Burmilla/Bengálská kočka ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2014 10:54
jita912

XXX.XXX.91.10

Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli že si pořídíme kotatko moc se nám líbí Burmilla nebo Bengálka stěhujeme se do nového bytu a máme dvouletého čivaváka. Můj dotaz zní jak jsou na tom se psy ? snesou se ? a jak povahově ? chtěla bych slyšet názory lidí co s nimi mají zkušenosti sice jsem něco málo četla ale to nestačí :) díky za odpovědi

26.6.2014 22:59
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,

S touto rasou zkušenost nemám, ale obecně u koček platí je, že aby spolu vycházely s jiným domácím mazlíčkem, je důležité, aby si na sebe zvykaly už od co nejmenšího věku nebo ideálně od narození. Když jsem domu přivedla nového člena rodiny Morgana (hnědého labradora), tak se to našem 3 kočkám moc nelíbilo, ale časem si na sebe stejně zvykly. Teď jsou jak nejlepší kámoši a i když se nám narodí koťátka, tak spolu krásně vycházejí už od narození.

28.6.2014 08:58
klubíčko

XXX.XXX.92.130

jita912 napsal(a):
Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli že si pořídíme kotatko moc se nám líbí Burmilla nebo Bengálka stěhujeme se do nového bytu a máme dvouletého čivaváka. Můj dotaz zní jak jsou na tom se psy ? snesou se ? a jak povahově ? chtěla bych slyšet názory lidí co s nimi mají zkušenosti sice jsem něco málo četla ale to nestačí :) díky za odpovědi

Zdravím, přečtěte si tohle: http://hobby.idnes.cz/kocici-plemeno-burmilla-je-pes-ktereho-nemusite-vencit-tvrdi-chovatelka-1on-/hobby-mazlicci.aspx?c=A110721_151350_hobby-mazlicci_mce

Burmilly je prý kočkopes a snese se se psy, takže já bych šla klidně do ní. :) Nejdůležitější je, aby měla PP ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2014 09:37

Burmilla je klidná kočička a bengálka je naopak hyperaktivní kočka,ukecaná a potřebuje společnost.Myslím,že k tomu pejskovi je lepší bengálka.Budou si spolu hrát..

30.6.2014 22:14
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Tak musím souhlasit s Wanesou, můj kolega podobnou záležitost řešil teď s veterinářem a také mu byla doporučena bengálka v kombinaci se psem. Waneso, Vy vypadáte jako opravdu zkušená chovatelka, můžu se zeptat, co vše doma, respektive jaké kočičky, chováte?

1.7.2014 09:08

Já mám pouze sejšelského kocoura a kočičku Ocicat.Ale kočička Ocicat je úplně stejná jako bengálka.co se týká povahysmajlík

6.8.2014 14:54
lenkav

XXX.XXX.59.2

Podívejte se po bytě a zhodnoťte jak žijete ... máte doma poličky a na poličkách serepetičky, vázičky a kytičky? Dokážete si představit, že všechny vezmou za své během jednoho dne? Pokud ano a jste s tím smířená, pořiďte si bengálku. Pokud chcete mít alespoň 14 dní na to, je postupně odklidit, pořiďte si burmillu. smajlík Se psy nebude mít problém ani jedna, ale u bengálky je větší šance, že ho bude mydlit (kočka psa). Pokud chcete mít s kočičkou někdy koťátka, počítejte s tím, že minimálně u burmilly musíte být registrovaná v chovatelském klubu a rozhodně si neodchováte koťátka bez PP. Chovatelé si to hodně hlídají (taky nikde nekoupíte burmillu bez PP). Bengálka je možná na pohled atraktivnější, burmilla je jemnější povahově. Burmilly jsou buď zlaté nebo stříbrné a mají buď černé (modré) stínování nebo jsou s červenou - na obrázku krémový stínovaný kocourek.

7.8.2014 14:37

A to zase není pravda.kočka je to hyperaktivní ale to neznamená,že vše poničí.Mám jednu doma.Když byla kotě,to jo,ale teď jí je pět a je to klidná ukecaná kočka,která jen někdy,když jí chytne rapl,lítá po bytě jako splašená ale nic nerozbíjí.Áž se divím,jak se v tom fofru dokáže všemu vyhnoutsmajlík

7.8.2014 14:53
lenkav

XXX.XXX.59.2

Wanesso, máte doma ocicata - to je někde jinde než bengálka, není to to samé... A rozhodně je lepší, pokud bude nový majitel připraven na vše, než aby se pak divil. Kočičky blinkají na koberce, občas čůrají do postele, okusují kytky, jejich hovínka smrdí a kočkolit se bezva sám rozlézá po celém bytě ... přesto je milujeme a děláme, co jim na očích vidíme. Člověka který toto vše ví a akceptuje, si představuji jako ideálního majitele pro koťátka.

8.8.2014 15:22

Dvě bengálky má moje dcera....už tři roky,proto mám trochu přehled o jejich povaze.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík