Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2014 15:47
tom555

XXX.XXX.18.68

Dobrý den mám 2 kočky je to kocourek a kočička.Jsou to sourozenci a nikdy od sebe nebyli odloučení na dlouhou dobu.Ale jak dospívali začal kocour kočičku vyhánět z našeho dvora.Teď ho kočka vůbec nesnese.Když vidím,že ji kocour žene nebo se na to chystá začnu na něj řvát tak většinou přestane protože to nemá rád když na něj řvu.Dnes když se mnou chodila kočka venku kocour chtěl jít ke mně a kočička se začala krčit a jak se hodně přiblížil tak o kus poutekla.Už jsem se připravoval zasáhnout protože jsem viďel jak se ji chystá vyhnat, tak jsem na něj začal řvát a utekl na jinou stranu než kočička.Když jsem je zkoušel dát do stejné místnosti ¨na smíření¨ kočička zašla do rohu a začala na něj syčet tak jsem toho raději nechal.Ještě jsem zapomněl dodat,že kočička je kastrovaná.

4.1.2014 09:53
rapotacka11

XXX.XXX.37.155

"Kluci" někdy
=často
"holky" šikanujou.
Dohlídněte na to a zajistěte kočce klid.

4.1.2014 12:17
tom555

XXX.XXX.18.68

No já kočičce zajištuji klid častěji ji pouštím do sklepa kde má svůj pelíšek a hračky .Ale nevíte opravdu nějakou radu jak je ¨usmířit¨???? smajlík

plisak1

4.1.2014 13:14
plisak1

XXX.XXX.236.4

já bych kocoura kastrovala, jeho agrese se zmírní, ale kamarádi jako zamlada asi už nebudou

4.1.2014 19:04
tom555

XXX.XXX.18.68

No to už jsem si taky říkal ale to se mi moc nechce protože dřív jsme mívali označkovaná okýnky od sklepa a bylo to o příšerné skoro každý den se to muselo umývat -a bylo to smradu, a od doby co dospěl tak už to nebývá.Myslíte že by ty okýnka byly zase označkovaná ,kdybych ho nechal vykastrovat?????A nevyháněl by tu kočičku už?????

plisak1

4.1.2014 20:59
plisak1

XXX.XXX.236.4

já myslím, aspoň u mých kocourů to tak bylo, že i po kastraci se dovedli poprat o své území, a případně vyhnat cizí kočky, takže cizí kocoury by podle mne vyrazil od vašeho domu stejně. Kočičku by napadl, pokud vůbec, tak omezen, protože kastrací by se snížila i jeho potřeba sociální dominance. Nechala bych ale kastrovat i kočičku, protože plodná kočka bude přitahovat třeba toulavé plodné kocoury a co taky s koťaty, po kastraci ona podle mne trochu zmohutní (ne všechny kočky ale zmohutní) a více si poradí

5.1.2014 13:59
tom555

XXX.XXX.18.68

No to ona je kastrovaná a má 3,5kg a kocour není a má 5,5kg . A myslíte si opravdu že by to území ubránilsmajlík??

plisak1

5.1.2014 14:16
plisak1

XXX.XXX.236.4

já to nezaručím, ale moji kocouři si vždy poradili, kočičí hřbet, zježení, skučení a poté pomaličký postup a následný ústup cizince

5.1.2014 18:21
tom555

XXX.XXX.18.68

A ta kočička z něj má opravdu strach myslíte si ,že kdyby ji přestal po té kastraci vyhánět ,že by si zvykla na to že ho nevyhání???

5.1.2014 18:39
rapotacka11

XXX.XXX.37.243

Je todle možný smajlík

6.1.2014 13:43
tom555

XXX.XXX.18.68

No já to taky nechápu jinde mají víc koček co spolu nemají žádný příbuzenský vztah a normálně se snesou ale ty naše prostě ne a to jsou spolu už od mala.smajlíksmajlík

12.1.2014 15:33
tom555

XXX.XXX.18.68

A když tady píšete,že kocour si teritorium může bránit stále tak nebude i po kastraci stále vyhánět kočku????

13.1.2014 16:11
ladd

XXX.XXX.34.42

Vy chcete aby neodháněl kočičku ale cizí kocoury ano. To znamená aby se zklidnil vůči kočičce ale cizím kočkám ne. Jak se bude po kastarci chovat těžko říct, je to kus od kusu. Já osobně bych šel do té kastrace. Kastrované kocoury jsme měli dvakrát. Teritorium si oproti většině cizích kocourů udrželi, s ostatními našimi kastrovanými kočkami se ale moc nesnesli. Vyloženě ale po nich nešli, byly to spíš takové drobné rozmíšky, ve kterých kocouři dominovali.

13.1.2014 19:04
tom555

XXX.XXX.18.68

No já se ale právě obávám,že i když ho nechám vykastrovat tak ji stejně bude vyhánět,protože ona z něj má opravdu hodně velký strach a tak i když by měli nějaké problémy tak ona stejně uteče a on by mohl běžet za ní a zase by to chápala jako ,že ji chce vyhnat.Včera jsem si hrál s kocourek tak,že jsem před ním kousek utíkal s provázkem a on za mnou.Kupodivu přišla kočka a ani ji nevyháněl asi proto ,že jsem tam byl já ale když jsem se snažil je sblížit kočička zase na něj zasyčela a utekla.

13.1.2014 20:32
ladd

XXX.XXX.5.252

Vykastrujte nebo až se začne toulat, tak o něj přijdete a i kdyby jako zázrakem ne, nekastrovaní kocouři se moc let stejně nedožívaj. Takže za dva roky budete mít jen spokojenou kočičku, kterou nikdo nevyhání a barák zase označkovaný cizími kocoury. Ja si ale myslím, že po kastraci se s kočičkou spíš srovnají.
Moc jsem se kdysi rozmýšlel a dokonce i první termín kastrace kocoura zrušil. Zpětně vidím, jaký jsme mu dali spokojený život, když to porovnám s těmi vyhublými rváči - a kolik se jich tam během jeho života vystřídalo. Přišli, chvíli kralovali a plodili a zmizeli. Ten náš tam byl stále a proti většině kocourů si svůj dvůr uhájil, žádný flegmoš se z něj nestal.

15.1.2014 17:32
tom555

XXX.XXX.18.68

Dnes jsme byli u veterinářky protože měl kocour něco s okem a ptali jsme se jí jestli by pomohlo ho vykastrovat.Říkala že jo že cca za 14 dní můžem zavolat a domluvit se kdy ho necháme vykastrovat.
Prý by už neměl být tak dominantní a neměl by Micku vyhánět.

31.1.2014 18:22
tom555

XXX.XXX.18.68

Včera byl kocour na kastraci.Paní veterinářka říkala,že je dnes můžeme začít pomalu seznamovat,tak jsem se pokoušel.Ze začátku to vypadalo,že si na sebe asi zvyknou ale po chvíli kočičku kocour 2x prohnal a musel jsem zase zasáhnout.Myslíte,že se to po čase zlepší????????smajlíksmajlík

31.1.2014 19:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

tom555 napsal(a):
Včera byl kocour na kastraci.Paní veterinářka říkala,že je dnes můžeme začít pomalu seznamovat,tak jsem se pokoušel.Ze začátku to vypadalo,že si na sebe asi zvyknou ale po chvíli kočičku kocour 2x prohnal a musel jsem zase zasáhnout.Myslíte,že se to po čase zlepší????????smajlíksmajlík

Divím se, že Vám tohle veterinářka sama řekla. U dospělého kocoura trvá až 6 týdnů po kastraci než se vyplaví všechny hormony. Tj. nemůžete čekat změnu ze dne na den ! prostě počkat. Oba mazlit, dopřát jim klidná místa, kam se můžou každý zvlášť "zašít" a prostě uvidíte.

1.2.2014 17:54
tom555

XXX.XXX.18.68

No jenomže ono to vždycky nejde i ted po té kastraci když jsou oba zarás venku tak ji někdy prožene. Myslíte,že to nevadísmajlík???? myslím to tak že když je po té kastraci když ji stále vyhání jestli mu to nezůstane i po tom jak mu ty hormony "vyprchají"smajlík

1.2.2014 18:52
rapotacka11

XXX.XXX.33.69

Zůstane mu to.

2.2.2014 18:13
tom555

XXX.XXX.18.68

rapotacka11 napsal(a):
Zůstane mu to.

To si děláte srandu???smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

2.2.2014 19:32
iva1962

XXX.XXX.148.10

Neklesejte na mysli. Uvidíte.smajlík
Kočky si nepamatují kdo je jejich sourozenec či rodič, i když se potkávají na zahradě. Před lety u nás v garáži a v šopce na dřevo porodily sousedovic kočky - matka a její roční dcera. Matka vyvedla koťata asi už pětitýdenní a její dcera /příliš mladá/ ta svá opustila. Jedno zemřelo a druhé jsme objevili, protože křičelo hlady a vypiplali jsme je. Matku s dcerou jsme vykastrovali. Z "vděčnosti" už zůstaly u nás. Zůstal nám i jeden kocourek od matky, tedy o rok mladší brácha. V roce jsme vykastrovali i jeho a ze sourozenců s věkovým rozdílem jeden rok se stali velcí kamarádi. Spali spolu v zateplené boudě, navzájem se umývali. Když kocourek po téměř osmi letech nečekaně zemřel, byl to pro kočičku velký šok. Dva měsíce vždy ráno, když jsem ji volala na maso, se stále otáčela a volala bráchu. Moc smutné.
Přeji vám, aby se i z vašich chlupáčů, po vyplavení hormonů, stali kamarádi!smajlík

5.2.2014 18:27
tom555

XXX.XXX.18.68

No to bych si taky přál aby už byli kamarádi.Už začínám pozorovat první příznaky že kocour není tak agresivnísmajlík.Jenže ted mám volno tak jsem celý den doma a možná proto jí nic nedělá,protože ví že přede mnou nesmí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2014 13:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Počítejte s tím,že kocourkovi se po kastraci budou vyplavovat hormony z těla 2 až 3 měsíce.U nás to bylo přes dva měsíce.Jednoduše se to pozná,kocourkovi ze záchůdku šíleně čpěla moč skoro 3 měsíce po kastraci.Mám také kočičku 3,5 kila a kocourka 6,5 kila a kocour taky začal kočku trochu šikanovat i když je po kastraci,Ona se ale nedá a syčí na něj nebo vrčí jako pes,občas mu vlepí facku a za chvíli si hrajou na honěnou nebo se společně myjí.On jí prostě musí dát někdy najevo,že je silnější ale Nelinka ho vychovávala od 8mi týdnů,takže on jí bere jako mámu a má z ní respekt.Stačí ,že mu nafackuje packou a je klidsmajlík

31.3.2014 19:18
tom555

XXX.XXX.18.68

Dnes jsou to už skoro 2 měsíce co je kocour po kastraci a zase ji dneska proháněl.Sice už ne tak daleko ale pořád.Ale už moc dobře ví.že ji nesmí honit,jak jsem u nich tak sklapne uši a odejde.

1.4.2014 05:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

rapotacka11 napsal(a):
"Kluci" někdy
=často
"holky" šikanujou.
Dohlídněte na to a zajistěte kočce klid.

Je možné, že mu to zůstane,
Lepší jsou 2 zvířata stejného pohlaví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík