Mamamia

XXX.XXX.11.104
Zdravím vás koňáci.
Chtěla bych se zeptat vás co závodíte na oficiálních závodech jaké jsou tam výhry?
Zajímá mě drezúra. Od mala jsem se zaměřovala jen na parkury, kde jsou peněžní odměny podle úrovně závodu. Prostě jako u dostihů víme jaké peníze jsou ve hře
Dostala jsem k ježdění nového koně a je vhodnější na drezúru. Tak mě zajímá jak je to na závodech. Vím, že výsledky jsou dány procenty, ale nikde jsem nenašla u pořádaných ofi. závodů jaké jsou výhry za umístění. Na drezúru jsem jezdívala vždy na hobby, kde byl nějaký pohár / stužka, většinou něco pro koně..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aké dotácie sú v dostihoch? Až na tie štyri v roku( výška štartovného je úmerná výške dotácie), sú dotácie mizerné a len biedne pokryjú náklady na prevádzku( teda tréning, preprava, jazdec, % trénerovi) a aj to iba tie lepšie kone. Tie bájky o tom, ako sú dositháci za vodou a ako to všetci robia pre peniaze sú uź dosť otrepané...
A celkovo k príspevku iba toľko, ak chcete robiť nejaký šport pre peniaze, zabudnite na to. Čokoľvek od tenisu po biliard je stratový, ak ho chcete robiť poriadne. To, že vidíte peknú Sumu na bedni znamená, źe víťaz vynaložil minimálne 3x toľko, aby sa na ten vrchol dostal. Obvykle vyhratá suma nestačí ani na prepravu koňa na preteky.
Mamamia

XXX.XXX.11.104
Baarbora: Tvůj komentář mi teda nijak nepomohl. O dostizích je toto myslím více než jasné! Psala jsem, že stejně jako u parkúru tak u dostizích víme o co jezdíme. Jinak pro peníze to, když se nad tím zamyslím dělám. Jezdím od 8 let, od 13 mám licenci a závodím a v 17 jsem si našla soukromníka, který má koníky na rekreaci. Začala jsem je sama po zkušenostech trénovat. Nejsem žádný profi jezdec na závody jezdím občas. Jinak do koně jsem nic neinvestovala. Majitel je super týpek a je rád, že koně něco dělají. Hold má prachy, tak si koupil kvalitu, ale má je jen se ženou pro rekreaci Startovné si platím sama a odvoz nemusím, přívěs mají, naftu tankuje otec zadarmo. Popřípadě si platím tréninky a nějaké soustředění.
Takže ano, téměř vždy jsem se umístila a vyhrávala od 10 000 kč více. Jak jsem psala, můj dotaz směřuje na závody a výhry v drezůře. Nikde o tom nemůžu nic najít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak pre predstavu stačí použiť google, námatkovo napr. Stupeň S pre víťaza 1900czk, potom niekde inde pre víťaza 900czk, S 1200 pre víťaza, ďalej nejaké Lko celková dotácia 1200, ďalej nejaké L pre víťaza 3000czk... Dosť závisí od kraja, ale nejaké terno to v drezúre nie je.
Mamamia

XXX.XXX.11.104
To je právě ten problém, nikde jsem to nenašla. Když už něco, tak je tam napsané pro vítěze upomínková finanční cena... Nemám kolem sebe drezúráky, aby se poptala jich :)
To co jsi napsala, se mi zdá teda hooodně málo, ale asi to tedy tak je.
Myslím, že v drezúrách jsou nižší finanční výhry než v parkurech. Má to 2 objektivní důvody - menší počet startujících (vybere se méně na startovném), a přece jen menší divácký zájem (prodá se méně vstupenek). Takže jestliže vyhráváte v parkurech od 10 tisíc výše, zůstaňte u skoků. Asi vám jdou dost dobře (jinak byste nevyhrávala takové peníze), půjčení koně, co máte k dispozici, zřejmě také skákat umí.
Mamamia

XXX.XXX.11.104
Přitom je drezúra podle mě žádanější. Já bych ráda zůstala, ale manžel už chce mimčo a naznačil mi, že mě jezdit nenechá a když budu mít malé, tak si sama myslím, že se budu o sebe více bát. Tak jsem chtěla zkusit drezúru, ale jezdit po závodech, když je výhra nijaká mě neláká . Letos si sezónu ještě užiji a pak se dám asi jen na rekreaci .
Westernové základy mám, ale upřímně mě moc nenadchnul stejně jako drezúra - není tam takový adrenalin jako na parkuru a militarech ,.
Můžete mi prosím říct, kde a v jaké soutěži jste vyhrála 10tis a výše v parkurových soutěžích? Takovéto ceny se pohybují u vysokých parkurech a to ještě jen u dobře dotovaných. A pokud chodíte takto vysoké parkury tak určitě byste měla mít i nějaký aspon základní přehled o tom, jaké jsou výhry v drezurách.
Mamamia
napsal(a):
Baarbora: Tvůj komentář mi teda nijak nepomohl. O dostizích je toto myslím více než jasné! Psala jsem, že stejně jako u parkúru tak u dostizích víme o co jezdíme. Jinak pro peníze to, když se nad tím zamyslím dělám. Jezdím od 8 let, od 13 mám licenci a závodím a v 17 jsem si našla soukromníka, který má koníky na rekreaci. Začala jsem je sama po zkušenostech trénovat. Nejsem žádný profi jezdec na závody jezdím občas. Jinak do koně jsem nic neinvestovala. Majitel je super týpek a je rád, že koně něco dělají. Hold má prachy, tak si koupil kvalitu, ale má je jen se ženou pro rekreaci Startovné si platím sama a odvoz nemusím, přívěs mají, naftu tankuje otec zadarmo. Popřípadě si platím tréninky a nějaké soustředění.
Takže ano, téměř vždy jsem se umístila a vyhrávala od 10 000 kč více. Jak jsem psala, můj dotaz směřuje na závody a výhry v drezůře. Nikde o tom nemůžu nic najít.
Jasně, takže tady tím nesmyslem ti nevěřím ani že vůbec máš aspoň tu licenci, protože kdybys jezdila jak píšeš, na takovou banální otázku by ses neptala. Protože kdybys závodila, víš, kde se píše výše výher. A na desetitisíce rozhodně zapomeň.
Mamamia
napsal(a):
Dělat koně pro prachy je prasárna.10 litrů za semtam závod na koních které si nějaký chlap koupil a jezdí si rekre s manželkou? Trénovat je po zkušenostech? Jaké máš v sedmnácti letech zkušenosti s výcvikem koní? Vrať se do reality :D Tohle ti nemůže věřit ani malé dítě. Já jako výhry zatím viděla jen výbavu na koně, poháry nebo pytel žrádla. A že to nebyly zrovna nějaké vesnické závody.
lexi7892
napsal(a):
Dělat koně pro prachy je prasárna.10 litrů za semtam závod na koních které si nějaký chlap koupil a jezdí si rekre s manželkou? Trénovat je po zkušenostech? Jaké máš v sedmnácti letech zkušenosti s výcvikem koní? Vrať se do reality :D Tohle ti nemůže věřit ani malé dítě. Já jako výhry zatím viděla jen výbavu na koně, poháry nebo pytel žrádla. A že to nebyly zrovna nějaké vesnické závody.
Jo proč ne, slečna je super talent. Za 10.000 se jelo vloni první místo v "ST - 150cm" Mercedes Benz cupu v Martinicích, tak třeba tu mezi námi je budoucí naše skoková naděje A to ona zvládá na rekre koních s občasnou návštěvou nějakého soustředění. Co na tom že ostatní na to makaj denně na několika koních ;)
Prostě bláboly jako prase :-D.