Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2013 20:40
momi

XXX.XXX.92.42

Prosím, potřebuji vaší radu.
Moje kočka už asi po 3 nebo 4 krát čůrá mimo záchod. Kastrovaná ještě není, ale jdeme ji kastrovat už asi za 1 týden, musíme se ještě domluvit s veterinářem. Kočka čůrá na ty sama místa. Poprve čůrala asi 2 krát při dveřích v rohu, všechno vždy dezinfikuií octem. Někteří mi říkali, že může být nemocná nebo nachlazená, ale ona vůbec ven nechodí, takže jak by mohla onemocnět? Mám pocit, že značkuje, protože ona vždy čůrá na ty stejná místa. Myslíte, že po kastraci už bude všechno v pořádku? Že nebude chodit značkovat byt? Dělaly to vaše kočky taky?

P.S. Nejzajímavější je, že někdy čůra i do svého WC a kadí do WC pořád. A co když se nám k něčemu mstí?

Děkuji :(

8.6.2013 13:02
plisak

XXX.XXX.236.4

nepomohl by druhý záchod?

8.6.2013 14:49
alenac

XXX.XXX.113.77

Kočka může klidně značkovat, pořád odkládáte kastraci a tohle je následek. Může mít taky zánět močových cest, i když píšeš, že nechodí ven (ale jinde jsi tvrdila, že ji ven bereš ... tak nevím, co si z toho mám vybrat). Totiž to tvoje "kvalitní krmivo" jako je whiskas a spol. může mít neblahý vliv na ledviny a močové ústrojí. No a do třetice - mstít se může, já být tvou kočkou, tak se určitě za takovou stravu mstít budu ...

8.6.2013 20:44
momi

XXX.XXX.92.42

alenac napsal(a):
Kočka může klidně značkovat, pořád odkládáte kastraci a tohle je následek. Může mít taky zánět močových cest, i když píšeš, že nechodí ven (ale jinde jsi tvrdila, že ji ven bereš ... tak nevím, co si z toho mám vybrat). Totiž to tvoje "kvalitní krmivo" jako je whiskas a spol. může mít neblahý vliv na ledviny a močové ústrojí. No a do třetice - mstít se může, já být tvou kočkou, tak se určitě za takovou stravu mstít budu ...

Já už whiskasem dávno nekrmím. A taky vůbec nechápu za co by se mi mstila. Kastraci tentokrát neodkládáme a pokud Vás zajímá proč jsme ji odkládali, tak to si promluvte s mými rodiči a ne se mnou...

8.6.2013 20:51
danurba

XXX.XXX.60.8

Kočky se nemstí, takového myšlení je schopen jedině člověk. Kočka si své vylučování nijak nespojuje s nějakými předchozími křivdami, i kdyby se nějaké staly. Kočku nenapadne, že vyčůrání mimo písek bude někomu vadit. Kočka nepřemýšlí o tom, že je potřeba udržovat pořádek a čistotu. Kočka je kočka.
Čůrání mimo záchod může být způsobeno více faktory, značkování může být jednen z toho, ledvinové problémy další, nebo taky psychické problémy nebo špinavý písek. Kastrace může pomoci, ale taky nemusí. V každém případě pro ní i pro vás bude život bez kočičích vaječníků jednodušší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík