidi moc nemusel,ale zlepšil se a teď chodí návštěvy vítat. Docela mi pomohla kamarádka jelikož mu nosila pamlsky a tak.. a on si prostě vyčůránek spojil že když přijde někdo nový tak něco dobrýho dostane. Je hrozně na pamlsky a tohle jeho strach fakt překonalo. Ale samozřejmě záleží na jeho náladě. Někdy když přijde návštěva a nemá náladu tak nepomůže ani sebelepší pamlsek.
No my máme kočičku. Snad už přestane bát.
plisak
napsal(a):
to bude opradu lepší, pokud se bude venku bát pokud sejí změnila povaha, mohlo to být i na základě špatné zkušenosti a ta nezmizí ani po kastraci. Našim kočkám se povaha nijak nezměnila, jen kocour má na rodinu více času, porotože se netoulá.
Po kastraci prý kočka přilne více k majiteli. Copak Vaše kočky nebyly po kastraci mazlivější. Naše kočka se právě nebojí lidí, když je venku. Nevím z jakého důvodu, ale prostě se dá pohladit, všecko :) Doma syčí.
momi
napsal(a):
Po kastraci prý kočka přilne více k majiteli. Copak Vaše kočky nebyly po kastraci mazlivější. Naše kočka se právě nebojí lidí, když je venku. Nevím z jakého důvodu, ale prostě se dá pohladit, všecko :) Doma syčí.
naše kočky byly dostatečně mazlivé už před kastrací a kastrací nepozoruju změny. U holek vůbec ne a dospělý kocour má více času na rodinu tedy i více času na mazlení. Netloustnou, neblbnou, jsou prostě stejné jako dřív. Lidí venku se bojí, ale nevím o žádné špatné zkušenosti, kterou by prošly a cizích lidí doma si nevšimají, pokud lidé nedělají rozmáchlá gesta, pak kočky prchají.
googer

XXX.XXX.250.156
Kočka je osobnost a nenechá si rozkazovat jako pes. I v tom spočívá kouzlo koček.
Já osobně mám kočky radši než psy. Většinou jsou po kastraci klidnější a mazlivější, ale ta samá osobnost tam zůstane. U kocourů je ta změna výraznější, neboť jsou méně mazliví.
Srst dorůstá rychle a strach z lidí má své výhody i nevýhody. Většinou si kočky například návštěv nevšímají.