Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

synika

11.2.2014 20:57
synika

XXX.XXX.170.175

Dobrý den,
prosím o radu, mám 5 měsíční koťátko Britky. Od chovatelky nebyl zvyklí na žádné kočičí jídlo. Když mi nechtěl nic jíst tak jsem mu začala vařit maso, ryby +rýži, k tomu miluje mléčné výrobky. Teď je 3.den bez jídla má pouze nasypané granulky a kapsičku a ničeho se nechce dotknout. Už jsem zkoušela různé značky krmiva i ho různě oblbnout, ale jakmile je to kočičí jídlo tak se ho prostě nedotkne. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu jak donutit jíst kočičí jídlo ? Předem moc děkuji smajlík

11.2.2014 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.37.53

PROOOČ ?
Granule = kočičí ?!
Zkuste Royal canin pro kot'ata - ty chutnají všem - naučí se žrát granule a pak sřídat.
(nebo RC pro perské)

Kočka je masožravec - takže maso !!! Syrové.

synika

11.2.2014 22:16
synika

XXX.XXX.170.175

kočičí = granule, kapsičky, konzervy prostě cokoli určené pro zvířátka se mu nechce jíst. Ty royal canin jsem ještě nezkoušela tak zkusím a uvidím smajlík děkuju

11.2.2014 23:07
rapotacka11

XXX.XXX.37.53

Ty všechny "polotovary" pro zvířata jsou hlavně pro naše pohodlí.

12.2.2014 11:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

synika napsal(a):
kočičí = granule, kapsičky, konzervy prostě cokoli určené pro zvířátka se mu nechce jíst. Ty royal canin jsem ještě nezkoušela tak zkusím a uvidím smajlík děkuju

tak zrovna RC je teda co do kvality ku ceně velký propadák. smajlík Nevím, proč jsou z něj lidi tak unešený...

Některé kočky prostě granule nechtějí, jiné zas nechtějí maso. To se musí odzkoušet. Pokud máte 5 měsíční kotě, tak jsou hladovky nesmysl - to můžete na 2 dny udělat max. u dospělé kočky a ne kočky ve vývinu či starší kočky.

Navíc pokud jste do teď maso pro kotě sehnala, proč nekrmit dál takto? Jen bych to maso dala syrové (vařením se ničí vitamíny) + k tomu občas tu rýži, ovesné vločky, zeleninu (mrkev, brokolici, zelené fazolky, apod.), apod. 1-2x týdně žloutek či mléčný výrobek a uvidíte, že bude kocourek spokojený.

12.2.2014 14:12
rapotacka11

XXX.XXX.39.0

RC - kvalita ?
No tak at' nakoupí "kvalitní" a . . . .kdo je bude žrát ?
RC chutnají vždy.

12.2.2014 14:13
rapotacka11

XXX.XXX.39.0

Samozřejmě předpokládám krmení masem + . . .

12.2.2014 15:27
lavacca

XXX.XXX.1.3

rapotacka11 napsal(a):
RC - kvalita ?
No tak at' nakoupí "kvalitní" a . . . .kdo je bude žrát ?
RC chutnají vždy.

tak se koukněte na složení - tomu za ty peníze fakt říkáte kvalitní krmení?

Kvalitní je TOTW, Acana, Applaws, apod. Ale RC? To bývalo tak 10-15 let zpět, nyní už je to propadák, co se prodává jen proto, že je to zažité jako kvalitní. Osobně se vždy "pobavím" u inzerátů (i na na webech některých CHS), že krmí kvalitními granulemi - tj. ProPlan a RC. smajlík

12.2.2014 15:37
rapotacka11

XXX.XXX.39.0

O granulích jsem nikdy neřekla: kvalitní

12.2.2014 17:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

rapotacka11 napsal(a):
O granulích jsem nikdy neřekla: kvalitní

No, na jednu stranu napíšete, že nejlepší je krmit masem a jako příklad granulí dáte RC. Někdo, kdo nestuduje složení si řekne, že to budou kvalitní granule, když je chcete dávat k masu...

Zkusila bych když už třeba Brit / Brit Care. Přes ty jsem právě převáděla kočky na lepší.

Já osobně bych začala krmit masem a dala k tomu granule jako doplněk. Masa by měla jíst kočka cca 2% své váhy, tak dát třeba 1,5% a zbytek ať zkusí dojíst v těch granulích. Ze začátku je můžete zkusit přelít vývarem, namíchat mezi maso (třeba i mezi to vařené, apod.).

Nicméně samo kotě ví, že nejlepší pro jeho zdraví je krmení "klasickou" stravou, ne nějaké hnědé "kuličky". Na granulích dost koček málo pije a pak má močové kameny, apod. Takže je vhodné krmit např. půl na půl, když už chcete krmit granulemi.

13.2.2014 16:43
klubíčko

XXX.XXX.92.130

rapotacka11 napsal(a):
PROOOČ ?
Granule = kočičí ?!
Zkuste Royal canin pro kot'ata - ty chutnají všem - naučí se žrát granule a pak sřídat.
(nebo RC pro perské)

Kočka je masožravec - takže maso !!! Syrové.

To zadavatelka může sáhnout rovnou po Whiskasu. Nechci Vás urazit, ale RC se podle mě řádí mezi ty marketové značky. Stačí si přečíst složení. Obsahují kvalitní granule kukuřici a pšenici? Dokonce tam není napsán ani obsah masa. Co když ho tam je jenom 15 - 20 procent? To si potom pořád budete myslet, že je to kvalitní špička? Granule, které se řádí mezi kvalitní špičky jsou: Applaws, Artemis, TOTW, N&D Grain Free, do kvalitních rovněž zařazuji Brit Care (česká značka, 40 procent dehydrovaného masa)... Zkuste se podívat na složení Applaws, obsahuje 80 procent sušeného masa, kdežto RC neobsahuje možná ani těch 30 procent. Fakt bída no :( Navíc, když je teď vyrábí Polácí. Navíc, bych maso a granule moc nedávala dohromady, kočce to rozháže žaludek. Neříkám, že když to budete dávat zřídka, ale každý den bych to určitě nedávala...

13.2.2014 17:36
rapotacka11

XXX.XXX.41.79

Granule mám pořád v misce , kočce k dispozici.
Jinak dávám denně maso. Dám i kapsičku.
Zad. píše, že gr,nechce, já odpovídám, že RC chutnají vždy a všem.
Krmím pestře, střídám vše - zažívání rozhozené rozhodně nemají.
Kvalitu granulí neřeším a jsem přesvědčená , že je to hnus - všechno.
(bohužel i mě to vyhovuje použít). Ty tzv.kvalitní nechtějí, dlouho jim zůstávají, na rozdíl od RC.
.Ale . . .střídám i granule, jak jsem zblblá z keců o "kvalitě" . . . .

13.2.2014 17:37
rapotacka11

XXX.XXX.41.79

Dají se sehnat i z Francie. (RC)
Mívají to v regále namíchaný . .

13.2.2014 17:48
klubíčko

XXX.XXX.92.130

rapotacka11 napsal(a):
Dají se sehnat i z Francie. (RC)
Mívají to v regále namíchaný . .

Francie, Polsko..... Všude je to stejný a má to pořád stejné složení. Navíc, když už takové granule, tak aspoň bez rakovinotvorných látek BHT a BHA smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2014 13:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasím s vámi,RC jsou opravdu už propadák,já jsem tím krmila mou kočku,taky jsem si myslela,že jí dávám to nejlepší a po 4 letech krmení tím svinstvem dostala silný zánět tlustého střeva.Teď papká jen granulky TROVET a konečně má zase bobíky,žádná krev a alergie.Nejlepší je samozřejmě syrové masíčko,to může ale nesmí kuřecí,Pozor na to,dost psů i koček bývá poslední dobou alergických na kuřecí maso.Já když teď vidím Royalky,tak mám husí kůži když si vzpomenu,jak bylo zle mojí kočce.

24.2.2014 17:48
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasím s vámi,RC jsou opravdu už propadák,já jsem tím krmila mou kočku,taky jsem si myslela,že jí dávám to nejlepší a po 4 letech krmení tím svinstvem dostala silný zánět tlustého střeva.Teď papká jen granulky TROVET a konečně má zase bobíky,žádná krev a alergie.Nejlepší je samozřejmě syrové masíčko,to může ale nesmí kuřecí,Pozor na to,dost psů i koček bývá poslední dobou alergických na kuřecí maso.Já když teď vidím Royalky,tak mám husí kůži když si vzpomenu,jak bylo zle mojí kočce.

RC byl špičkou asi před 10 lety. Teď bych to směle přiřadila mezi marketovky a k superprémiovkám bych tohle "ubohé" krmivo rozhodně nepřiřadila. smajlík Ten kdo tím krmí je fakt bídák, v této cenové relaci už seženete bezobilné krmivo a číča na něm bude zdravě prospívat. Já mám velmi dobré zkušenosti s Brit Care (momentálně s variantou "Long Hair", příště chci vyzkoušet "Indoor"). Musím teda zaklepat, že číča se může po těch BC Long Hairkách přímo užrat a to prý moc kočky žrát nechtějí, myslím ten Brit Care. smajlík Jinak my jsme jednou koupili i kapsičku Brit Care a kočka ji měla spapanou za chvilinku, stála sice 20 korun, ale své číči bych mohla koupit všechno, kdyby mi ovšem na to peněženka stačila. smajlík

22.3.2014 10:11
astuska1

XXX.XXX.11.225

Kapsičky pro mlsné jazýčky :)

31.5.2014 21:01
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,
Vyzkoušela jste granule Purina One Junior? Jsou vyvinuté tak, aby splňovaly nutriční nároky koťátka a podporovala jeho zdravý vývoj a růst a hlavně také, aby chutnaly. Navíc pro komplexní výživu jich stačí velice malé množství. Být Vámi, zkusila bych je smíchat s vývarem masa a zeleniny bez soli nebo s jogurtem, či něčím dalším, co kocourkovi opravdu chutná. Snad by to mohlo pomoci. Pokud by kocourek takovouto mňamku spapal, do budoucna bych stále zmenšovala podíl normálního jídla a přidávala bych granulky, aby si na ně zvykl. Pokud by ani toto nepomohlo, tak bych se došla poradit k veterináři.
Doufám, že s granulkami uspějete a pokud ano, můžete se zapojit do 3-týdenního testu Puriny One, díky němuž si můžete ozkoušet kvalitu krmiva a jeho účinky na zdraví a kondici Vašeho kocourka. Test najdete zde:http://www.purina-one.cz/3tydenni-test/.

31.5.2014 21:01
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,
Vyzkoušela jste granule Purina One Junior? Jsou vyvinuté tak, aby splňovaly nutriční nároky koťátka a podporovala jeho zdravý vývoj a růst a hlavně také, aby chutnaly. Navíc pro komplexní výživu jich stačí velice malé množství. Být Vámi, zkusila bych je smíchat s vývarem masa a zeleniny bez soli nebo s jogurtem, či něčím dalším, co kocourkovi opravdu chutná. Snad by to mohlo pomoci. Pokud by kocourek takovouto mňamku spapal, do budoucna bych stále zmenšovala podíl normálního jídla a přidávala bych granulky, aby si na ně zvykl. Pokud by ani toto nepomohlo, tak bych se došla poradit k veterináři.
Doufám, že s granulkami uspějete a pokud ano, můžete se zapojit do 3-týdenního testu Puriny One, díky němuž si můžete ozkoušet kvalitu krmiva a jeho účinky na zdraví a kondici Vašeho kocourka. Test najdete zde:http://www.purina-one.cz/3tydenni-test/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík