Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2015 19:09
marketka

XXX.XXX.179.26

V lednu jsme koupili koníka.Byl hladký, dekovaný. Jak bylo teplo, deku jsme sundali. Nyní se opět ochladilo. Máme zase začít dekovat teplou dekou? Prominte, nikdy jsme dekovaného koně neměli, tak si trochu nevím rady, aby něco nepokazila.díky.

2.4.2015 19:15

XXX.XXX.245.251

Já to dělám tak, ze koníka v zimě dekuji do vyběhu nepromokavkou podšitou fleesem, do boxu pak na zimu lehkou deku, jak bylo tedkon pekně tak jsem mu jí uz ani ven ani do boxu nedavala, ale ted do výběhu opět dostane ale na box uz ne, preci je rozdíl pokud je na nule, nebo když bylo -10 °C. aždý člověk jiný názor, ale je potřeboa to trochu cítit, pak je rozhodnutí lehčí, když hřálo sluníčko tak bez, ale když citíte takovou zimu co je ted, bohužel je potřeba je ochránit

2.4.2015 19:18
marketka

XXX.XXX.179.26

Tak super, udělala jsem to dobře. Dnes měl koník teplou deku, na noc nemá nic.Stáj si zadýchají, je to dvoubox.Děkuji. Myslíte si, že se kobylka přes léto nasrstí? Bude venku nepřetržitě s volným přístupem do boxů?

2.4.2015 19:40
terezka1995

XXX.XXX.106.98

No, jak dlouho je dekovaná? Ve smyslu počtu let a kolik jí je? Kamarádka má právě kobylku, která je celý život dekovaná a v zimě už prostě nenasrstí - na podzim padá teplota a ona ne a ne nasrstit, takže se musí dekovat. Takže uvidíte až na podzim ;).

2.4.2015 19:43
marketka

XXX.XXX.179.26

Je jí 11 let, ale nevím, jak jí dekují dlouho. Tuším, že byla do osmi let na pastvině.

5.4.2015 10:10

XXX.XXX.245.251

Tak obecně se kůň nasrsťuje již pří letním slunovratu, takže pokud chcete aby nasrstila, nechat jí v této dobe rozhodně bez deky ať proces muze fungovat.

5.4.2015 19:35
majkulka

XXX.XXX.237.148

Tak v této době, kdy třeba u nás na horách mrzlo, padal sajrat a do toho fučel vítr, bych v žádném případě koníka, který byl celou zimu dekovaný, rozhodně bez deky nenechala. Jakmile vystoupají teploty nad nulu, bez silného studeného větru, deku jí nedávejte. Ale jak už tady někdo zmínil, pokud je dekovaná již více let, je na to navyklá, a třeba při studených jarních a podzimních deštích jí můžou přistydnout záda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík