Dobrý den, koupete svoje kočky? Začli jsme naši kočku pouštět ven, a můj táta nechce mít doma kočku, která chodí po venku. Mám právě tu výhodu, že kočka je v klidu, když ji koupu a neškrábe mně. Rozmyslela jsem se, že kočku budu koupat jednou měsíčně, ale na www.miciny.cz jsem četla, že kočku můžu koupat max. 3 - 4 krát do roka. Mohla bych kočku koupat častěji? Ona má ráda vodu, takže si myslím, že by to nebylo ani žádné týrání. Ta naše kočka skáče všude možně, a je i celkem špinavá, když ji beru domu.
plisak
napsal(a):
koupat kočku v čisté vodě třeba denně, když to má ráda, není nic proti ničemu, problémem je koupání v mýdle či šamponu, kočka ze své srsti získává to, co potřebuje a proto se s koupáním musí vážně velmi opatrně.
a mohla bych kočku koupat jeden krát za 3 měsíce v šampónu? V přepočtu je to 4 krát do roka...
momi
napsal(a):
a mohla bych kočku koupat jeden krát za 3 měsíce v šampónu? V přepočtu je to 4 krát do roka...
já osobně bych to omezila ještě víc, snad na dvakrát, max,. třikrát - po šamponování potřebuje srst pro obnovu přirozeného stavu přece jen určitý čas, kočka potřebuje čistit srst a dostávat tak do sebe potřebné. Po šamponování srst ztratí samočistící schopnost do doby, nežli bude znovu správně mastná, takže kočka bude působit spíš méně čistě nežli čistěji
Tak to máš kliku, že má Tvůj miláček rád vodu. Já jsem Snížka vykoupala když jsem ho přivezla, našla jsem ho na silnici. A bylo to asi naposled. Když byl mokrý a namydlený, vlezl mi na záda a nemohla jsem ho dostat zpět do vany. Suchý šampon pro kočky se prý už nevyrábí, tak ho jen utírám ubrouskama pro miminka. Nevadí to srsti?
Suchý šampon pro kočky se stále vyrábí, nejdostupnější asi od Gimpetu, jinak existuje spousta profi kosmetiky pro kočky. Ale pro běžné potřeby od Gimpetu stačí. Jinak kočku není nutné koupat po každém příchodu z venku, stačí přece otřít vlhkým hadříkem packy a případně jiná znečištěná místa ...
homnika
napsal(a):
Tak to máš kliku, že má Tvůj miláček rád vodu. Já jsem Snížka vykoupala když jsem ho přivezla, našla jsem ho na silnici. A bylo to asi naposled. Když byl mokrý a namydlený, vlezl mi na záda a nemohla jsem ho dostat zpět do vany. Suchý šampon pro kočky se prý už nevyrábí, tak ho jen utírám ubrouskama pro miminka. Nevadí to srsti?
Nic chemického bych na kočku určitě nepoužívala, na některé chemikálie jsou velmi citlivé. A netuším, co za sajrajt ty miminkovské ubrousky obsahují, ale z vlastní zkušenosti, nechá se tím vyčistit téměř jakákoliv skvrna, takže šetrná chemie to asi nebude. Pro kočky je nejlepší, když mají možnost se umýt samy a ke koupeli přistoupit jen v případě, že jsou zašpiněné od něčeho nebezpečného, jako je třeba šmír, vyjetý olej nebo podobné látky.
no já mám kotě od července narozené moc líbivé ,dlouhosrsté,vzala jsem jí domů že bude bytová.Vkoupala jsem nijak jí to nevadilo,v šamponu proti blechám.její matka je venkovní taková samá nemoc,od mala kořce teklo z očí a z nosu ,kotěti teda.No a já jí stále kaýdý týden koupala ,vyfénovala,vždy po tom co se venku proběhla jednou za týden a přišla celá od bláta.Už jsem se vyléčila ted bere léky a koupu jí pouze pacičky když se proběhne venku.Stoprocentně jsem to zavinila já že jsem jí stále koupala a omezila její imunitu i když je v bytě.Takže opravdu je lepší koupat 3 do roka.sice mám asi nejčistější kotě na světě,ale nijak jsem jí nepomohla spíše uškodila.
Koupat ?
PROČ ?!!!
Stačí vyčesat a kočka je čistá , nepolyká uvolněnou srst - vše vyčešu .
http://www.hafani.cz/kartac-na-srst-samocistici-jemny-m-buster