To jsem asi v životě neslyšela, smlouvu na ohřebení? Bez urážky, co na hřebení chcete smluvně ošetřovat, případně poté sankcionovat?
Majitelka má u vás ve stáji březí kobylu a pokud se porod nezdaří, bude to vaše vina?Tak to myslíte?
Vy můžete slíbit jedině snad pravidelné kontroly klisny, nebo nepřetržitý dozor.Ještě tak veterináře, připravené na telefonu.Ale to by už musel smlouvu podepisovat i ten dotyčný doktor a nejraději ne jeden.
Porod je záležitost u které prostě nikdy nemůžete zaručit klidný průběh, natož zdravé hříbě.Ať už sepíšete cokoli.Papír snese všechno, avšak realita bývá někde jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
salva
napsal(a):
Ahoj, máme u nás klisnu na ohřebení, majitelka je celkem problémová, jdu sepisovat smlouvu na ohřebení, poradíte mi prosím co by jste tam vše dali? Děkuji.
Pokud je majitelka problémová, tak ať si vlastní klisnu ohlídá, a případnou asistenci u porodu si zařídí také sama (třeba ať si zavolá a ZAPLATÍ veta). Pokud s ní nemáte domluvené a smlouvou ošetřené nadstandardní služby, včetně porodní a poporodní péče, tak je to jenom její problém, a její zodpovědnost.
Já vím, že papír snese vše, ale chtěla jsem pouze poradit, co vše bych tam měla napsat. V pohodě, neřešte to.
Majitelka má hřebnou klisnu poprvé, nikdy to snad ani neviděla, tak nás požádala o ohřebení, ale zároveň to je pipina, co by nás vinila i za to kdyby nedej bože šlo hříbo obráceně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
salva
napsal(a):
Já vím, že papír snese vše, ale chtěla jsem pouze poradit, co vše bych tam měla napsat. V pohodě, neřešte to.
Majitelka má hřebnou klisnu poprvé, nikdy to snad ani neviděla, tak nás požádala o ohřebení, ale zároveň to je pipina, co by nás vinila i za to kdyby nedej bože šlo hříbo obráceně.
Tak v tom případě jí můžete kobylu pohlídat, a na vlastní porod ať si zavolá veterináře - ten je pojištěný, v případě komplikací které běžný porodník nevyřeší může jednat, a hlavně jeho slovo má v případě soudního sporu nějakou váhu. Pokud nejste vzděláním minimálně vet. technik nebo zootechnik, a něco se podělá, tak z Vás nakonec udělají blbečka, co svým neodborným zásahem "poškodil cizí majetek"
Já si nějak neumím představit co do té smlouvy vlastně chcete dát. Jako že nenesete zodpovědnost za případné komplikace? To pak ale nemusíte mít žádnou smlouvu protože za koně je snad zodpovědný majitel a pokud s ní nemáte smlouvu na to že vám svěřuje kobylu do péče a zodpovídáte za ní vy tak není co řešit. S tím papírováním je to její nebo váš nápad? Když je tak problémová tak proč do toho vůbec jdete stojí vám to za to? A o hříbě se pak bude starat kdo když majitelka ani neví co s březí kobylou.