Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alex123

17.3.2015 09:22
Alex123

XXX.XXX.232.180

Krásný den, přeji. Poraďte mi, prosím... Mám starší kobylku angl.plnokrevníka a letos poprvé se mi začla zubama děsně odrbávat na zadku a nadní noze(jinde ne), místy to má až do krve, jestli to půjde taklhle dál, tak budem úplně bez chlupů... Vyrážka není viditelná, hmyz zatím nelétá, k cizím koním, abychom chytli svrab, či něco podobnýho, nechodíme. Ještě dodám, že v mládí u předchozího majitela měla právě v této noze zánět - flegmonu, ale to je již 10 let, nohu má krásnou, téměř neotéka - nemyslím si, že by toto mohlo mít nějaký vliv, ale pro jistotu to píši také. Děkuji za veškeré rady, Zdraví Alex.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2015 09:24

A čo na to hovorí veterinár?
Myslimm si, že kobyla bude začervená, ale rišila by som to určite s veterinárom.

Alex123

17.3.2015 09:34
Alex123

XXX.XXX.232.180

Domnívá se, že by to mohlo být od té flegmony, ale mně se to nezdá.., přece jen, je to už dlouho, co to měla a tyto problémy jsme rozhodně neměly.. Odčervujeme pravidelně. A drbe si pouze jednu nohu, ocas nikoli.

17.3.2015 12:00
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Asi by som to skúsila konzultovať aj s iným veterinárom, bolo by vhodné zobrať z toho miesta kde sa drbe stery inak je to veštenie z gule. Čo ale môžete kľudne urobiť hneď je poriadne odčerviť a vyumývať kobylu v Neostomosane (proti parazitom).

17.3.2015 12:59
aggitta

XXX.XXX.65.76

Alex123 napsal(a):
Krásný den, přeji. Poraďte mi, prosím... Mám starší kobylku angl.plnokrevníka a letos poprvé se mi začla zubama děsně odrbávat na zadku a nadní noze(jinde ne), místy to má až do krve, jestli to půjde taklhle dál, tak budem úplně bez chlupů... Vyrážka není viditelná, hmyz zatím nelétá, k cizím koním, abychom chytli svrab, či něco podobnýho, nechodíme. Ještě dodám, že v mládí u předchozího majitela měla právě v této noze zánět - flegmonu, ale to je již 10 let, nohu má krásnou, téměř neotéka - nemyslím si, že by toto mohlo mít nějaký vliv, ale pro jistotu to píši také. Děkuji za veškeré rady, Zdraví Alex.

Zkus si koupit trochu konopného oleje a svědivá místa tím ošetřuj (musíš ale dostat olej až na kůži. která svědí - buď opravdu pořádně promastit srst, nebo sehnat injekční stříkačku bez jehly a aplikovat na kůži).

17.3.2015 14:13

Alex123 napsal(a):
Domnívá se, že by to mohlo být od té flegmony, ale mně se to nezdá.., přece jen, je to už dlouho, co to měla a tyto problémy jsme rozhodně neměly.. Odčervujeme pravidelně. A drbe si pouze jednu nohu, ocas nikoli.

Neviem si predstaviť, ako by mohli spolu tieto sve veci súvisieť, ale ok...
To, že sa kôň pravidelne odčervuje ešte nemusí znamenať, že ho momentálne parazity netrápia. Skúste zavolať nejakého veta, čo ovláda očkovaciu schému( teda taký, čo vám nedá pastu, čo má zrovna v aute), možno to bude chcieť odčervenie aj zopakovať.

17.3.2015 18:21
-šumák-

XXX.XXX.166.126

Moje koby se drbe také(jaro-podzim)- jen zadek a z podzimu lopatku
Nejprve to byla plíseň, po roce paraziti a letos se už domníváme, že jen špatně líná.
Zavolejte si veta ať Vám udělá testy- pro jistotu
jinak jsem dávala v počátečním stadiu drbání ecosin pak účinější neostomosan a teď mám ještě od leovetu bio-hautol proti svědění ten také pomáhá ostatní všemožné (i domácí) masti byly spíš k horšímu.
Musím zaklepat zatím jsme letos přišli jen o pár chlupů a nedrbe se tolik jako obvykle, čekám na teploty k 20°C abych ji mohla pořádně vykoupat..
a také doporučuji odčervit ač mám koně 2 a doma, ji odčervuji 2x-3x, druhého stačí 1x

držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík