Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2014 22:48
gapaa

XXX.XXX.249.203

Dobrý den,
mám (řekla bych) velký problém smajlík
Mám dva kocoury-už delší dobu. Celou dobu spolu vycházeli do doby než se první kocour zranil.
Má zlomenou nohu-spadl z velké výšky a byl ( asi ještě je) zmatený. Musí být teď odděleně,protože se opravdu nesnesou. Když je dáme k sobě,tak zraněný kocour preventivně útočí a druhý na něj přitom kašle-později také zaútočí a náš zraněnec je schopný se i pokadit.
Teď musíme mít jednoho v ložnici a druhý si může lítat kde chce,ale to je pro nás strašně omezující. Musíme hlídat aby náš zvědavec nevběhl do pokoje a už vůbec aby se nepřiblížil ke zraněnému,smrdí nám tu kočičí záchod apod... Prostě nic extra :)
Podotýkám,že oba jsou kastrovaní.
Chtěla bych se tedy zeptat jestli nemáte zkušenosti a rady jak je zase přimět spolu vycházet.
Děkuji smajlík

4.6.2014 05:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Nemocné - oslabené zvíře nechte v klidu!
Zdravého k němu nepouštějte.

4.6.2014 07:44
gapaa

XXX.XXX.249.203

No nemocný a oslabený je už přes měsíc/dva. Jak jsem psala "Teď musíme mít jednoho v ložnici a druhý si může lítat kde chce"-nepouštíme je k sobě záměrně . Občas nám mezi dveřma zdravý kocour proběhne a pak ho musíme lákat z pod postele a samozřejmě začne syčení apod...
Zdá se mi to docela dlouho... Mám kocoury ráda,ale věčně poslouchat mňaučení zdravého kocoura za dveřma nebo mít v ložnici ten písek (i když máme voňavý,tak je to přeci jen malá místnost),tak z toho začínám být opravdu zoufalá a manžel taky.
Kocourka co si vymrčuje za dveřmi nám je hrozně líto a upřímně litujeme i sebe,že máme v ložnici smrad a věčně hluk.
Koček se vzdát nechci a nechci věřit tomu,že není nějaký způsob jak to zvládnout.
Kočky chovám už dlouho,ale tohle se mi opravdu nikdy nestalo.smajlík

4.6.2014 09:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Nevím, zda oslabené zvíře svého zvířecího kamaráda něčím nějak provokuje,
ale když některá kočka měla problém, klidně ji druhá napadla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2014 12:10

Nemocný kocourek byl určitě u veterináře,že?A možná i vícekrát.Já mám stejnou zkušenost s mýma kočkama.Dokonce jsem s těžkým srdcem přemýšlela i o tom,že jednu kočku budu muset prodat.Kocourek když byl na kastraci a přivezli jsme ho domů,tak kočka na něj najednou začala syčet,mlátila ho packou,byla tak zlá,že i ode mne dostala na zadek.Trvalo to celé tři měsíce,byla jsem z toho nešťastná.A najdenou nastal zlom a přijala ho laskavě zpátky.Dneska už se zase milují.Před tím spolu byli 3/4 roku a byla to láska největší.Ale jak kočka cítila ty pachy z veteriny,změnila se v saň.Tak vydržte,je to těžký ale dejte jim ještě měsíc.

4.6.2014 17:54
gapaa

XXX.XXX.249.203

Ano,na veterině jsme samozřejmě byli :) Ale na veterinu chodíme často a dřív jim pachy nevadily.
Hrozně jste mě uklidnila. Doufám,že se zase časem snesou. Žádného se vzdát nechci,ale bohužel bych asi časem už musela pokud by to trvalo ještě pár měsíců. Děkuji moc za radu !!! smajlík

6.6.2014 18:46

Hezký skorovečer, máme dva kocourky s rozdílem třech měsíců věku. S mladším jsme téměř dva měsíce jezdili na veterinu s očkem. Velký ho vždycky hledal než jsme se vrátili, poté jej důkladně očichával, ale jinak bez problémů. V 9 měsících jsme byli s tím větším na kastraci a když se začal budit, tak malý na něj začal prskat, vrčet, vůbec ho nechtěl k sobě pustit... Ale jakmile se ten větší "zbrchal" (podotýkám, že u nás to bylo celkem rychle), bylo po problému. Takže je to zřejmě o povaze. Zase se mají od té doby rádi smajlík Vy to máte složitější, ale věřím (a držím palce), že se to srovná...

23.7.2014 19:35
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,

počkejte, dokud se zranění zcela nezahojí, poté kocourky postupem času
pouštějte víc a víc k sobě. Je možné, že na poprvé se poperou, ale čím
déle budou od sebe izolování, tím bude těžší si na sebe zas zvyknout.
Pokud zranění budou již zahojená, nebude velké riziko, že případná
potyčka by měla velké následky. Určitě si na sebe zase zvyknou, jen to
chce pevné nervy, kočky umí rozhodně pořádně zavrčet. Zkuste je i
častěji odměňovat apod.

28.7.2014 17:26
conie

XXX.XXX.196.13

gapaa napsal(a):
Dobrý den,
mám (řekla bych) velký problém smajlík
Mám dva kocoury-už delší dobu. Celou dobu spolu vycházeli do doby než se první kocour zranil.
Má zlomenou nohu-spadl z velké výšky a byl ( asi ještě je) zmatený. Musí být teď odděleně,protože se opravdu nesnesou. Když je dáme k sobě,tak zraněný kocour preventivně útočí a druhý na něj přitom kašle-později také zaútočí a náš zraněnec je schopný se i pokadit.
Teď musíme mít jednoho v ložnici a druhý si může lítat kde chce,ale to je pro nás strašně omezující. Musíme hlídat aby náš zvědavec nevběhl do pokoje a už vůbec aby se nepřiblížil ke zraněnému,smrdí nám tu kočičí záchod apod... Prostě nic extra :)
Podotýkám,že oba jsou kastrovaní.
Chtěla bych se tedy zeptat jestli nemáte zkušenosti a rady jak je zase přimět spolu vycházet.
Děkuji smajlík

Léčili jsme kočičku, k ní máme 3 další a smečku psů. Normálně se všichni v pohodě snáší, ale na oslabeného jedince musíme být opatrní. Vyřešili jsme to velkou klecí, kde číča měla pelíšek, misky i wc a tam jsme ji zavírali v naší nepřítomnosti. Jinak jsme chování ostatních regulovali my. To spíš jako nápad, abyste nemuseli spát s nemocným kočičákem v jedné místnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík